Myślę, że pora utworzyć już osobny temat poświęcony debiutanckiemu singlowi Marka Medlocka. Pojawiły się bowiem próbki nagrań: http://www.musicline.de/de/product/Medl ... 6971005622
Wygląda na to, że piosenki są pisane faktycznie typowo pod Marka, fragmenty brzmią dość ciekawie
Tradycyjnie przesłuchałem raz i kolejnych próbek słuchać nie będę czekając na dzisiejszy występ, a potem na kompletny singiel
"Now or never" wg mnie brzmi bardzo w stylu MT/BS jeżeli chodzi o muzykę. W zasadzie to myślę, że bazuje to na którymś kawałku ale nie wpada mi do głowy którym konkretnie.
Mark swoim głosem nadaje temu jednak trochę inne brzmienie. Cóż, skoro nie może tego śpiewać Thomas a i Dieter chyba za bardzo nie ma na to ochotę niech śpiewa to Mark.
W sumie to bałem się trochę, że usłyszę wierną kopię Now and Forever Richarda Marxa.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
No i po koncercie Za jakieś półtorej godzinny powinniśmy poznać wyniki. W coverach Mark i Martin wypadli porównywalnie, w premierowych utworach znacznie bardziej podobał mi się Medlock. "Now Or Never" zdecydowanie nie przypomina mi żadnego innego utworu, stylistycznie ma w sobie coś z ballad Blue System
Z kolei "I Can Reach Heaven From Here" Stoscha brzmiało jak Take Me Tonight albo We Hava A Dream
Wyniki są takie jak widać na stronie głównej
We wtorek będą kręcić video, singiel od piątku w sprzedaży, album jeśli nic niespodziewanego nie wyskoczy - 8 czerwca
Jestem poza domem i niestety nie mogłem oglądać koncertu, ale strasznie się cieszę z wyników konkursu . To dla nas fanów Diediego bardzo dobra widomość - już niedługo będziemy mogli się cieszyć premierą nowego singla, a wkrótece potem być może nawet całym albumem. Mam nadzieję, że na albumie znajdzie się utworek w stylu "Bizarre, Bizarre". Trzymam kciuki za Dietera i jego nowego wokalistę. Oby ich współpraca nie zakończyła się tak jak wszystkie dotychczasowe
O takie nagrania będzie chyba ciężko...
Dieter mówił przed chwilą o albumie, mają się na nim znaleźć także dwa nagrania po niemiecku.
A tu okładka singla, do samego końca nie pokazali jej publicznie
Co poradzić, chyba każdy tutaj wolałby nieco inne nagrania. Ale dopóki DB nie znajdzie "sensu" tworzenia kolejnej solowej płyty, trzeba się zadowolić (albo i nie ) tym co jest Dobrze przynajmniej, że Mark nie jest klonem żadnego z dotychczasowych podopiecznych Dietera i coś dotąd niespotykanego powinien wnieść.
Fajnie, że Mark wygrał DSDS yo był mój faworyt. Piosenka "Now or never" jest fajna, dopasowana do głosu Marka. Chciałabym aby Mark podbił cały świat tą piosenką i można było dostać jego krążek w Polsce
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Też życzę Markowi wielu skcesów odniesionych z utworkami Dietera, mimo iż nie jestem do końca przekonany co do tego typu nagrań. Ale co tam, niech będzie, skoro dzięki temu ma byc znowu głośno o Dieterze
Ja też chciałabym zeby było głośno o Dieterze. Najlepiej byłoby gdyby nagrał własną płytę. Przecież taka muzyka jak tworzył np. dla Modern Talking króluje teraz na dyskotekach....
Słucham sobie po raz kolejny Now Or Never i w sumie podoba mi się Były już lepsze nagrania, nawet ostatnio, ale jak na "balladę na finał DSDS" uważam że DB stanął na wysokości zadania. To podobieństwo w refrenie do Will My Heart Survive nie jest tak wyraźne jak choćby w We Have A Dream do Zusammen geh'n - może ze trzy nutki przy "beautiful, I know" są tu takie jak w WMHS.
Ale trochę denerwuje mnie coś innego, mianowicie to "ohooooo, jeheeee" na początku. Dlaczego to się zawsze w takich piosenakch musi pojawiać?
ArCrack pisze:Ale trochę denerwuje mnie coś innego, mianowicie to "ohooooo, jeheeee" na początku. Dlaczego to się zawsze w takich piosenakch musi pojawiać?
dokladnie o tym samym pomyslalem jak tego odsluchiwalem...