Co się stało z łańcuszkiem z napisem NORA?
- Dubler
Co się stało z łańcuszkiem z napisem NORA?
Czy ktos z was wie co się stało z łańcuszkiem z napisem Nora. Podczas występów Modern Talking w Polsce w 1998 roku, Thomas pytany o to przez polskiego dziennikarze odpowiedział-" łańcuszek lezy schowany w sejfie, moze kiedys jak Titanic wypłynie na światło dzienne. Tyle ze od 1998 roku sporo się zmieniło w życiu Thomasa. W 1999 rozwiódł się z Nora, potem ozenił się z Klaudią. Jak myślicie co się stało z tym łańcuszkiem, może ktos z was wie. A może macie jakies teorie co się mogło z nim stać. Moje terie na ten temat są takie:
1. Thomas nadal posiada ten łańcuszek i przechowuje go jako pamiątkę.
2. Thomas dostał łańcuszek od Nory,dlatego oddał jej ten łańcuszek w dniu rozwodu.
3. Thomas i Klaudia wyrzucili łańcuszek na dno jeziora.
A co wy o tym myślicie.
1. Thomas nadal posiada ten łańcuszek i przechowuje go jako pamiątkę.
2. Thomas dostał łańcuszek od Nory,dlatego oddał jej ten łańcuszek w dniu rozwodu.
3. Thomas i Klaudia wyrzucili łańcuszek na dno jeziora.
A co wy o tym myślicie.
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Sylwia30
Łańcuszek po rozwodzie dostał Thomas. Prawdopodobnie był sfinansowany z tego co on wówczas zarobił w MT, więc prawnie należał do niego....
Nie wiem tylko co Thomas miał na myśli mówiąc że łańuszek kiedyś może wypłynie na powierzchnię jak Titanic....
Czasami myśle że gdyby Nora chciałaby być tak złośliwa jak Dieter to mogłaby wydać książkę....Byłby to z pewnością bestseller...Niestety Nora nie daje znaku życia, chciała się chyba od tego wszystkiego odciąć raz na zawsze.... Dojrzała, ma pewnie jakieś swoje życie....
Nie wiem tylko co Thomas miał na myśli mówiąc że łańuszek kiedyś może wypłynie na powierzchnię jak Titanic....
Czasami myśle że gdyby Nora chciałaby być tak złośliwa jak Dieter to mogłaby wydać książkę....Byłby to z pewnością bestseller...Niestety Nora nie daje znaku życia, chciała się chyba od tego wszystkiego odciąć raz na zawsze.... Dojrzała, ma pewnie jakieś swoje życie....
- Triko80
-
jkris
rozwod byl w '98 i depresji nie bylo...Sylwia30 pisze:....Może coś w tym jest...Thomas bardzo cieżko przeżył rozstanie z Norą, separację....Miał depresję. Sam zresztą się do tego przyznał w jednym z wywiadów z 1994 roku. Szkoda że tak się to wszystko potoczyło.
tutaj mozna poczytac o detalach...
Pioetrek pisze:Pod tym linkiem znajdziecie chyba dość wyczerpującą biografię (nie wiem na ile rzetelną) Nory Balling:
http://moderntalking.tvheaven.com/nora_anders.htm
- Dubler
Ale jak się patrzy na te zdjęcia Thomasa i Nory z lat 80 i początku lat 90, to faktycznue Thomas musiał być w niej szaleńczo zakochany, w zdjęciach z Klaudią jakoś tego nie dostrzegam,albo poprostu Klaudia nie afiszuje sie tak jak to robiła Nora, szkoda że nie ma tego przetłumaczonego na język polski.
-
jkris
to polska wersja koncowki tego artykuluDubler pisze: szkoda że nie ma tego przetłumaczonego na język polski.
w tamtym czasie Thomas rzadko był w trasie, czesto bywal w Niemczech i nie wychodzil ze studia, jego rodzice i przyjaciele mieszkali w Koblenz. Nora nudzila sie w Niemczech, jej przyjaciele mieszkali w Ameryce i tam mogla sie w pelni realizowac. nie zauwazyli nawet kiedy zaczeli sie od siebie odsuwac. Thomas- mimo, ze bylismy bardzo ze soba zwiazani postanowilismy zyc jako para ale na oddzielnych kontynentach. jak wiele rzeczy tak i rzeczywistosc rozni sie od marzen. jakis czas pozniej zauwazlismy, ze wciaz czujemy do siebie sympatie ale bylo to niewystarczajace aby dalej zyc ze soba.
w '94 sprzedali farme, Thomas przeprowadzil sie do mieszkania w centrum Koblenz a Nora została w Ameryce. ale nadal utrzymywali przyjazne stosunki, czasami Thomas odwiedzal Nore w LA oraz ich pieska salonowego <lol> Dopiero w '95 Thomas zdjal definitywnie obraczke i "bransolete milosci".
jednak ich malzenstwo nie skonczylo sie z wielkim hukiem. Thomas- to bylo jak powolne wiedniecie. oczywisicie czasami dochodzilo do klotni jak w normalnej rodzinie ale zjadliwe slowa nigdy nie padly miedzy nami, slowa, ktore moglyby doprowadzic do rozwodu. proces oddalania sie od siebie byl dlugotrwaly. po trochu zauwazasz, ze nie rani cie to juz tak jak kiedys gdy druga osoba wylatuje na 2 miesiace do LA a ty zostajesz w Niemczech. zauwazasz tez, ze jestes zadowolony tak jakbys sie cieszyl gdyby dotyczylo to dobrego przyjaciela...
po 14 latach oficjalnego malzenstwa ta bajka, ktora zaczela sie tak pieknie dobiegła konca. rozwod pomiedzy zona i mezem nastapil w listopadzie 1998r.
-
Sylwia30
-
jkris
nie ma sprawy, do usługSylwia30 pisze:Dziekuję za tłumaczenie artykułu. Bardzo mądry tekst, chociaż bardzo smutny...To była taka wielka miłość, a została po niej "jedynie", lub "aż" przyjaźń. Mam oczywiście taką nadzieję, bo niestety nic nie wiadomo na temat obecnych stosunków między Norą a Thomasem....
co do obecnych stosunkow to ostatnie zdanie z tego artykulu, ktorego nie przetlumaczylem mowi:
Na temat tego gdzie aktualnie Nora mieszka i czym sie zajmuje nie ma wiarygodnych informacji. w kolorowej prasie pisano albo, ze wrocila do Niemiec do Monachium albo, ze wciaz mieszka w Ameryce.
czyli przypuszczalenie kontaktu ze soba nie maja...
-
Sylwia30
Pozdrawiam raz jeszcze i dziekuje za wyczerpujące informacjęjkris pisze:nie ma sprawy, do usługSylwia30 pisze:Dziekuję za tłumaczenie artykułu. Bardzo mądry tekst, chociaż bardzo smutny...To była taka wielka miłość, a została po niej "jedynie", lub "aż" przyjaźń. Mam oczywiście taką nadzieję, bo niestety nic nie wiadomo na temat obecnych stosunków między Norą a Thomasem....
co do obecnych stosunkow to ostatnie zdanie z tego artykulu, ktorego nie przetlumaczylem mowi:
Na temat tego gdzie aktualnie Nora mieszka i czym sie zajmuje nie ma wiarygodnych informacji. w kolorowej prasie pisano albo, ze wrocila do Niemiec do Monachium albo, ze wciaz mieszka w Ameryce.
czyli przypuszczalenie kontaktu ze soba nie maja...
Przypomiałao mi się że podczas afery dotyczącej ksiązki wydanej przed Dietera w której oczeniał Thomasa i Norę, podobno Nora wystapiła w niemieckiej telewizji i powiedziała że razem z Thomasem wzieli już adwokata który będzie ich bronił w sądzie ( sprawa dotyczyła ksiązki). I z tego co wiemy wygrali ten proces....Za jakiś czas Tom występował w RTL II z piosenką "Indepedent Girl" i wypowiadał sie w wywiadzie że ma bardzo dobry kontakt z łańcuszkiem
- Elltoja
przyjażń to bardzo dużo...ileż to małżeństw po rozpadzie nienawidzi się do tego stopnia, że żadne z eksmałżonków nie może nawet spojrzeć na drugie ?Sylwia30 pisze:Dziekuję za tłumaczenie artykułu. Bardzo mądry tekst, chociaż bardzo smutny...To była taka wielka miłość, a została po niej "jedynie", lub "aż" przyjaźń. Mam oczywiście taką nadzieję, bo niestety nic nie wiadomo na temat obecnych stosunków między Norą a Thomasem....
- only love
- Kontakt:
hmm ja też nie wiedziałam czemu oni się rozwiedli lecz myślałam nawet że ich nastawienie do siebie jest wrogie a swoją drogą okazało się że byli lub nawet są przyjaciółmi i teraz mi ich trochę szkoda że tak to się skończyło ale cóż zdarza się że historie z życia wzięte są jak bajki ale mają neutralne lub nieszczęśliwe zakończenie
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do