Co sie dzieje?

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Soldier

Co sie dzieje?

Post autor: Soldier »

A na forum ciszaaaa......
jkris

Post autor: jkris »

no cisza, bo ani Anders ani Bohlen niczego nowego nie robia... nie ma czego komentowac, choc moze Dieter cos nowego wypusci dla uczestnika DSDS :roll:
Awatar użytkownika
Adi

Spoko, spoko &;)

Post autor: Adi »

Jak wszyscy wiemy Thomas zrobił sobie przerwę do przyszłego roku. Ma małego synka. Ostatnie lata kiedy był w MODERN talking i potem solowo nagrywał i występował zaniedbywał rodzinę i pewnie synek i żona Claudia się o niego upomniały. Co jest naturalnie zrozumiałe. Ale ja myślę, ze w przyszłym roku THOMAS powróci jak i Dieter. W końcu muzyka to ich całe zawodowe życie jakby nie patrzeć. :wink:
Także cierpliwości moi drodzy. A poki co y tego co wiem to yostaje nam kolejna skladanka MODERN TALKING :) Podro i narayie Cos mi sie popierniczlo y klawiatura wiec sorrz :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Soldier

Nie no-jasne,jasne rodzina na pierwszym miejscu...ja wiem i nie chodzi mi tak bardzo o nowe utwory,bo starcza mi do zycia tego,co juz zrobili,ale tak sobie pomyslalam, czy nikt tam nie mieszka w Koblenz albo Hamburgu? No wiecie jakies ploteczki.....babeczka w koncu jestem,chociaz Soldier hehe.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Żona Thomasa wydaje książkę o wychowaniu dzieci, z racji czego trochę o tym ostatnio jest w mediach.
O Bohlenie w niemieckich mediach mówią non stop, ale jakość nie widać tu osób chętnych do dyskusji o jego roli w DSDS ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

ArCrack pisze:O Bohlenie w niemieckich mediach mówią non stop, ale jakość nie widać tu osób chętnych do dyskusji o jego roli w DSDS ;)
bo pewnie nie kazdy ma mozliwosc ogladac ten program, poza tym trzebaby rozumiec co on mowi :?
a co do Klaudii to zabawne, ze ksiaze o wychowania dziecka pisze kobieta, ktora ma ich az sztuk 1 :lol: poza tym z pewnoscia korzystala z opiekunek... :roll:
Awatar użytkownika
NoFaceNoNameNoNumber

Post autor: NoFaceNoNameNoNumber »

Nie przepadam za Thomasem mimo że tak ładnie śpiewa. To głównie z winy jego żony rozleciało się MT.
Eldorado
Awatar użytkownika
Soldier

No wiesz-wszystko ma swoje plusy i minusy....ich rozpad tez.
Sylwia30

Post autor: Sylwia30 »

Nie sądzę że to z winy Nory rozpado sie Modern Talking.....Dieter mimo że jest naprawdę dobrym kompozytorem i ma tzw. nosa do hitów to jako człowiek jest trudny we współżyciu....Nora poporstu nie umiała się z nim zgodzić (ja chyba też nie maiłabym nerwów do kogoś takiego), a poza tym po 1998 roku Nory już nie było i tez Panowie rozstali się z wielkim hukiem , głównie z winy Bohlena....więc dajmy juz spokój tej Norze....
jkris

Sylwia30 pisze:Nie sądzę że to z winy Nory rozpado sie Modern Talking.....Dieter mimo że jest naprawdę dobrym kompozytorem i ma tzw. nosa do hitów to jako człowiek jest trudny we współżyciu....Nora poporstu nie umiała się z nim zgodzić (ja chyba też nie maiłabym nerwów do kogoś takiego), a poza tym po 1998 roku Nory już nie było i tez Panowie rozstali się z wielkim hukiem , głównie z winy Bohlena....więc dajmy juz spokój tej Norze....
wg mnie Mt rozpadl sie w obu przypadkach z tego samego powodu- spadek sprzedazy plyt, spadek zainteresowania, zmeczenie materialu...
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

A wedlug mnie MT rozpadł się w obu przypadkach z przyczyny dwóch różnych charakterów Thomasa i Dietera, poprostu dwa różne charaktery nie mogli się ze sobą dogadać. Ale nie zgodzę się z faktem ze MT rozpadł się z powodu przemęczenia materiałem. No mogę się jeszcze zgodzić a propo rozpadu w 2003 roku, ale latach 80 płyty MT sprzedawały się jak swieże bułeczki, i ludzią brakowałoo MT po rozpadzie, o czym mogą świadczyć ogremne tłumy ludzi ktorzy przychodzili na solowe koncert Thomasa Andersa po rozpadzie MT, oraz ludzie którzy jakoś próbowali zastąpić Modern Talking, np London Boys czy Patty Ryan, sporo ludzi po rozpadzie MT przezuciło się na Blue System, ale także spora część przerzuciła sie na London Boys. Myślę ze gdyby MT nie rozpadło sie w 1987 roku to ich zwycięska passa trwała by jeszcze przynajmniej przez 5 lat do 1992 roku, bo wtedy juz ten gatunek muzyczny zaczyna odchodzić do lamusa. A co do rozpadu w 2003 roku, to już inna historia i faktycznie MT nie był tak popularny jak w latach 80.
jkris

Dubler pisze: No mogę się jeszcze zgodzić a propo rozpadu w 2003 roku, ale latach 80 płyty MT sprzedawały się jak swieże bułeczki, i ludzią brakowałoo MT.
spojrz na statystki sprzedazy plyt, ile bylo zlotych, platynowych, jakie pozycje na listach no i same oceny szczegolnie 2 ostatnich plyt (z lat'80)...
gdyby byl taki szal jak mowisz czyli taki jak na poczatku to panowie mimo wszystko by to ciagneli dalej...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

wg mnie Mt rozpadl sie w obu przypadkach z tego samego powodu- spadek sprzedazy plyt, spadek zainteresowania, zmeczenie materialu...
Ja obecnie uważam także, że był to podstawowy powód dla którego Dieter lub BMG (stawiam na Dietera) odpuścili sobie projekt "MT". Pozostałe sprawy to były takie punkty zapalne ale raczej średnio istotne jeśli chodzi o rozpad duetu - tzn. one stały się istotne kiedy na szali po drugiej stronie były coraz mniejsze ilości sprzedanych płyt. Aczkolwiek konflikt z Thomasem lub z Norą był na tyle istotny, że nie powstała solowa płyta Thomasa autorstwa Dietera. A być może to była główna przyczyna konfliktu. Może Nora przekonała Thomasa do nie-bohlenowych wizji solowej kariery męża i to Dietera zabolało. Zrobił jakąś część prac nad projektem a tu się na niego wypięli (ale to są tylko moje spekulacje).
ale latach 80 płyty MT sprzedawały się jak swieże bułeczki, i ludzią brakowałoo MT po rozpadzie, o czym mogą świadczyć ogremne tłumy ludzi ktorzy przychodzili na solowe koncert Thomasa Andersa po rozpadzie MT,
Pewnie gdybyz połowa sprzedanych wtedy na świecie płyt/kaset MT była wydawana z poszanowaniem praw autorskich to i złotych i platynowych płyt mieliby więcej.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

A może najzwyczajniej w świecie Modern Talking "rozpadł się", bo po prostu miał podpisany kontrakt na sześć albumów? I tyle, kropka.

Pamiętam, jak Bohlen wspominając w wywiadach, że marzy mu się solowy projekt i zbiera zespół, mówił jednocześnie, że musi nagrać jeszcze jedną płytę z Thomasem, bo tak ma w umowie. Jak wiemy, wyszedł szósty album MT i jednocześnie powstał Blue System.
jkris

Pioetrek pisze: Aczkolwiek konflikt z Thomasem lub z Norą był na tyle istotny, że nie powstała solowa płyta Thomasa autorstwa Dietera.
o tym nigdy nawet nie slyszalem :shock:
w sumie to projekt bylby baaardzo dziwny, bo powstalby kolejny album MT tyle, ze sygnowany pseudonimem Thomasa. Swoja droga ciekawe czy on posluguje sie na codzien swoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem czy pseudonimem :?:
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Faktycznie ststystyki i osiągnięcia na listach przebojów dwóch ostatnich albumów z lat 80 są sporo gorsze od poprzednich albumów, ale Bohlen tworzył te płyty tylko dla formalności, tylko dla wypełnienia kontraktu, dlatego ostatnie płyty były juz słabsze, gdyby nie kontrakt, to napewno już po 4 albumie byłby rozpad MT. Ale mimo to że 2 ostatnie płyty nie odniosły takiego sukcesu,(chociaż lepiej się sprzedawały niż niektóre nowsze albumy MT wydane po powrocie), to MT i tak było popularne, o czym świadczą jak już wspomniałem solowe koncerty Thomasa Andersa po rozpadzie MT( ogromne tłumy które przychodziły na te koncerty), oraz artyści którzy jakoś chcieli zapełnić lukę po MT, Patty Ryan, London Boys. Ostatnio czytałem nawet artykuł z polskiej gazety z 1992 roku( artykuł był napisany a propo koncertu BS w Polsce) , oto cytat z tego artykułu " Modern Talking- legenda eropejskiego popu. Nawet 5 lat po rozwiążaniu tej grupy miała ona jeszcze miliony fanów od Londynu do Tokio"
ODPOWIEDZ