In 100 Years (Reprise)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vader

In 100 Years (Reprise)

Post autor: vader »

Mam do was pytanie. Kiedy przeglądałem trackliste albumu In The Garden Of Venus ( który zresztą niebawem będę miał ;) ) natrafiłem na In 100 Years ( Reprise )... Co to w ogóle jest :?: Jakiś remix In 100 Years czy jeszcze coś innego :?:
America - oh it's saturday night
America - lazer beams, and lights

http://img291.imageshack.us/my.php?image=mtbljr9.png
mojej roboty ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pierwsza część refrenu zaśpiewana spokojnie przez Thomasa, z towarzyszeniem jeszcze spokojniejszego tła muzycznego.
Tutaj możliwość odsłuchu: http://www.musicload.de/item.ml?releaseid=441630_2
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
vader

Post autor: vader »

No to już wiem :) Moim zdaniem niepotrzebne to jest na płytce, nic ciekawego...
America - oh it's saturday night
America - lazer beams, and lights

http://img291.imageshack.us/my.php?image=mtbljr9.png
mojej roboty ;)
delta75

Post autor: delta75 »

A mnie się wydaje że że ta wersja In 100 Years pokazuje dopiero siłę głosu Thomasa. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie. Ja w każdym razie bardzo lubię tego słuchać! Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

vader pisze:No to już wiem :) Moim zdaniem niepotrzebne to jest na płytce, nic ciekawego...
dlaczego? dzięki temu płytka ma niezłe zakończenie
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

O ile wiem to 10 utwór na płycie In the Garden Of Venus, to było takie specjalne pozegnanie z fanami( wczesniej nic takiego, na żadnym albumie nie było). Thomas używał też tego utworku jako Intro do swoich koncertów w latach 1988-1990. Moim zdaniem Dieter Bohlen pożegnał się z fanami ( jako Modern Talking) utworkiem In 100 years part 2( który możemy znależć na singlu In 100 years, a Thomas pożegnał się z fanami( jako Modern Talking) utworkiem In100 years( Reprise)( który możemy znalezc na albumie In The Garden Of Venus. Ale to tylko takie moje spekulacje. zresztą na temat In 100 years, można by spekulować i spekulować, wystarczy chociaż wspomniec teledysk In 100 years( przecież to jest jedyny teledysk Modern Talking w którym Dieter nic nie śpiewa, a na pierwszym planie króluje Thomas).
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Moim zdaniem ostatni utwór na płycie In The Garden Of Venus chce przedstawić nam głębszą treść. Jest wolniejszy, bardziej mroczny. Ukazuje złą stronę świata. Współpraca przejawia się w niechęć. Nic nie jest wieczne - to jest wręcz straszne.
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Teledysk do piosenki "In 100 Years" jest uważany, za najlepszy teledysk Modern Talking. Trudno się z tym nie zgodzić. W końcówce tego teledysku Dieter Bohlen rzuca książke czy księge do ognia i ta książka czy księga sie zapala, a później całkowicie się spala. To wygląda tak jak by zakończył się pewny etap, że to koniec Modern Talking. To bardzo mroczny i pełen grozy teledysk. To samo można powiedzieć o piosence Modern Talking.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Peter

Re: In 100 Years (Reprise)

Post autor: Peter »

To jest tak cudny kawałek, że można tego słuchać w każdej wersji...
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Re: In 100 Years (Reprise)

Post autor: Jaro25 »

to dobry kawałek ukazujący mroczny świat przed zakładom świata ta ostatnia z Thomasem jest nieco wolniejsza jest dobra
ODPOWIEDZ