Pierwsza piosenka

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
kawa_z_mlekiem

Pierwsza piosenka

Post autor: kawa_z_mlekiem »

Jaka była pierwsza piosenka Modern Talking jaka usłyszeliście, a za jaką ich pokochaliście? =)
Ja jestem ich fanka od niedawna :oops: :cry: =(. Pierwsza piosenka jaką ich słyszałam była nagrana wraz z Ericiem Singletonem rap wersja "You are not alone". Potem wygrzebałam w domciu płyte "Alone" (moj tata ich tez słuchał takze Blue System) i się zaczeło. Nietstey to było dopiero jakos tak na poczatku 2006 roku :oops: =(. A za jaka piosenke ich pokochałam to chyba za "Cheri cheri lady" :D
Princess of night
Princess of day
When the night will fade away
Awatar użytkownika
Jennifer

Post autor: Jennifer »

Chyba się powtórzę, ponieważ już gdzieś pisałam jak to się u mnie zaczęło, ale co tam :P

Moja 'love' zaczęła się w 1998 po obejrzeniu Brother Louie w wersji z Ericem, gdzie spojrzenia Thomasa totalnie roztopiły moje serce :D . No i wpadłam- zaczęło się tropienie wszystkiego o MT, zafascynowanie muzą ( w pewnym momencie moje kasety z jakiś powodów zaczęły się zdzierać :P ). Ale do dnia dzisiejszego moją najukochanszą piosenką jest You're not alone'. Czasami dostaję dreszczy jak jej słucham- w dodatku super teledysk 8)
Siedzenie W Norze
Nic Tu Nie Pomoże :P
Awatar użytkownika
kawa_z_mlekiem

Jennifer pisze:Czasami dostaję dreszczy jak jej słucham

rzeczywiście =) ja szczegolnie sie rozpływam jak widze jak oni "chodzą" po wodzie mmmmmm. utopic sie w takiej wodzie i pozwolic zeby cie Dieter ratował oczywiscie metoda 'ust-usta' :D
Princess of night
Princess of day
Awatar użytkownika
kawa_z_mlekiem

Jesli sie powtarzam z teamtem to wielkie sorry! ale jeszcze nie przeczytałam wszystkich postów =) wybaczcie :oops:
Princess of night
Princess of day
Awatar użytkownika
Jennifer

Post autor: Jennifer »

aaa topię się- Thomas ratuj !!! *zgina kolana i klęka na dnie, żeby wyglądało że jej woda za brodę sięga * :D

*czeka na scenę rodem ze Słonecznego Patrolu*

....

o Matko :P - właśnie sobie wyobraziłam Thomasa i Dietera w strojach ze Słonecznego Patrolu biegnących po plaży. Ach te 'sexy' kąpielówki :P
Siedzenie W Norze
Nic Tu Nie Pomoże :P
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Jennifer pisze:właśnie sobie wyobraziłam Thomasa i Dietera w strojach ze Słonecznego Patrolu biegnących po plaży
Ach! Jezuuuuu! Ja bym się chyba na prawdę utopiła. Didi bieeeegnieeeee w tęęęępieeee zwooooolnioooonyyyyyym, rzuca plastykową deskę na wodę i płynie w tych niebieskich gatkach z pomarańczowymi paskami! Och, to by był widok :D.

A co do pierwszej piosenki to był to kawałek Cheri Lady w Dubidu, muszę się przyznać, że fanką bynajmniej nie jestem od początku, ale od ponad pół roku dopiero :mrgreen:!
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
kawa_z_mlekiem

Rzeczywście scena z Thomasem i Dieterem w stojach ze Słonecznego Patrolu =) Grzechem by było tego nie uwiecznić =) :lol:
Princess of night
Princess of day
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

oj dziewczyny!!! :twisted: wam tylko jedno w glowie :wink:
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

No co?! Didi w gatkach w pomarańczowe paseczki byłby cudowny, nie sądzisz?! :D
Ania

Post autor: Ania »

U mnie zaczęło się od "Cheri Cheri Lady" (do dziś uważam ja za jedną z fajniejszych piosenek MT), a potem po kolei "Brother Louie", i tak dalej, i tak dalej. W sumie prawie 20 lat spędzonych ze świetną muzyką. Dotego ten anielski uśmiech Thomasa- mmmmm miodzio :)
Mirek Breguła- polski Lennon lat 80-tych. Najbardziej utalentowany i niedoceniony polski artysta :(
Awatar użytkownika
kawa_z_mlekiem

Louie, Louie, Louie pisze:No co?! Didi w gatkach w pomarańczowe paseczki byłby cudowny, nie sądzisz?!

hehe to by było dopiero cos =) a nie jakies rozowe podkoszulki, choc do nich nic nie mam :lol:

bibigmbh pisze:oj dziewczyny!!! wam tylko jedno w glowie
nie no my tylko myslimy o Thomasie i Dieterze w scenerii rodem ze Słonecznego Patrolu :D
Princess of night
Princess of day
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

No, a ja pokochałam ich za Brother Louie :D
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

a ja od samego początku gdy pierwszy raz zobaczyłam teledysk YMHYMS...ten stary oczywiście...te migawki w których Thomas odwraca głowę...i to spojrzenie...takie, że strach się bać :twisted:
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Lissi
Kontakt:

Post autor: Lissi »

Nie pamiętam, jaka była pierwsza ich piosenka, którą usłyszałam, ale wiem, że pierwszą w której się zakochałam była "I'm not guilty" :)
I lOvE tHe NiGhT lIfE, tHe CrAzY nIgHt LiFe ;)

Pzdrwm
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Pierwszą piosenką MT jaką usłyszałem była Just we two-Mona Lisa. Było to na jarmarku dominikańskim w Gdańsku. Od razu poprosiłem mamę aby kupiła mi ich kasetę . Wtedy zaczął się mój romans z MT który trwa do dziś...Od tamtej chwili a miałem wtedy 9 lat, co rok jeżdże na jarmark i zawsze uda mi się kupić jakieś Bohlenowskie skarby...
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Twoja mama lubiła (lubi) Modern Talking? Moja nie znosi, a zwłaszcza C.C. Catch :roll:, bo ona nie lubi takiej muzyki- lekkiej, łatwej i przyjemnej :?.
ODPOWIEDZ