Sobowtór Thomasa w MT ?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

SobowtĂłr Thomasa w MT ?

Post autor: Pioetrek »

Ein paar Wochen später hatten wir einen weiteren Auftritt in Frankreich bei Michelle Drucker, einer Art Thomas Gottschalk der Franzosen. Thomas sagte wieder ab, so gesehen war auf ihn Verlass, da muss ich ihn auch mal loben. Doch diesmal besorgte ich ein Double, irgendeinen Kerl, der auch lange schwarze Haare hatte und der zum Playback ein bisschen die Lippen bewegen konnte. FĂźr die Franzmänner war ein Thomas wie der andere. Aber irgendwas schien sich schon rumgesprochen zu haben. Denn sobald die TV-Promoter unserer Schallplatten-Firma in Zukunft einen Auftritt von Modern Talking in Frankreich anboten, winkten die Fernseh-Bosse dort ganz schnell ab: »Non! Non! Merci beaucoup! Nee danke, nie wieder!« FĂźnfzigtausend Mark und Himbeereis WĂźrde man mich heute fragen, warum Nora war, wie sie war, wĂźrde ich sagen: Sie war ein kleines Mädchen, das eben noch im Kindergarten mit seinen Puppen gespielt hatte, um Ăźber Nacht die Barbies gegen Dieter Bohlen und die Leute von der Schallplattenfirma auszutauschen.
Jest to fragment z Nichts als die Wahrheit. Jeżeli dobrze rozumiem to ten wytłuszczony fragment oznacza, że we Francji Thomas miał zastępstwo. Ja już w sumie nie pamiętam gdzie ale słyszałem coś o tym, że jakoby Jurgen Drews zastępował Thomasa na koncertach. I moje pytania:
- czy dobrze rozumiem ten fragment, Thomas miał sobowtóra?
- czy był to Jurgen Drews
- czy jest jakiś zapis koncertu z sobowtórem Thomasa :D

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
śliwka

Re: SobowtĂłr Thomasa w MT ?

Post autor: śliwka »

- czy był to Jurgen Drews
Ależ on w ogóle nie jest do Thomasa podobny! I któż by się na to nabrał :?:
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Z tekstu wynika, że nabrać się mieli Francuzi ale czy w końcu doszło do występu czy nie, nie wiem bo mój niemiecki kończy się na bardzo podstawowych podstawach :D

Co do tego czy był podobny czy nie - myślę, że różnie to można oceniać. Jeżeli Francuzi się jeszcze nie opatrzyli wyglądem Thomasa (a media były wtedy słabiej rozwinięte), to istniała szansa, że część osób się nie zorientuje, że to nie Thomas jest na scenie. To tak jak czasami ludzie myślą, że ktoś gra na żywo gdy ten gra czy śpiewa z Playbacku.

Na jednej ze stron również znalazłem informację wskazującą, że jest jakaś strona wskazująca na Juergena Drewsa jako dublera Thomasa Andersa. Ostatnie dwa wersy w linku poniżej.

http://www.moderntalking.ru/dietersolo/ ... ts_eng.htm

Dawno, dawno temu - rok był to 1988 - byłem u wujka w miejscowości Mirsk koło Jeleniej Góry. Miejscowość niewielka, tak niewielka, że kilka razy trafiłem na gościa który wyglądał jak Thomas Anders - był identyczny w 100% no może 99%, nawet ten pieprzyk na policzku miał - i normalnie myślałem, że to Thomas ale potem doszedłem do wniosku, że mój idol nie mówi "k...a" :D

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Na stronie Sebastiana znalazłem taką fotkę/plakat i jakoś pośród innych rzuciła mi się w oczy, że ten wygląd jakiś taki nie Thomasowy jest. Może to wina make-up'u a raczej jego braku a może.... Zresztą sami zobaczcie.

http://republika.pl/moderntalking2004/galeria/190.jpg

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Neee, to Thomas... Jakiś zmęczony, niewyspany, ale raczej Thomas :]
arturo

klone

Post autor: arturo »

:shock: Mnie też się wydaje , że to jest Thomas . Raczej to jest on.
Gość

Post autor: Gość »

Naważniejszego zabrakło na tej focie - szminki :D, dlatego Thomas jest taki niepodobny do siebie :)
arturo

Post autor: arturo »

Pudru też nie ma.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Właśnie chyba brak pudru a co za tym nakrapiana kropeczkami buzia wzbudziła moje wątpliwości.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Gość

Zdjęcie bardzo dobra ciekawostka, początkujący fani mogli by się nabrać :mrgreen:
Arek20

Post autor: Arek20 »

A wiesz Pioetrku od czego ta nakrapiana buzia:>.TO od nadamiaru solarium:)I gdyby sie nie podrowal to po solarce by tak wygladal:)Pozdrawiam.ps-chcialbym sie z toba skontakotowac na gg Piotrek w celu pogadania o muzie orinetalalnej ktora sam tez uwielbiam(uspokaja mnie-mama super mp3 w filmu np Krwawy Sport).Pozzdrawiam
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

A wiesz Pioetrku od czego ta nakrapiana buzia:>.TO od nadamiaru solarium:)I gdyby sie nie podrowal to po solarce by tak wygladal:)
I to chyba wyjaśnia już całkowicie zagadkę tego zdjęcia. Pozostaje jeszcze kwestia Jurgena Drewsa jako osoby, której zadarzyło się być dublerem Thomasa. W tej chwili nie pamiętam ale dawn temu chyba w wywiadzie z Drewsem prowadzący zadał takie pytanie. Ale wtedy ja jeszcze mniej rozumiałem po niemiecku niż teraz.

ps-chcialbym sie z toba skontakotowac na gg Piotrek w celu pogadania o muzie orinetalalnej ktora sam tez uwielbiam(uspokaja mnie-mama super mp3 w filmu np Krwawy Sport).
No cóż...po pierwsze i najważniejsze - gg i ew. skype'a używam tylko i wyłącznie do rozmów z rodziną. Taką mam zasadę. Więc może właściwszą propozycją byłoby otworzenie w dziale offtopic nowego tematu np. Muzyka Orientalna czy Uspokajająca/Relaksacyjna.

Krwawy Sport hmm...dwa uworki wg mnie owszem świetne (rewelacyjne On my own...)ale nie są to raczej melodie orientu.

Pozdrawiam

Piotrek
Gość

Panom którzy chcą się skontaktować przypominam że forum posiada funkcję "prywatna wiadomość"
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Kilka dni temu trafiłem na ciekawy skan artykułu w Pop Rocky. Niestety czytelny jest tylko tytuł a od prowadzącego stronę nie udało mi się uzyskać żadnej informacji na ten temat.

http://www.moderntalkingpoint.com/149581/163881.html

W piętnastym rzędzie od góry (środkowa fotka) jest artykuł zatytułowany: Peter Maffay >>rettete<< Modern Talking-Show. Więc może to nie Drews a Maffay zdublował Thomasa? Czy macie jakiś pomysł na znalezienie czytelnej wersji artykułu?

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Niedawno dostałem dość ciekawe info w tej sprawie, postaram się to dzisiaj streścić i wrzucić tutaj.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Aż dostałem wypieków :D Czekam z niecierpliwością.

Pozdrawiam

Piotrek
ODPOWIEDZ