Powiązania Nino z Modern Talking
- Peter
Powiązania Nino z Modern Talking
Mnie zawsze zastanawiał jeden fakt, w 1983 Nino miał na koncie wielki hit (być może wtedy miał ich więcej, nie bardzo orientuję się w jego dokonaniach prebohlenowskich a Drafistycznych) jego kariera jest całkiem nieźle prowadzona (Do pewnego oczywiście momentu) ale ciekawi mnie pewien fakt. Ad meritum. Otóż w 1983 Nino ma u swoich stóp całe Niemcy a Bohlen szuka wokalisty dla MT dlaczego nie wybrał Nino? Znali się już wtedy? Głos miał niesamowity i bardzo zbliżony do Thomasa, pasujący do repertuaru Bohlena niewspółmiernie bardziej niż jakiś tam Chris Norman którego wokal gryzł się z piosenkami Bohlena. Potem Nino wszedł w ekipę MT ale był jak wiadomo w tym Thomas i Nino dostawał do wykonania ochłapy które nie były proporcjonalne do skali jego talentu a przecież jego umiejętności wokalne są takie same jak Thomasa no ale to już nie był ten moment, niewątpliwie tak. Thomas też jest wielkim śpiewakiem i już nie było wtedy miejsca na Nino to znowu Nino się pokazał z innej strony i nie było to miłe ale odwrócił na szczęście kota ogonem...
- Pioetrek
- Kontakt:
Re: Powiązania Nino z Modern Talking
Z moich obserwacji wynika, że Bohlen dopasowuje repertuar do wykonawcy a szczególnie jego wcześniejszych nagrań. Gdyby w 1984 uznał, że napisze coś dla Nino, prawdopodobnie w części byłaby wariacja Jensaits von Eden. Poza tym Nino miał Niemcy u stóp a kim był Bohlen, jednym z wielu producentów, którzy dopiero próbowali się wedrzeć na szczyt.Peter pisze:Otóż w 1983 Nino ma u swoich stóp całe Niemcy a Bohlen szuka wokalisty dla MT dlaczego nie wybrał Nino? Znali się już wtedy? Głos miał niesamowity i bardzo zbliżony do Thomasa, pasujący do repertuaru Bohlena niewspółmiernie bardziej niż jakiś tam Chris Norman którego wokal gryzł się z piosenkami Bohlena.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
cryptom
Gdybanie bzdur co i jak.... Skoro Nino był taki super, to gdzie jest dziś? Skończcie Panowie te domysły. Bohlena nie darzę wielką sympatią, ale częściowo był twarzą lat 80 i nikt i nic tego nie zmieni!!! Naprawdę zastanawiam się, w którym kierunku idzie to forum? Mam nadzieje że nie w złym!
NIE DLA PiS-uaru
-
kayo
Nino niech skonczy z uzywkami i sie ogarnie , a tak traci glos i publicznosc ,
- Peter
Nino fajnie śpiewa obecnie ale już od wielu lat nie jest na topie a szkoda bo dyskografia Nino to skarbnica obfitująca w ciekawe nagrania. Dieter dostosowuje repertuar do wykonawcy? Do Chrisa zupełnie nie dostosował to samo jakoś nie czuję tego dla DSDS a udało się to z Andreą bardzo... A Dieter w 1983? Nie był byle kim miał już chociażby złotą płytę na koncie... Kto trzeba ten go już dobrze znał.
- Pioetrek
- Kontakt:
Pamiętaj, że ta złota płyta była za album, na którym były jego 3 piosenki. Wszystkie trafiły na listy, to fakt, ale do numeru jeden było jednak za mało (Hale, Hey Louise chyba w żadnej innej wersji nie miało takiego sukcesu). Tymczasem Nino miał właśnie numer 1. Dieter w tym czasie koncentrował się na tym, żeby przywrócić świetność m.in. Bernda Cluvera. Dwa lata później to Dieter by już na szczycie a Nino w niebycie (chociaż jest kilka nagrań niebohlenowskich z jego repertuaru, których lubię słuchać). Drogi ich zeszły się w 1989 oraz przy nagrywaniu chórków dla MT po odejściu SIB-ów.Peter pisze:A Dieter w 1983? Nie był byle kim miał już chociażby złotą płytę na koncie...
Ja z kolei darzę go sympatią, uważam za genialnego kompozytora i producenta, jednak dla mnie w 1983 Dieter szukał jeszcze swojego brzmienia i niestety raczej nie miał na tym etapie kariery szans na kontrakt z najbardziej topowymi artystami. Zresztą to dla niego byłoby też duże ryzyko w przypadku klapy bo drugiej szansy mógłby nie dostać.cryptom pisze:Gdybanie bzdur co i jak.... Skoro Nino był taki super, to gdzie jest dziś? Skończcie Panowie te domysły. Bohlena nie darzę wielką sympatią, ale częściowo był twarzą lat 80 i nikt i nic tego nie zmieni!!! Naprawdę zastanawiam się, w którym kierunku idzie to forum? Mam nadzieje że nie w złym!
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Tam gdzie wielu super artystów dzisiaj, takze tam gdzie niestety Thomas, Fancy, Sandra, BBB i SIB im chyba superowatości nie odmówisz? Taka kolej rzeczy...cryptom pisze:Gdybanie bzdur co i jak.... Skoro Nino był taki super, to gdzie jest dziś? Skończcie Panowie te domysły. Bohlena nie darzę wielką sympatią, ale częściowo był twarzą lat 80 i nikt i nic tego nie zmieni!!! Naprawdę zastanawiam się, w którym kierunku idzie to forum? Mam nadzieje że nie w złym!