Jaki remix piosenki MT jest wg. Ciebie najlepszy?
- Petro
Jaki remix piosenki MT jest wg. Ciebie najlepszy?
Ja najbardziej lubie Cheri Cheri Lady feat.Eric Singleton
, Win The Race (Acapella Mix)
, Win The Race (scooter remix)
, YMH, YMS (Balade version)
, YMH, YMS (Classic mix)
i You are not alone(ultra long till u get bored mix)
.
- Pioetrek
- Kontakt:
YMHYMS (classic mix) jest chyba moim ulubionym mixem. A poza tym bardzo lubię wersje extended z lat osiemdziesiątych. Generalnie wątki muzyczne zawarte w wydłużonym czasie były do siebie zbliżone ale (a może właśnie dlatego) większość z nich bardzo mi pasuje.
Co prawda to nie MT (chociaż w pewnym sensie jednak) Lucky Guy Ryana Simmonsa - wg mnie super.
Pozdrawiam
Piotrek
Co prawda to nie MT (chociaż w pewnym sensie jednak) Lucky Guy Ryana Simmonsa - wg mnie super.
Pozdrawiam
Piotrek
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- YaQb85
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Gość
- YaQb85
- Kontakt:
- Blue Forever
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Prawdopodobnie właśnie odsłuchałem tej wersji i szczerze mówiąc jest wg mnie bardzo monotonna i raczej nudna. Więc chyba tego typu wersje mi nie pasują.A co sądzicie o takim eksperymencie jak "Ready For The Victory (Club Version)"?
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
Gość
-
yannickstopyra
- punky linsky
a mnie najbardziej podoba się "last exit to brooklyn"( rap remix ) - wg mnie własnie o to chodzi w remiksach - cała aranżacja jest zupełnie inna, ale to nadal jest ta sama piosenka. poza tym uwielbiam brzmienie basu jakie tu wykorzystano - wogóle cały remix brzmi cudownie. aha - w tamtym okresie już mnie bardzo nudził pan eric singleton, ale w przypadku tego reniksu jego głos w zwrotkach jest bardziej na miejscu niż głos thomasa w vocal remix...
bardzo dobre są też remiksy na singlu "ready for the victory". ale wynika to zapewne z faktu iż alternative radio version to najprawdopodobniej pierwotna wersja tej piosenki. singlem promującym "Victory" miało być "10 seconds to countdown" ale w ostatniej chwili zmieniono zdanie gdyż ten utwór to istna kalka "Win the race". I tak dieter i axel weszli do studia i zmienili brzmienie tego co znamy jako "alternative mix" na inne, bardziej singlowe i do obu wersji zrobili jeszcze wersje extended. a najmniej roboty miał pan kai nickold - club version to tak naprawde remix 10 seconds to countdown ( chórek śpiewający "vic-to-ryy" w tym kawałku jest przecież wzięty właśnie z 10 seconds...), ale kiedy zmieniono decyzję o singlu promującym, to koleś dodał do tego wszystkiego tekst "are you ready for the victory?" i fragmenty refrenów... co nie zmienia faktu iż club version ma dobre jak na temten czas brzmienie.
świetnie brzmi też wstęp do "china in her eyes"(remix), a to co dzieje się dalej jest wsumie tez fajne ale niestety króluje w tym wszystkim pan eric singleton... co ciekawe - właśnie ta wersja dotarła do 10 miejsca legendarnej na śląsku listy "mega beat dance chart 20", na której już wtedy zdecydowana większość utworów to było...techno.
remixy i wersje extended z lat 80. są poza klasyfikacją. jak dla mnie - mogłyby istnieć tylko one
bardzo dobre są też remiksy na singlu "ready for the victory". ale wynika to zapewne z faktu iż alternative radio version to najprawdopodobniej pierwotna wersja tej piosenki. singlem promującym "Victory" miało być "10 seconds to countdown" ale w ostatniej chwili zmieniono zdanie gdyż ten utwór to istna kalka "Win the race". I tak dieter i axel weszli do studia i zmienili brzmienie tego co znamy jako "alternative mix" na inne, bardziej singlowe i do obu wersji zrobili jeszcze wersje extended. a najmniej roboty miał pan kai nickold - club version to tak naprawde remix 10 seconds to countdown ( chórek śpiewający "vic-to-ryy" w tym kawałku jest przecież wzięty właśnie z 10 seconds...), ale kiedy zmieniono decyzję o singlu promującym, to koleś dodał do tego wszystkiego tekst "are you ready for the victory?" i fragmenty refrenów... co nie zmienia faktu iż club version ma dobre jak na temten czas brzmienie.
świetnie brzmi też wstęp do "china in her eyes"(remix), a to co dzieje się dalej jest wsumie tez fajne ale niestety króluje w tym wszystkim pan eric singleton... co ciekawe - właśnie ta wersja dotarła do 10 miejsca legendarnej na śląsku listy "mega beat dance chart 20", na której już wtedy zdecydowana większość utworów to było...techno.
remixy i wersje extended z lat 80. są poza klasyfikacją. jak dla mnie - mogłyby istnieć tylko one
Ostatnio zmieniony czw paź 26, 2006 9:33 przez punky linsky, łącznie zmieniany 1 raz.
think for yourself - question authority
- Mateusz vel. Kokos
- Peter
Re: Jaki remix piosenki MT jest wg. Ciebie najlepszy?
Moim też, chociaż lubie t eż wszelkie mixy Win the race. Że też nikt się nie zabrał jeszcze za There is too much blue in missing you. Na pewno by nie wyszła wersja z EriciemPioetrek pisze:YMHYMS (classic mix) jest chyba moim ulubionym mixem.