In 100 Years Reprise - kontynuacja.

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MrMidicial

In 100 Years Reprise - kontynuacja.

Post autor: MrMidicial »

Właśnie teraz, słuchając In 100 Years Reprise naszła mnie taka myśl... Czy może istnieć/istniała KONTYNUACJA tego utworu? Bo mam takie wrażenie, jakoby Reprise, który znamy jest nie skończony, skrócony,wiadomo dlaczego. Sądzicie, że może istnieć taki utwór? Ja myślę, że za tym utworem (In 100 Years, a szczególnie Reprisem) kryje się coś więcej niż tylko ponad minutowy reprise Thomasa na zakończenie albumu... Zapraszam do dyskusji :D
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: In 100 Years Reprise - kontynuacja.

Post autor: Karolek78 »

MrMidicial pisze:Reprise, który znamy jest nie skończony, skrócony,wiadomo dlaczego
Dlaczego? ;)
Karolek78
Awatar użytkownika
MrMidicial

Karolek78 pisze:
MrMidicial pisze:Reprise, który znamy jest nie skończony, skrócony,wiadomo dlaczego
Dlaczego? ;)
O ile dobrze wiem, lub chociaż domyślam, no to na zakończenie albumu In The Garden of Venus. Źle wyraziłem się w tym zdaniu ;)
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

A, w tym sensie, ok :P Mnie się wydaje, że raczej kontynuacji żadnej nie było ;) Szósty album to album robiony już trochę na odczep, repryza miała go jakoś w miarę efektownie zakończyć, bo nie oszukujmy się - Good Girl Go To Heaven wybitne nie jest. Uważam, że zły pomysł to nie był, a ta wersja In 100 Years podoba mi się ze względu na to jak podkreśla piękno wokalu Thomasa. Natomiast podziwiam Twój młodzieńczy zapał MrMidicial, który popycha Cię do analizowania twórczości MT. Na forum zaczynałem pisać w podobnym wieku jak Ty, a piszesz jakościowo lepsze posty niż ja wtedy. Wszystkiego dobrego dla Ciebie :)
Karolek78
Awatar użytkownika
MrMidicial

Karolek78 pisze:A, w tym sensie, ok :P Mnie się wydaje, że raczej kontynuacji żadnej nie było ;) Szósty album to album robiony już trochę na odczep, repryza miała go jakoś w miarę efektownie zakończyć, bo nie oszukujmy się - Good Girl Go To Heaven wybitne nie jest. Uważam, że zły pomysł to nie był, a ta wersja In 100 Years podoba mi się ze względu na to jak podkreśla piękno wokalu Thomasa. Natomiast podziwiam Twój młodzieńczy zapał MrMidicial, który popycha Cię do analizowania twórczości MT. Na forum zaczynałem pisać w podobnym wieku jak Ty, a piszesz jakościowo lepsze posty niż ja wtedy. Wszystkiego dobrego dla Ciebie :)
Możliwe, że nie ma w tym "nic więcej", jakoś tak mnie napadło na rozmyślania ;)
Serdecznie dziękuję oraz pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Od razu po reprise nagraj sobie In 100 Years Part II i będziesz miał świetną kontynuację :)
Wtedy reprise staje się wstępem do In 100 Years Part II, razem brzmi to naprawdę świetnie.
Ja tak miałem na kasecie kupionej jeszcze w latach 80 i przez dłuższy czas uważałem, że tak się właśnie kończy ten album.
Bardzo dziwiłem się, że w radiu prezentowano "wyciszony" ostatni utwór na albumie :)
ODPOWIEDZ