The Nash - Get It On

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

The Nash - Get It On

Post autor: ArCrack »

... gdy wszyscy straciliśmy już nadzieję taka niespodzianka :)
Widać eskapady po klubach na Majorce prowadzą też do poznania się z muzykami, których się później produkuje :D
Dieter, dziękuję Ci!

Dla mniej wtajemniczonych: Dieter jest producentem singla zespołu The Nash "Get It On".

Obrazek

Maxi CD ZYX_9874-8:
1. Get It On (Radio Mix) 2:59
2. Get It On (80's Delight) 3:48
3. Get It On (New York Standard) 3:03
4. Get It On (Live At The Nash's Pub) 3:27
5. Get It On (Instrumental) 2:59

SGCD ZYX_9874-5:
1. Get It On (Radio Mix) 2:59
2. Get It On (80's Delight) 3:48

Singiel dostępny w Polsce: http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=788494
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Przepraszam, że pytam - słyszałeś ten singiel. Bo na fan.pl jest podana kategoria rock i bardzo mnie to intryguje.

Pozdrawiam

Piotrek
Gość

Post autor: Gość »

Po przesłuchaniu trzydziestosekundowych próbek uważam że szykuje nam się naprawde dobra piosenka. Najważniejsze że Dieter ciągle coś produkuje. :D
(Fragmenty utworów dostępne są na http://www.musicline.de/de/product/Nash ... 0204837205 )
Ostatnio zmieniony pt maja 27, 2005 20:58 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Słyszałem, link Dominik już podał.
Rockowy kawałek, nie ukrywam, już od dłuższego czasu na coś takiego liczyłem :) Z tych próbek najbardziej podoba mi się "New Yor Standard", super klimacik. Singielek na fanie mam już zamówiony, pozostaje czekać kiedy przyjdzie. W ogóle zapewne będą tam mieli niespodziankę jak się fani Dietera na niego rzucą :D
A przed chwilą zauważyłem coś, co utwierdza mnie w przekonaniu, że to nasz Dieter :) Melodia zwrotki - jak w "Maybe" Alexandra :)

Dieter kocham Cię :D :D :D
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Mocny kawałek, może Dieter na starość :D w rocka pójdzie. Ja wciąż żyję nadzieją, że jeszcze niejedno nam wyśpiewa...

W sumie ciekawi mnie jeszcze wątek wytwórni. Czy Bohlenowi zdarzało się w przeszłości współpracować przy płytach wydawanych poza BMG i wytwórniami od BMG zależnymi?

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Moja spiskowa teoria dziejów ;) jest taka, że Dieter poznał tą ekipę i tak się polubili, że postanowił im zrobić singla, a oni akurat mieli kontrakt z ZYX. Albo druga możliwość - BMG było tym zaskoczone i nie chciało wydać singla tak po prostu, bez żadnego przygotowania, a ZYX z otwartymi ramionami przyjął nowy projekt Dietera.

Co do płyt z innymi wytwórniami: Nino De Angelo, Bonnie Bianco (WEA), Lift Up (TELDEC), Howard Caprendale (EMI), Chris Norman 1994, Smokie (Polydor), Roy Black, Errol Brown (easwest). Najstarsze z tych płyt pochodzą sprzed 11 lat, więc przerwa we współpracy z innymi dość znacząca.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Właśnie przeczytałem wywiad na stronie Arcracka, z którego wynika, że The Nash dostali jakąś wersję tego utworu od Crottiego i Rodrigueza. Ciekaw jestem kiedy ta piosenka powstała i dla kogo mogła być pierwotnie przeznaczona. No i jak się układają stosunki Luisa i Dietera. W końcu to Oni tworzyli dźwiękowy Wunder-Team.

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Myślę, że ten kawałek nie był dla nikogo przeznaczony, ot, takie zwyczajne demo, jedno z kilkuset jakie Dieter zapewnie nagrał.
Chociaż... tak się zastanawiam co tam Dieter robi na Majorce, że Luis ma jego dema :]
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Chociaż... tak się zastanawiam co tam Dieter robi na Majorce, że Luis ma jego dema
Przygotywują pewnie wielki powrót Modern Talking albo chociaż Blue System, a Get It On się nie załapał... :D
Mnie w każdym bądź razie bardzo cieszy, że Luis ma dema Dietera bo to daje nadzieję, że panowie coś nam jeszcze razem ugotują.

Wiecie może kto to jest ten Crotti? Może to Gerd Rochel? :D

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Crottiego kojarzę z klawiszów na "Alone", na "America" coś robił razem z Luisem przy "Rain In My Heart", to chyba taki Jeo tylko że od Luisa ;)
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Też się cieszę, że Dieter coś tworzy. Ale "Get in on" nie jest w jego stylu ani w moim guście i (chciałbym się mylić), ale z tego nie będzie przeboju.
Obrazek
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Czy ktoś wie czy ten singiel można już dostać w Polsce? A może ktoś już go kupił?
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Singiel można dostać w Polsce jak najbardziej - jest w ofercie sklepu fan.pl. Zresztą link do niego jest już w pierwszym poście tego wątku. Ja go właśnie tam kupiłem.
ODPOWIEDZ