Strona internetowa o "prawdzie" dotyczącej MT

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marez2

Strona internetowa o "prawdzie" dotyczącej MT

Post autor: marez2 »

W internecie podczas szukania czegoś o MT natknąłem się na pewną stronę o MT. Tytuł strony brzmi "Prawda o Modern Talking". Nie wiem czy już tu na forum wcześniej o tej stronie pisano a jeśli nie i ludzie są zaciekawieni tą stroną, to podaję link

https://www.diewahrheitubermoderntalking.com/

Warto mieć w przeglądarce tłumacza na polski gdyż strona jak autor stwierdził jest skierowana przede wszystkim do Niemców. Wiele rzeczy jest tam wg mnie szokujących i takich które nie wyszły na światło dzienne. Czytając byłem w szoku ale tak na 100% nie jestem przekonany do końca czy jest tak akurat czysta prawda o MT. Wolę zachować dystans czytając materiały na tej stronie bo naprawdę można mieć wrażenie rozczarowania.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Strona internetowa o "prawdzie" dotyczącej MT

Post autor: Pioetrek »

Przeczytałem trochę do fragmentu, który zawsze mnie wkurza, czyli SIBowie robili dla Blue System aranżacje. Ok, tylko czemu ludzie piszą, że to Dieter jest plagiatorem? Nie da się pogodzić tych dwóch stanowisk. Temat o rodzinie Krup, nie wiem, wg mnie Dieter dużo bardziej przypomina Edith niż kogokolwiek z rodziny Krup, to samo z podobieństwem do brata. Wg mnie trochę faktów ale ogólnie teorie na siłę wyprodukowane. Sugestia, że śmierć Gerda Grafa Bernadotte miała związek z napisaniem książki o Bohlenie raczej bardzo naciągana. Generalnie z każdym słowem można uznać za coraz większe brednie, może się mylę, ale takie na mnie to sprawia wrażenie.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Przeczytałam narazie wstęp. Potem tytuły kolejnych tematów na stronie. Osobiście uważam, że to autor chce zrobić "pranie mózgu" fanom, a może nawet przeciwnikom grupy, a nie Prawdziwa historia Thomasa i Dietera. Uważam też, że z tą stroną powinien się zapoznać zarówno Anders jak i Bohlen. Z pewnością cała sprawa zakończyła by się w sądzie.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Już w rozdziale pierwszym dot.Modern Talking są podane nie prawdziwe informacje min. jakoby Modern Talking przymierzał się do powrotu w 2014 a potem w 2017 roku.
Nie prawdą jest i aż szczypie w oczy opisanie Dietera i Thomasa jako "przyjaciół".
Kolejna nie.prawda to to, iż MT rozpadł się z powodu Nory i jek kłótni z Bohlenem. Według mnie cała prawda o Modern Talking, Thomasie i Dieterze zawiera książka Thomasa " 100 prozent Anders". Nawet nie wiem czy czytać tę stronę dalej. Bo po samych tytułach widzę, że tam będzie stek bzdur wyssanych z palca jakiegoś shizofremika.
ODPOWIEDZ