Dieter napadnięty w domu

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dieter napadnięty w domu

Post autor: ArCrack »

Jak donoszą niemieckie portale, dziś rano Dieter został napadnięty w swoim domu. Jak twierdzi policja, Dieterowi ani nikomu przebywającemu w domu nic się na szczęście nie stało.
Napastnicy sterroryzowali bronią palną i nożem ogrodnika, a następnie przy jego pomocy (gospodyni otworzyła mu drzwi) dostali się do domu i zrabowali różne cenne przedmioty.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
vader

Post autor: vader »

Jak na początku zobaczyłem nazwę tematu to już przygotowywałem się na najgorsze... Na szczęście Dieterowi nic się nie stało. Nasunęło mi się teraz na myśl to o tym gościu co podawał się za syna Dietera i spał w samochodzie przed jego domem. Możliwe, że ma z tym coś wspólnego.
America - oh it's saturday night
America - lazer beams, and lights

http://img291.imageshack.us/my.php?image=mtbljr9.png
mojej roboty ;)
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Co za wierutne bzdury :|! GDZIEŚ TY TO PRZECZYTAŁ CHŁOPIE???? Portale, jakie portale, jeszcze powiedz mi, że "Pudelek"! Nic oficjalnego na ten temat nie mówiono! I ja dobrze o tym wiem :>. Nie rozsiewaj plotek, których nie jesteś pewien! To wyssane z palca wymysły nudzących się dziennikarzy :x!
Germany's most successful pop duo ever.
jkris

Post autor: jkris »

oj misiu, poczytaj troche w necie zanim zaczniesz podnosic glos... albo poucz sie angielskiego :lol:

http://www.rtl.de/news/rtl_aktuell_arti ... article=16
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

http://www.bild.t-online.de/BTO/leute/a ... villa.html
Zdjęcia sprawców + videoreportaż.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Louie, Louie, Louie pisze:Co za wierutne bzdury :|! GDZIEŚ TY TO PRZECZYTAŁ CHŁOPIE???? Portale, jakie portale, jeszcze powiedz mi, że "Pudelek"! Nic oficjalnego na ten temat nie mówiono! I ja dobrze o tym wiem :>. Nie rozsiewaj plotek, których nie jesteś pewien! To wyssane z palca wymysły nudzących się dziennikarzy :x!
A Ty co (?),mieszkasz z Bohlenem,że taki pewien jesteś ,że nic takiego nie miało miejsca ???
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

http://www.rtl.de/news/rtl_aktuell_vide ... tream=ms_h

oraz

http://www.rtl.de/news/rtl_aktuell_vide ... tream=ms_h

Pierwsze to materiał RTL na ten temat (Dieter opowiada jak wszystko przebiegało), drugie to zapis napadu z kamery umieszczonej nad drzwiami wejściowymi.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Nie mogę odtworzyć tych materiałów ale wierzę na słowo :wink:
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

MODERN TALKING FOREVER!!!
lukas

Post autor: lukas »

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=24846

Dieter Bohlen napadnięty we własnym domu
2006-12-12 18:24 Aktualizacja: 2006-12-12 20:56
Lider Modern Talking otarł się o śmierć

Dieter Bohlen, lider Modern Talking, ledwie uszedł z życiem. Bandyta, który w niego wymierzył z pistoletu, w ostatniej chwili zrezygnował ze strzału. Gwiazdor, napadnięty we własnym domu, uciekł. Ale stracił z sejfu 60 tysięcy euro.

Dramatyczne sceny zarejestrowały kamery. Na zdjęciach widać wyraźnie, jak bandyci sterroryzowali pistoletem dozorcę Bohlena. To on zapukał do drzwi gwiazdora. Gospodyni nie zwietrzyła podstępu - wpuściła mężczyznę razem z bandziorami. Było to o 8.45.

Bohlen był w sypialni, gdy usłyszał huk. Zbiegł po schodach i zobaczył dwóch bandytów - jeden miał nóż, drugi pistolet. Napastnicy skrępowali gwiazdora i zawlekli go do kuchni. Z sypialni wyciągnęli również jego przyjaciółkę Corinę. Przystawili Bohlenowi pistolet do głowy i postraszyli go nożem. "Dawaj swoje miliony!"- krzyczeli.

Bohlen posłusznie zaprowadził bandytów do sejfu i oddał im 60 tysięcy euro, które miał wydać na wakacje i samochód dla syna. Bandytów taki łup rozczarował. Wyciągnęli Bohlena z domu - chcieli zabrać go do banku, by tam podjąć jego pieniądze. Kamery zarejestrowały szamotaninę przed domem. Gwiazdor wyrwał się napastnikom. Jeden z nich wymierzył do niego z pistoletu. Ale w ostatniej chwili zrezygnował ze strzału. Muzyk uciekł.

Z telefonu sąsiadów Bohlen wezwał policję. Kiedy 10 minut później radiowóz zatrzymał się przed jego willą, po bandytach została już tylko kominiarka i nagranie z kamery ochrony. To może być cenny ślad, bo jeden z przestępców zrzucił czapkę z twarzy tuż pod obiektywem kamery.
lukas

Miliony lidera Modern Talking
2006-12-12 22:05 Aktualizacja: 2006-12-12 23:00
Dieter Bohlen - Skąpy bogacz

Choć są tacy, którzy twierdzą, że jest grabarzem muzyki, to większość odda mu szacunek - gra byle co, ale za to o miłości i skutecznie. Dieter Bohlen, bo o nim mowa, zasłynął w naszym kraju jako połówka Modern Talking i wciąż sprawnie odcina od tego kupony kasując grube miliony.

O majątku Dietera krążą mity. Jednak jeśli policzyć tylko zyski ze sprzedaży płyt Modern Talking śmiało można powiedzieć, że połowa duetu ma na koncie przynajmniej 100 milionów euro.

W dodatku pomnażane sprawnie przez lata. Bowiem od końca Modern Talking Dieter wyprodukował kilkadziesiąt wpadających w ucho, dyskotekowych przebojów. W swojej ojczyźnie, Niemczech, wciąż jest niekwestionowanym bożyszczem. I mimo upływu lat, Dieter w lutym przyszłego roku będzie świętował 53. urodziny, wciąż błyszczy.

Oczywiście, jak to gwiazda, ma swoje słabości. W czołówce są pieniądze i rzecz jasna kobiety. Choć, jeśli o to drugie chodzi, to nie brakuje mu konsekwencji. Choć zmienia swoje przyjaciółki jak rękawiczki to wierny jest... kolorowi włosów. Zawsze u boku Bohlena zobaczycie brunetkę.

Taki kolor włosów miała jego żona, potem pewna Nadja, sudańska piękność, a potem Estefania. Choć był też wyjątek (zapewne potwierdzający regułę - ognisty, choć krótkotrwały, romans z Brigitte Nielsen, żoną samego Stallone'a). Tyle oficjalnie - lista kochanek jest sporo dłuższa...

Nasz bohater jest także szczęśliwym tatą czwórki dzięki (oficjalnie), oficjalnie także zapewnia, że właśnie jego latorośle są najważniejsze w jego życiu. Jednak, ci, którzy znają Dietera twierdzą, że to hipokryzja - wystarczy posłuchać jego byłego przyjaciela z Modern Talking, czyli Thomasa Andersa.

Ten piękny jak stado aniołów wokalista nie ma złudzeń: "Dieter przede wszystkim kocha siebie i swoje pieniądze. Modern Talking rozpadło się, bo Dieter nie chciał już dzielić ze mną zyskami" - mówił w jednym z wywiadów.

Pewnie coś w tym jest, bo Bohlen już kilka razy padł ofiarą braku zaufania do banków. Złoczyńcy nie pierwszy raz wpakowali mu się do domu i oskubali sejf do cna. Tak było kilka miesięcy temu, kiedy Bohlen nagrywał niemieckiego "Idola" włamywacze "uwolnili" go od 120 tysięcy euro. Wcześniej sprzed domu piosenkarza zniknęło wypasione BMW warte ponad 300 tys. złotych.

Co gorsza Dieter ma jeszcze jedną wadę: jest skąpy jak Szkot z dowcipów. Do tego stopnia, że mimo swego bogactwa żałuje na wynajęcie pomocy domowej, do sprzątania swojego domu pod Hamburgiem - w końcu od czego jest kobieta w domu?! Niewiele pań, które mu towarzyszyło było w stanie zrozumieć takie pojmowanie świata. Być może to właśnie wpłynęło na długość i trwałość związków Bohlena? Hm, trudno się dziwić.

Jednak nie ma co załamywać rąk - Bohlen wciąż pracuje ( i oczywiście zarabia) niedługo światło dzienne zobaczy jego nowa płyta. Złośliwcy twierdzą, że ostatni zbrojny napad na dom piosenkarza jest ukartowaną akcją - promującą nowy krążek bożyszcza. Kto wie?
lukas

Niemiecka policja postawiona na nogi
2006-12-12 20:37 Aktualizacja: 2006-12-12 21:26
Wielka obława po napadzie na Bohlena

Niemcy są w szoku po napadzie na jedną z ich największych gwiazd, piosenkarza Dietera Bohlena. Napastników szukają wszyscy. Cała policja została postawiona na nogi. Trwa wielka obława. Dwóch bandytów, którzy okradli lidera Modern Talking, tropią nawet śmigłowce.

Ponad 100 policjantów ściga dwóch przestępców, którzy obrobili dom gwiazdora, a jego samego trzymali pod lufą pistoletu. A na hamburskich komisariatach urywają się telefony. Bo ludzie ciągle dzwonią i chcą pomóc funkcjonariuszom odnaleźć tych, którzy napadli na ich ulubieńca.

Do tego na drogach stoją blokady, a śmigłowce z kamerami na podczerwień przeczesują lasy. Bo właśnie tam mogli ukryć się rabusie, by przeczekać pościg. Policjanci obiecują, że zrobią wszystko, by znaleźć bandytów, zanim ci uciekną z Niemiec. Na razie nie ma jednak wyraźnego tropu. Wiadomo tylko, że napastnicy mówili ze wschodnioeuropejskim akcentem.

Policja prosi o pomoc wszystkich, którzy widzieli w ciągu ostatnich kilku dni młodych ludzi, w wieku od 20 do 25 lat, kręcących się przy willi gwiazdora. Bo, zdaniem policji, musieli wcześniej obserwować piosenkarza. Napad był bowiem świetnie zaplanowany.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dzięki lukas. Jak widać, "niemiecka gazeta wychodząca w języku polskim" korzysta ze swoich oryginalnych artukułów ;)
Mimo kilku dość wątpliwych rzeczy w drugim z artykułów (choćby rzekomy brak pomocy domowej - właśnie ona otworzyła w poniedziałek drzwi...), ciekaw jestem informacji z ostatniego akapitu.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=24902

A oto kolejny artykuł, ten umieszczony był nawet na stronie głównej.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Policja odnalazła broń, której napastnicy użyli podczas napadu. Sam Dieter z kolei od wtorku nie przebywa w Tötensen. Do czasu gdy będzie tam pewien swojego bezpieczeństwa, przeprowadził się do hotelu w Kolonii.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Oglądałam bardzo wiele reportaży na kanałach telewizyjnych niemieckich na ten temat.
Jednym słowem jestem wstrząśnięta tym co się wydarzyło w domu Dietera.
Na szczęście nic się nikomu nie stało.
ODPOWIEDZ