Modern Szoking - polski coverband Modern Talking

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Modern Szoking - polski coverband Modern Talking

Post autor: Skyliner89MT »

Witam
Dzisiaj przeglądając facebooka rzuciła mi się nazwa Modern Szoking.
Zespół wykonuje głównie covery Modern Talking, a nawet ostatnio wypuścił swoje piosenki ewidentnie nawiązujące do muzyki Modern Talking, a wokalista zespołu określa się jako wielki fan Modern Talking.
W tym roku spotkał swojego idola Thomasa Andersa na koncercie w Krakowie: https://disco-polo.info/spotkanie-na-sz ... s-z-modern

Cover YMHYMS:

Cover Atlantis is Calling:

Jeden z komentarzy: "Zajebiscie wyszło 💪💪 lepiej niż Thomas Anders na koncertach z playback. Kontynuuj swoje zdolności życzę powodzenia 💪💪💪💪💪".
:lol: :lol: :lol:

Cover Cheri Cheri Lady:

W sumie zmiany jakie słychać w tych coverach to śpiew...
Aż zadziwiają mnie niektóre komentarze stwierdzające, że wokalista śpiewa lepiej od Thomasa Andersa :roll: :lol:..

Autorskie nagrania Modern Szoking:

Wy co sądzicie? Lepiej śpiewa od Thomasa Andersa? :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Modern Szoking - polski coverband Modern Talking

Post autor: Pioetrek »

Nikt nie śpiewa lepiej od Thomasa, ale ja popieram każdą twórczość około ModernTalkingową, a te nagrania po polsku trzymają jakiś tam poziom (mi się skojarzyło to pierwsze z New Collective) i fajnie, że ktoś do MT wciąż gdzieś nawiązuje.
Co do coverów, za takim akurat nie przepadam gdzie większość nagrania jest oryginalna, a tylko wokal inny, żeby chociaż w języku polskim zaśpiewał... Ja wolę takie jak np. Alimkhanow zrobił gdzie np. zwrotki są zaśpiewane falsetem a chórki już nie, albo Do you wanna, które ma świetny moment spowolnienia i potem takie odbicie na chórkach. Fajne też instrumentale wrzuca Robert Kamiński - https://www.youtube.com/@robertkaminski305/videos (ostatnio Why did you do it just tonight, aż chce się nauczyć grać na jakimś syntezatorze).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
ODPOWIEDZ