Powrót Modern Talking???
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Powrót Modern Talking???
Dieter Bohlen w Exclusive na RTL powiedział że pracuje nad nowym albumem dla Modern Talking!!! Oj będzie się działo!!! Jutro więcej na ten temat w Exclusive na RTL o 18:30!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Blue Forever
- Kontakt:
-
Pioozo
Re: POWRÓT MODERN TALKING ???
To nie może być prawda. Aczkolwiek jestem zaPkmodern pisze:Dieter Bohlen w Exclusive na RTL powiedział że pracuje nad nowym albumem dla Modern Talking!!! Oj będzie się działo!!! Jutro więcej na ten temat w Exclusive na RTL o 18:30!!!
-
zalogowana
-
lukas
Schon seit einigen Tagen hielten sich im Internet hartnäckig Gerüchte, Dieter Bohlen würde einem erneuten Modern Talking Comeback offen gegenüber stehen. Das nahm der Kölner TV-Sender RTL zum Anlass und besuchte den Musikproduzenten in seiner Villa in Hamburg. Zu den Gerüchten befragt, sagte Bohlen in dem RTL-Interview, welches am Montag in der Sendung "Exlusiv" gezeigt wurde, dass er sich gemeinsame Konzert-Auftritte mit Ex-Partner Thomas Anders als Modern Talking durchaus vorstellen könne, sofern der Anlass des Konzertes ein Passender wäre. Die Produktion eines neuen Albums schloss er hingegen aus. Noch vor einigen Monaten gab es von Dieter Bohlen gänzlich andere Statements zum Thema Modern Talking. Dieser Sinneswandel könnte durch die erfolgreichen Solo-Konzerte von Thomas Anders in den USA und Dieter Bohlen in Moskau ausgelöst worden sein. Vor dem Hintergrund ständig rückläufiger Verkaufszahlen von Tonträgern wird das Konzertgeschäft zu einem immer wichtigeren Standbein für die Künstler. Modern Talking feierte bereits im Jahr 1998 ein erfolgreiches Comeback und trennte sich nach drei Nr.1-Alben und sechs Top-Ten-Singles im Jahr 2003 erneut. Die Reaktion von Thomas Anders auf Bohlens neue Offerte will RTL am Dienstag um 18:30 Uhr in "Exclusiv" senden.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
http://vip.rtl.de/exclusiv_7419.php?cat ... tream=ms_l
Tutaj można obejrzeć materiał z Exclusiv. Ja osobiście mam nadzieję, że okaże się to jedynie plotką. Nie chcę, żeby mój ulubiony zespół wystawiał się na śmieszność rozpadając się i powracając do 3 lata, rozmieniając przy tym swoją dawną sławę na drobne
Tutaj można obejrzeć materiał z Exclusiv. Ja osobiście mam nadzieję, że okaże się to jedynie plotką. Nie chcę, żeby mój ulubiony zespół wystawiał się na śmieszność rozpadając się i powracając do 3 lata, rozmieniając przy tym swoją dawną sławę na drobne
Jak piszesz tak cię widzą.
- sellimi
-
Przemo
Ja natomiast zgadzam się z opinią ArCracka. Kolejny powrót MT były dość żenujący i chyba trochę na siłę. Być może westchnienia Dietera do Thomasa biorą się stąd, że nie ma on (DB) pomysłu na swoją dalszą karierę. Nie mniej jednak wydaje mi się, że mleko się rozlało i nie ma co odbudowywać MT. Zwłaszcza, że decyzję o zakończeniu działalności zespołu Dieter podjął nagle i sam. Chyba wiedział, co robi.
Przemo
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja osobiście mam nadzieję, że okaże się to jedynie plotką. Nie chcę, żeby mój ulubiony zespół wystawiał się na śmieszność rozpadając się i powracając do 3 lata, rozmieniając przy tym swoją dawną sławę na drobne
A ja liczę, że okaże się to prawdą.Kolejny powrót MT były dość żenujący i chyba trochę na siłę. Być może westchnienia Dietera do Thomasa biorą się stąd, że nie ma on (DB) pomysłu na swoją dalszą karierę. Nie mniej jednak wydaje mi się, że mleko się rozlało i nie ma co odbudowywać MT. Zwłaszcza, że decyzję o zakończeniu działalności zespołu Dieter podjął nagle i sam. Chyba wiedział, co robi.
Może w ten sposób Dieter i Thomas wystawią się na śmieszność ale czy to dla nich albo dla nas coś nowego?
Śmieszny Dieter, który z braku umiejętności śpiewu wysługiwał się tzw. Systemsami w dodatku ich okradając. Po za tym to namiętny plagiator. Do tego należy dodać jego ekscesy miłosne - dwukrotnie zostawił partnerkę wkrótce po urodzeniu dziecka.
Śmieszny Thomas, który nagrywa płytę jazzową a nawet byle krytyk na onecie widzi, że jest ona kiepska. Zamknął rozdział związany z MT i zajął się muzyką wyższych lotów ale podobno gdzieś tam hen daleko da się go jeszcze spotkać jak śpiewa te pozbawione większego sensu piosenki pióra Bohlena.
Zresztą całe MT jest śmieszne bo przecież jest głęboko zakorzenione w nurcie Disco Polo, że już nie wiadomo co z czego się wywodzi.
Innymi słowy śmieszność kreują ludzie a my mamy szansę aby nad tą śmiesznością się pochylić pokiwać z politowaniem pójść dalej.
Stawką jest nowa płyta MT i jak dla mnie to zdecydowanie wystarczający argument aby powrotowi MT przyklasnąć.
Ale czy będzie powrót?
Wiadomo translatory to niedoskonałe narzędzia są więc wg mnie tekst można zrozumieć również następująco: Dieter chciałby wystąpić z Thomasem jako Modern Talking podczas koncertów. A przy okazji pojawia się informacja, że zakończył właśnie produkcję nowego albumu - być może solowego i między albumem a występami jako MT wcale nie musi być powiązania (ale piszę to opierając się na translatorze). Inna sprawa, że jeżeli ten album, którego produkcja się kończy/zakończyła to jednak MT to albo Thomas podjął już decyzję albo będziemy mieli do czynienia z Shooting Star x 12.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie chodzi mi nawet o śmieszność w oczach krytyków czy przeciwników, ale moich własnych, bo nie lubię takich zagrywek
Ale jestem póki co spokojny. Nie sądzę, żeby Thomas na to poszedł i dopóki on tego nie potwierdzi - ja się nie ekscytuję tą wiadomością. Najwyżej, jeśli usłyszę nową płytę (pozytywnie się rozczaruję) 
-
Pioozo
Mnie by bardziej ucieszył album BLUE SYSTEM na wzór "Back For Good". Śmiało mógłby być to dwu płytowy album, bo singli było sporo i to w różnej stylistyce. Ta różnorodność - w moim przekonaniu - wpłynęła by pozytywnie na całokształt wydawnictwa.
Gdyby nie szereg "dziwnych" składanek (pseudo albumów) C.C. Catch ukazujących się z przesadną częstością od 1998; upierałbym się na taką płytę właśnie dla niej. Chociaż to byłoby marketingowo trafniejsze właśnie pod koniec lat dziewiędziesiątych.
Gdyby nie szereg "dziwnych" składanek (pseudo albumów) C.C. Catch ukazujących się z przesadną częstością od 1998; upierałbym się na taką płytę właśnie dla niej. Chociaż to byłoby marketingowo trafniejsze właśnie pod koniec lat dziewiędziesiątych.
Love Is Such A Lonely Sword
- Bohlenowicz
Zastanawiam się jak miałby ten powrót wyglądać...Jeżeli chodzi o mnie, to nie bardzo życzyłbym sobie aby Dieter pod szyldem Modern Talking (oczywiście wspólnie z Thomasem) nagrywał płyty w stylu dance. Byłbym jak najbardziej za powrotem MT gdyby Bohlen miał na istnienie duetu nowy pomysł, tzn. mam tu na myśli styl muzyczny, który zdecydowanie poszedłby w kierunku popu (znacznie więcej naturalnych instrumentów muzycznych), a także posiadający elementy lekkiego rocka (tak choćby jak w niektórych kawałkach z płyty Dieter - der film), a może także jazzu (Blackbird). Myślę, że Thomas byłby tym stylem zainteresowany, gdyż utwory stałyby się bardziej ambitne (zawsze marzył by takie śpiewać), a i osoby niechętne MT spojrzałyby na duet bardziej przychylnym okiem. Oczywiście MT powinien zachować swój podstawowy, własny styl - nie może zabraknąć melodyjnych lekkich piosenek, tylko wszystko to mogłoby być ozdobione większą ilością instrumentów muzycznych, i zanim trafi na półki sklepowe powinny być to utwory bardziej przemyślane. Także do tworzenia niektórych piosenek można zaprosić kogoś z zewnątrz, myślę, że takie brzmienie miałoby szansę na powodzenie. Pamietajmy, że już przed rozpadem duetu Dieter troche esperementował - piosenki TV Makes The Superstar słuchało się inaczej, a i szerszej publiczności pomysł przypadł do gustu, dowodem druga pozycja na niemieckiej liście przebojów (najwyższa z wszystkich nowych singli MT). Takim powrotem Panowie Bohlen i Anders udowodniliby wszystkim niedowiarkom, iż są naprawdę WIELCY, bo że tak jest w istocie nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości! Do dzieła Panowie, już czas wrócić na prawdziwą scenę...a także do studia. Największe zespoły posiadają w dorobku płyty nagrane w stylu unplugged...więc czekamy, macie coś jeszcze do zrobienia.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Okazuje się, że o żadnym albumie nie było mowy 
Dieter mówił jedynie, że nie miałby nic przeciwko występom razem z Thomasem. Tutaj jest zresztą video: http://vip.rtl.de/exclusiv_7481.php?&me ... tream=ms_l
Cieszę się natomiast, że Dieterowi przeszła już niechęć do sceny
Dieter mówił jedynie, że nie miałby nic przeciwko występom razem z Thomasem. Tutaj jest zresztą video: http://vip.rtl.de/exclusiv_7481.php?&me ... tream=ms_l
Cieszę się natomiast, że Dieterowi przeszła już niechęć do sceny
- Louie, Louie, Louie
Byłoby super
. Oszalałabym ze szczęścia, ale Dieter przegina, tak chwali Thomasa, ogłasza wszem i wobec, że są przyjaciółmi, a dobrze wie, że nic z tego nie będzie
Anders mówił przecież, że z Modern Talking już koniec. Ten rozdział mamy za sobą
, ale nie będą przecież śpiewali całe życie
, wszystko się kiedyś kończy 
Germany's most successful pop duo ever.