Chciałbym - muzycznie oczywiście - ożywić to forum watek dla osób które wolą kupować muzykę niż pobierać w formie elektronicznej. Nie piętnuje kupowania plików ale bardziej - przynajmniej ja - preferuję kupowanie nośników CD. Inni z kolej dla których w tym temacie jest jakaś nisza to kolekcjonerzy winyli. Obecnie jest ich na rynku coraz więcej i coraz bardziej atrakcyjniejszą przybierają formę.
Zacznę od siebie, ja mam w domu powyżej 500 tytułów, sa to wyłącznie CD i DVD z klipami, nie koncentruję się tylko na jednym wykonawcy zbieram wszystko co mi podchodzi głównie sa to artyści wywodzący się z lat 80 tych, mój najnowszy nabytek, to ostatni, brakujący w kolekcji album Celine: "Taking Chances" zawsze sprawiał mi ten krążek masę uciechy choć na tle innych wypada blado, ale coraz trudniej go w sklepach już kupić.
Jaką płytę ostatnio sobie kupiła/eś?
- Peter
- MrMidicial
Re: Jaką płytę ostatnio sobie kupiła/eś?
Ja również kupuję muzykę na cd. U siebie w kolekcji mam jak na razie ok. 65 tytułów, więc nie żadna powalająca liczba, ale z czasem będzie coraz więcej płytek. 
Co do albumu Celine "Taking Chances" - mam ten album i w wersji studyjnej i w wersji z cd i dvd z koncertu w Bostonie. Genialny album.
Co do albumu Celine "Taking Chances" - mam ten album i w wersji studyjnej i w wersji z cd i dvd z koncertu w Bostonie. Genialny album.
- Peter
Według mnie zbyt mocno odstaje od tego co było i wcześniej i później po prostu jest zbyt jazgotliwy dla mnie ale znowu jest tam "Alone" czy "Skies Of LA" mam każdy album Celiny a tego po prostu mi brakowało, względy kolekcyjne, kupiłem za 9 złotych chyba bo więcej bym za niego nie dał... dla mnie najlepszym jej albumem jest bezdyskusyjnie "Falling Into You" .
Przed chwilkę kupiłem "Kylie Christmas" bo czekałem na promocję. Nie lubię bowiem przepłacać. Mam też album świąteczny Celiny i Careyki, odnośnie ostatniej, to dzisiaj zauważyłem w empiku że jest jej studyjny album już do kupienia odsłuchałem no cóż... tego się już słuchać zupełnie nie da... a drzewiej były takie albumy jak "Music Box" czy "Daydream" że całe "połykałem" a później zawsze jakiś jeden dwa knoty, z czasem odwracały się te proporcje coraz bardziej i poszło to teraz w drugą stronę....
Przed chwilkę kupiłem "Kylie Christmas" bo czekałem na promocję. Nie lubię bowiem przepłacać. Mam też album świąteczny Celiny i Careyki, odnośnie ostatniej, to dzisiaj zauważyłem w empiku że jest jej studyjny album już do kupienia odsłuchałem no cóż... tego się już słuchać zupełnie nie da... a drzewiej były takie albumy jak "Music Box" czy "Daydream" że całe "połykałem" a później zawsze jakiś jeden dwa knoty, z czasem odwracały się te proporcje coraz bardziej i poszło to teraz w drugą stronę....
- Jor
Dzieki za chec ozywienia forum Peter : ) Ja coraz wiecej slucham muzyki na Spotify ale fizyczna plyta jaka ostatnio sobie kupilem to Kapela Ze Wsi Warszawa - 'Re: Akcja Mazowiecka'. Piekne, nowo-stare folkowe klimaty.
- Peter
Wham! - "Music From The Edge Of Heaven" bo tylko tego tytułu mi brakowało a kupować w kartoniku z pozostałymi nie było sensu a nigdzie indziej jej w detalu za bardzo nie ma. Przyleciała z NY, długo musiałem na nią czekać ale doszła. Album niestety robiony pod przymusem, na kolanie i na siłę, widać ze George'a już męczył ten zespół bo poprzednia płyta była wybitna a i solowa doskonała więc nie mógł się wypalić. Dlaczego na kolanie? Bo jest 8 piosenek: jedna stara z 1984, jeden remix starej piosenki z poczatków, jedna wersja koncertowa to B-side z "Club Tropicana jedna słaba premiera, " po prostu na siłę zapchano ten album czym tylko się dało.
- Peter
Kupiłem album Sonii Evans - "Everybody Knows". Sonia to gwiazda S.A.W. z lat 80 tych, brzmi to identycznie jak dwa pierwsze albumy Kylie Minogue, coo dla mnie jest zaletą niż wadą. Niestety kolejne albumy nie były w tym klimacie a nowych piosenek jeszcze nie słuchałem, znam piosenkę tylko z 2009 roku i jest dość przyjemna.