Jaki remix piosenki MT jest wg. Ciebie najlepszy?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Petro

Jaki remix piosenki MT jest wg. Ciebie najlepszy?

Post autor: Petro »

Ja najbardziej lubie Cheri Cheri Lady feat.Eric Singleton :) , Win The Race (Acapella Mix) :) , Win The Race (scooter remix) :) , YMH, YMS (Balade version) :) , YMH, YMS (Classic mix) :) i You are not alone(ultra long till u get bored mix) :).
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

YMHYMS (classic mix) jest chyba moim ulubionym mixem. A poza tym bardzo lubię wersje extended z lat osiemdziesiątych. Generalnie wątki muzyczne zawarte w wydłużonym czasie były do siebie zbliżone ale (a może właśnie dlatego) większość z nich bardzo mi pasuje.
Co prawda to nie MT (chociaż w pewnym sensie jednak) Lucky Guy Ryana Simmonsa - wg mnie super.

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Starsze:

1. In 100 Years (Long Version - Future Mix)
2. Atlantis Is Calling (Extended Version)
3. Brother Louie (Special Long Version)

Nowsze:
- Ready For The Victory (Alternative Radio Version Extended)
- Higher Than Heaven (U-Max Mix)
- Win The Race (Acapella-Remix)
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Ja lubie wszystkie wersje maxi z lat 80-tych no i oczywiscie wersje instrumentalne. A tak poza tym to wole oryginalne wersje, nie przepadam za remixami chociaz przyznam, ze You Are Not Alone (Remix) i China In Her Eyes (Remix) sa calkiem niezle.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A co sądzicie o takim eksperymencie jak "Ready For The Victory (Club Version)"?
Gość

Post autor: Gość »

Wielu fanom Modern Talking pewnie takie brzmienie nie odpowiada ale dla mnie jest wspaniałe, bardzo lubię ten mix.
Awatar użytkownika
Petro

Post autor: Petro »

ArCrack pisze:A co sądzicie o takim eksperymencie jak "Ready For The Victory (Club Version)"?
Gdyby nie tytuł to nigdy bym nie powiedział, że to coś ma wspólnego z MT.
Ale ogólnie jest nie zły taki klubowy remix. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Szczerze mowiac nie jest dla mnie rewelacja ten miks ale ciekawy eksperyment i nie mam nic przeciwko takim na singlach.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Starsza trójka:

1. Atlantis Is Calling (Extended Version)
2. Brother Louie (Special Long Version)
3. Jet Airliner (Extended Version)

Nowsza Trójka:

1. Win The Race (Acapella Remix)
2. Ready For The Victory (Alternative Radio Version Extended)
3. Last Exit To Brooklyn (Extended Rap Version)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

A co sądzicie o takim eksperymencie jak "Ready For The Victory (Club Version)"?
Prawdopodobnie właśnie odsłuchałem tej wersji i szczerze mówiąc jest wg mnie bardzo monotonna i raczej nudna. Więc chyba tego typu wersje mi nie pasują.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Gość

Post autor: Gość »

Wydaje mi się że ta wersja miałą zaciekawić muzyką Modern Talking młodsze osoby... Prawdopodobnie spełniła swoje zadanie.
yannickstopyra

Post autor: yannickstopyra »

Zdecydowanie jest to Modern Talking Feat Eric Singleton Cheri,Cheri Lady extended version z dobrym mocniejszym bitem,tylko ciekawe czy wiecie o co mi chodzi:)
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

a mnie najbardziej podoba się "last exit to brooklyn"( rap remix ) - wg mnie własnie o to chodzi w remiksach - cała aranżacja jest zupełnie inna, ale to nadal jest ta sama piosenka. poza tym uwielbiam brzmienie basu jakie tu wykorzystano - wogóle cały remix brzmi cudownie. aha - w tamtym okresie już mnie bardzo nudził pan eric singleton, ale w przypadku tego reniksu jego głos w zwrotkach jest bardziej na miejscu niż głos thomasa w vocal remix...

bardzo dobre są też remiksy na singlu "ready for the victory". ale wynika to zapewne z faktu iż alternative radio version to najprawdopodobniej pierwotna wersja tej piosenki. singlem promującym "Victory" miało być "10 seconds to countdown" ale w ostatniej chwili zmieniono zdanie gdyż ten utwór to istna kalka "Win the race". I tak dieter i axel weszli do studia i zmienili brzmienie tego co znamy jako "alternative mix" na inne, bardziej singlowe i do obu wersji zrobili jeszcze wersje extended. a najmniej roboty miał pan kai nickold - club version to tak naprawde remix 10 seconds to countdown ( chórek śpiewający "vic-to-ryy" w tym kawałku jest przecież wzięty właśnie z 10 seconds...), ale kiedy zmieniono decyzję o singlu promującym, to koleś dodał do tego wszystkiego tekst "are you ready for the victory?" i fragmenty refrenów... co nie zmienia faktu iż club version ma dobre jak na temten czas brzmienie.

świetnie brzmi też wstęp do "china in her eyes"(remix), a to co dzieje się dalej jest wsumie tez fajne ale niestety króluje w tym wszystkim pan eric singleton... co ciekawe - właśnie ta wersja dotarła do 10 miejsca legendarnej na śląsku listy "mega beat dance chart 20", na której już wtedy zdecydowana większość utworów to było...techno.

remixy i wersje extended z lat 80. są poza klasyfikacją. jak dla mnie - mogłyby istnieć tylko one :)
Ostatnio zmieniony czw paź 26, 2006 9:33 przez punky linsky, łącznie zmieniany 1 raz.
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

ja tam nie wiem.. :) a moim ulubionym mixem jest YMH, YMS (Classic Mix) oraz Cheri Cheri Lady (special Dance Version) z '85 roku
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Mi bardzo podoba się i słucham ostatnio cały czas remixu Modern Talking "Arabian Gold"(Sahara Mix)
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Peter

Re: Jaki remix piosenki MT jest wg. Ciebie najlepszy?

Post autor: Peter »

Pioetrek pisze:YMHYMS (classic mix) jest chyba moim ulubionym mixem.
Moim też, chociaż lubie t eż wszelkie mixy Win the race. Że też nikt się nie zabrał jeszcze za There is too much blue in missing you. Na pewno by nie wyszła wersja z Ericiem :wink: a może nawet dobrze, ten utwór ma piękny aranż remix by go zniszczył.
ODPOWIEDZ