Jakiś czas temu w internecie pojawiły się bardzo ciekawe utwory w "modernowym" stylu, wykonywane przez pana Łukasza Stanka i udzielającego się w chórkach pana o pseudonimie AlimkhanovA. Te utwory to na przykład:
Przed paru laty Łukasz Staniek (używając pseudonimu Fairlight) zamierzał wydać jeszcze kilka piosenek i zaprezentował demo do piosenek "Calling you" oraz "strangers in the night". Czas mijał, ale pełne wersje się nie pojawiły. Po kilku miesiącach opublikowano utwór "calling you", ale wykonywany przez innych artystów:
Niedawno trafiłem na wersję "Calling you" utworzoną z demo Łukasza Stańska i AlimkhanoV'a (brzmi świetnie):
zaniepokoił mnie jednak jeden z komentarzy pod utworem:
użytkownik "Holger Hoffmann" napisał:
"Where is lukasz? Instagram, Facebook etc????"
na co użytkownik "Benjamin Cook", który opublikował utwór, odpisał:
"No one knows where he is. All his accounts have been deleted. This happens when a person has died. We hope that he is alive. "
Ten komentarz bardzo mnie zmartwił i zaniepokoił. Czy macie jakieś informacje co dzieje się z Łukaszem Stańkiem? Czy on żyje?
Łukasz Staniek i AlimkhanovA
- tanathos
Łukasz Staniek i AlimkhanovA
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Pioetrek
- Kontakt:
Re: Łukasz Staniek i AlimkhanovA
Dodałbym jeszcze to co zostało stworzone pod szyldem Romantic Dreamers (Anita była tu na forum). Nie wiem czy nie pomieszałem czegoś a też temat sprzed lat. Na yt podpisane to pierwsze jako Alan Knight ale na discogs jako Łukasz Staniek, więc zakładam, że to drugie to też ich wspólne nagranie:
Romantic Dreamers - Poisonous Love
Romantic Dreamers - Dream
Pozdrawiam
Piotrek
Romantic Dreamers - Poisonous Love
Romantic Dreamers - Dream
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
Jacek Z.
Łukasz bywał tutaj na forum i miałem z nim kontakt parę lat temu. Przesłał mi kilka demówek, do części z nich próbowałem napisać mu teksty (w demo były tylko w wersji szczątkowej). "Calling You" to rozwinięcie jednego z ówczesnych pomysłów (ale nie mój tekst, tylko pewnie Łukasza). Widzę, że dopracował brzmienie.
Potem kontakt mailowy jakoś nagle nam się urwał. Fakt, że u mnie też był wtedy bardzo trudny czas jeśli chodzi o życie prywatne... Na wszelki wypadek nie szedłbym aż tak daleko z wnioskami. Jeśli kogoś nie ma na FB czy Insta, nie musi to znaczyć, że nie żyje (sam jestem tego najlepszym przykładem
). Niestety, do Łukasza nie mam kontaktu tel. ani żadnych innych namiarów, żeby sprawdzić, czy wszystko OK.
Potem kontakt mailowy jakoś nagle nam się urwał. Fakt, że u mnie też był wtedy bardzo trudny czas jeśli chodzi o życie prywatne... Na wszelki wypadek nie szedłbym aż tak daleko z wnioskami. Jeśli kogoś nie ma na FB czy Insta, nie musi to znaczyć, że nie żyje (sam jestem tego najlepszym przykładem
-
gipsy2
Cześć wszystkim!
Nie spodziewałbym się, że będę poszukiwany - a wręcz uznany za zmarłego
. Prawdę mówiąc, te dema nie powinny ujrzeć światła dziennego. Do tego znalazłem jeszcze jedno : https://www.youtube.com/watch?v=lhHBQrL_CmA
Niestety, od pewnego dłuższego czasu nie dzieje się u mnie zbyt dobrze, więc najzwyczajniej w świecie wypadłem z muzycznego obiegu... Tak to czasem bywa
.
Songów/demówek było sporo. Ostatnią "produkcją" jaką wykonałem to był wspomniany powyżej Dream z RD. Z resztą z RD planów było więcej, aczkolwiek przeze mnie nie wypaliły
. No ale zawsze wszystko można jakoś nadrobić, tym bardziej że moda na 80s nie przemija
.
Kontakt do mnie jest, chętnym bez problemu dam namiary na siebie
.
Nie spodziewałbym się, że będę poszukiwany - a wręcz uznany za zmarłego
Niestety, od pewnego dłuższego czasu nie dzieje się u mnie zbyt dobrze, więc najzwyczajniej w świecie wypadłem z muzycznego obiegu... Tak to czasem bywa
Songów/demówek było sporo. Ostatnią "produkcją" jaką wykonałem to był wspomniany powyżej Dream z RD. Z resztą z RD planów było więcej, aczkolwiek przeze mnie nie wypaliły
Kontakt do mnie jest, chętnym bez problemu dam namiary na siebie
- Pioetrek
- Kontakt:
Moim zdaniem kolejne bardzo fajne nagranie. Wszystkiego Dobrego!gipsy2 pisze: ↑ndz mar 03, 2024 15:11 Prawdę mówiąc, te dema nie powinny ujrzeć światła dziennego. Do tego znalazłem jeszcze jedno : https://www.youtube.com/watch?v=lhHBQrL_CmA
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"