Witam
ponieważ mamy na forum dział "pozostali wykonawcy", dlatego postanowiłem napisać o nagraniu Briana May - Too Much Love Will Kill You.
Kawałek ten napisał Brian w latach 80. Po raz pierwszy na świat wyszedł, podczas koncertu pożegnalnego Frediego. Oczywiście wykonał go Brian, i w późniejszym czasie wydał go na singlu i nagrał video. W latach dziewięćdziesiątych było można też usłyszeć ten kawałek wykonany przez Frediego na jednej z płyt, które zostały wydane z demówek z lat 80-tych. Osobiście uważam że wersja wykonywana przez Briana jest najlepsza. Reasumując, to jest również muzyka lat 80-tych, którą uwielbiam. Swoją drogą, to Brian May jest najlepszym gitarzystą świata.
Ciekawy jestem waszych opinii na ten rodzaj muzyki.
Pozdrawiam
cryptom
Brian May
- Peter
Re: Brian May
Ta piosenka to chyba jeden z najlepszych nagrań Queenów, wersja Briana wręcz obłędna, a ona chyba jest na "Made In Heaven"? To mój ulubiony album zespołu.
- Gasolina91
Brian May - genialny gitarzysta!
Nie da się "przejść" obojętnie wokół jego osoby.
Polecam przesłuchać album "Back To The Light" - świetne kawałki.
Nie da się "przejść" obojętnie wokół jego osoby.
Polecam przesłuchać album "Back To The Light" - świetne kawałki.
Point Of No Return
- Maro_D
Tak, jest na "Made in Heaven" z tymże umieszczono wersję zaśpiewaną przez Freddiego. Pierwotnie "Too Much Love Will Kill You" miał ukazać się w 1989 roku na albumie "The Miracle". Brian May, jako autor piosenki, opisywał odczucia związane z rozwodem, przez który ówcześnie przechodził.Peter pisze:...a ona chyba jest na "Made In Heaven"? To mój ulubiony album zespołu.
Z solowych dokonań warta uwagi jest też piosenka "Driven By You", również z albumu "Back To The Light", w latach 90-tych wykorzystana w reklamie jednej z marek samochodów.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
-
cryptom
Zgadzam się z @Maro_D. "Driven By You" to również super kawałek! Jak dobrze pamiętam, to Brian zaprezentował go na międzynarodowym zlocie najlepszych gitarzystów świata. Materiał z tego koncertu został później wykorzystany w teledysku do tego nagrania.
Brian ma bardzo ciekawą barwę głosu.
Pozdrawiam
cryptom
Brian ma bardzo ciekawą barwę głosu.
Pozdrawiam
cryptom
NIE DLA PiS-uaru