Mark Ashley - Luckystar
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Mark Ashley - Luckystar
Skoti2003 w ksiedze gości na mojej stronie napisał:
Witam wszystkich!
Mam pytanie do was oraz do Arka!
Co sadzicie o muzyce Marka Ashleya!Wydał własnie nowy album!Moze Arek warty jest on jakis niusuw oraz wpisow!Co o tym sadzisz,
Pozdrawiam wszystkich!
Hmmm, mi osobiście muzyka Ashleya nie leży zupełnie, kupiłem kiedyś jego album "My Hit Collection" i całe szczeście, że znalazł się ktoś kto go ode mnie odkupił... Jak dla mnie jest to brzmienie w stylu rodzimej grupy Boys i jej pokrewnych, a nie przepadam za takimi klimatami. Jego nowy album "Luckystar" chyba jakoś niedawno chyba się ukazał, więc może ktoś go słyszał i będzie się w stanie wypowiedzieć jakie nagrania na nim zawarto.
Z mojej strony o Ashleyu żadnych newsów na stronie nie będzie, bo jego nagrania po prostu nie są związane ani z Dieteram ani z Thomasem.
Witam wszystkich!
Mam pytanie do was oraz do Arka!
Co sadzicie o muzyce Marka Ashleya!Wydał własnie nowy album!Moze Arek warty jest on jakis niusuw oraz wpisow!Co o tym sadzisz,
Pozdrawiam wszystkich!
Hmmm, mi osobiście muzyka Ashleya nie leży zupełnie, kupiłem kiedyś jego album "My Hit Collection" i całe szczeście, że znalazł się ktoś kto go ode mnie odkupił... Jak dla mnie jest to brzmienie w stylu rodzimej grupy Boys i jej pokrewnych, a nie przepadam za takimi klimatami. Jego nowy album "Luckystar" chyba jakoś niedawno chyba się ukazał, więc może ktoś go słyszał i będzie się w stanie wypowiedzieć jakie nagrania na nim zawarto.
Z mojej strony o Ashleyu żadnych newsów na stronie nie będzie, bo jego nagrania po prostu nie są związane ani z Dieteram ani z Thomasem.
- skoti2003
- Członek TAFC Polska
Na www.markashley.de mozna posłuchas demo kilka utworow,i musicie przyznac ze sa calkiem niezłe!Gosc ma całkiem fajny głos.A muza przypomina Modern Talking tak uwazam.Od 1987 roku słucham Modern Talking i uwazam ze Thomas ma najpiekniejszy głos na swiecie,ale przyznaje sie ze podoba mi sie ashley!W sierpniu pisza ze wydaje jakis album The fans of Modern Talking!Juz był taki singiel kiedys,ciekawe co to bedzie za album podwojny ma byc i sa na nim dwa wideo klipy!Pozdrawiam wszystkich i co sadzicie o ashleu!
- Pioetrek
- Kontakt:
Jako, że lubię sobie czasami posłuchać wykonawców naśladujących bądź parodiujących MT czy Dietera Bohlena nie umknął mojej uwadze także Mark Ashley. Facet glos ma owszem wg mnie niezły (w sensie podobieństwa do głosu Thomasa) ale muzycznie jego piosenki stały się bardzo do siebie podobne (takie mam wrażenie-po wysłuchaniu tych demo czy dem a może demów
). Z tego co tam jest najbardziej przypadła mi do gustu zwrotka z "You and I we can fly so high".
A z dotychczasowej jego twórczości najczęściej zdarza mi się słuchać: Fans of Modern Talking, When I see the Angels cry, You are the one, Mareen...
PS: Co ciekawe przy produkcji When I see... brał udział Luis Rodriguez.
Pozdrawiam
Piotrek
A z dotychczasowej jego twórczości najczęściej zdarza mi się słuchać: Fans of Modern Talking, When I see the Angels cry, You are the one, Mareen...
PS: Co ciekawe przy produkcji When I see... brał udział Luis Rodriguez.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:
- Boogaloo
Mówią że Ashley to klasa "B" , trochę się z tym niezgadzam, niektóre kawałki ma po prostu świetne , no i ciekawy wokal , może daleko mu do aksamitnego głosu Thomasa , ale ...... gdyby hipotetycznie Bohlen planował za kilka lat kolejną reaktywację w stylu MT , np New Modern Talking ( LOL ) i z wiadomych względów Thomas by odmówił to.....
ciekawie by usłyszeć studyjny album łączący talent Bohlen'a z woklaem Ashley'a
Pozdro
ciekawie by usłyszeć studyjny album łączący talent Bohlen'a z woklaem Ashley'a
Pozdro
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Mateusz vel. Kokos
- YaQb85
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Moim zdaniem Dieter nigdy nie wpadnie na pomysł reaktywacji MT bez Thomasa Andersa. Nie jest jednak wykluczone, że los zetknie ze sobą Ashleya i Dietera. Skoro Mark dotarł już raz do Luisa to może i trafi do Dietera. Z drugiej strony niewykluczone, że When I see... wyprodukowane przez Luisa było swego rodzaju testem, którego Ashley nie przeszedł i wrota do współpracy z kompozytorem wszechczasów zamknęły się na wieki
Osobiście do ewentualnej współpracy obu panów nie jestem tak negatywnie nastawiony jak np. ArCrack. To i tak zabrzmi tak jak Dieter zechce czyli na 75% dobrze. A to, że dotychczasowe nagrania Ashleya brzmią tak jak brzmią - nie ma i nie będzie miał głosu i sposobu śpiewania Thomasa Andersa, no i nie ma u swego boku kompozytora z prawdziwego zdarzenia. U mnie ma wielkiego plusa za nagranie The Fans of Modern Talking (i nie mam tu na myśli walorów słuchowych, chociaż lubię tę piosenkę ale sam fakt, że ona powstała).
Pozdrawiam
Piotrek
PS: Właśnie przyszło mi do głowy, że z Ashleyem Dieter prędzej reaktywuje Touche. Ale facet ma 32 lata a w boysbandzie najlepiej mieć z 16
Osobiście do ewentualnej współpracy obu panów nie jestem tak negatywnie nastawiony jak np. ArCrack. To i tak zabrzmi tak jak Dieter zechce czyli na 75% dobrze. A to, że dotychczasowe nagrania Ashleya brzmią tak jak brzmią - nie ma i nie będzie miał głosu i sposobu śpiewania Thomasa Andersa, no i nie ma u swego boku kompozytora z prawdziwego zdarzenia. U mnie ma wielkiego plusa za nagranie The Fans of Modern Talking (i nie mam tu na myśli walorów słuchowych, chociaż lubię tę piosenkę ale sam fakt, że ona powstała).
Pozdrawiam
Piotrek
PS: Właśnie przyszło mi do głowy, że z Ashleyem Dieter prędzej reaktywuje Touche. Ale facet ma 32 lata a w boysbandzie najlepiej mieć z 16
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Boogaloo
- YaQb85
- Kontakt:
- Daniel
Mark Ashley podobnie jak Fresh Fox to druga, a moze i trzecia liga (bo druga liga to mniej znani wykonawcy ale z ogródka Bohlena). Instrumentarium zarowno Marka jak i Foxa jest po prostu załosne - jakby bylo zagrane na najtanszym Casio kupionym na stadionie 10lecia. W dodatku Fresh Fox po prostu zrzyna cale fragmenty muzyki i tekstów z piosenek Modern Talking oraz Bad Boys Blue. Obu "artystów" traktuje jako ciekawostka przyrodnicza, fajnie ze ktos nagrywa muzyke w tym stylu, ale moglby to jednak robic bardziej profesjonalnie.
- Grażyna
Danielu popieram Cię, owszem mogą ten rodzaj gatunku podtrzymywać Modern Talkingu (raczej Dietera Boholena) mają do tego prawo czy to Mark Ashley czy Fresh Fox, ale oni nie mają w tym swoim repertuaże duszy, własnego stylu, charakteru. A to udało osiągnąć się Dieterowi i to w bardzo wielu wykonawcach, zespołach. Ja tylko ,niektóre z nich wymienię Modern Talking, Blue System, C.C. Catch żadne nikomu drugiemu nie wchodziło nigdy w paradę i ten styl między tymi piosenkami nie zlewa się do jednego kociołka. Czy to MT, czy C.C. Catch, czy Blue System mają zupełnie inny smak, aromat dla moich uszu. To tyle co chciałam dodać od siebie.
Co wcale nie znaczy, że Mark Ashley czy zespół Fresh Fox nie podoba mi się przeciwnie, ale i jedno i drugie musi jeszcze troszeczkę popracować nad sobą, by nie stać się czymś oklepanym. Pozdrawiam.
Co wcale nie znaczy, że Mark Ashley czy zespół Fresh Fox nie podoba mi się przeciwnie, ale i jedno i drugie musi jeszcze troszeczkę popracować nad sobą, by nie stać się czymś oklepanym. Pozdrawiam.
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.