Singiel "Sternenregen"
- Jor
Singiel "Sternenregen"
"Sternenregen" to drugi singiel Thomasa z obecnego solowego albumu. Czy to tylko ja tak mam, czy Wy tez uwazacie, ze to niesamowicie fajny kawalek?
Wg mnie "Sternenregen" stoi na tym samym poziomie co najlepsze utwory drugiego MT. Singiel ma bardzo fajne remixy wnoszace nowa jakosc, choc i versja z albumu jest bardzo bardzo...
Mi podoba sie w Sternenregen cala masa rzeczy, energia, melodia i taki troche zadziorny vocal Thomasa przypominajacy niektore kawalki z Victory.
Tutaj odsluch calosci na Spotify: https://open.spotify.com/album/2Wteaq7msZittbu3lpN8ss
Teraz czekamy na video, ktore jak widzialem zostalo niedawno nakrecone...
Wg mnie "Sternenregen" stoi na tym samym poziomie co najlepsze utwory drugiego MT. Singiel ma bardzo fajne remixy wnoszace nowa jakosc, choc i versja z albumu jest bardzo bardzo...
Mi podoba sie w Sternenregen cala masa rzeczy, energia, melodia i taki troche zadziorny vocal Thomasa przypominajacy niektore kawalki z Victory.
Tutaj odsluch calosci na Spotify: https://open.spotify.com/album/2Wteaq7msZittbu3lpN8ss
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Singiel "Sternenregen"
Premierę video Thomas zapowiadał na 18 sierpnia (nawet pomyślałam,że tego roku), ale niestety puki co niema...sierpień 2018 ??
- MrMidicial
Nie wydaje mi się, żeby video clip do STERNENREGEN miał swoją premierę w 2018 roku. Wtedy być może będzie promował jakiś utwór z planowanego PURES LEBEN, który zostanie wydany w listopadzie (być może nawet i później...) tego roku lub nawet jakiś nowy projekt. Teledysk pewnie zostanie wydany we wrześniu lub październiku, choć nigdy nic na 100% nie wiadomo. Miejmy taką nadzieję.
A co do samego utworu to uważam, że jest genialny - jeden z najlepszych na albumie Pures Leben. Bardziej przychodzi mi do gustu niż Der Beste Tag Meines Lebens.
Remixy mi się podobają, czekam na CD Single.
A co do samego utworu to uważam, że jest genialny - jeden z najlepszych na albumie Pures Leben. Bardziej przychodzi mi do gustu niż Der Beste Tag Meines Lebens.
Remixy mi się podobają, czekam na CD Single.
- alexandra.m11
- Członek TAFC Polska
Nie chodziło o premierę video, tylko singla. Singiel miał być 18 sierpnia 2017 - i był. A video ma być wkrótce. Na początku też pomyślałam, że chodzi o video, ale jednak się pomyliłam.atlantyda ;o) pisze:Premierę video Thomas zapowiadał na 18 sierpnia (nawet pomyślałam,że tego roku), ale niestety puki co niema...sierpień 2018 ??
Pozdrawiam
Ola
Ola
- MrMidicial
O, to wiele wyjaśniaalexandra.m11 pisze:Nie chodziło o premierę video, tylko singla. Singiel miał być 18 sierpnia 2017 - i był. A video ma być wkrótce. Na początku też pomyślałam, że chodzi o video, ale jednak się pomyliłam.atlantyda ;o) pisze:Premierę video Thomas zapowiadał na 18 sierpnia (nawet pomyślałam,że tego roku), ale niestety puki co niema...sierpień 2018 ??
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Tak, z tego jak Thomas to napisał to singiel CD miał się ukazać 18
.
A tu remix w formie mp3
A tu remix w formie mp3
- Jarasso
Dla mnie cały album jest OK ale "Sternenregen" jest genialne........no i gdyby Thomas nagrał tą płytę po angielsku jak chodziły słuchy.....Jor pisze:"Sternenregen" to drugi singiel Thomasa z obecnego solowego albumu. Czy to tylko ja tak mam, czy Wy tez uwazacie, ze to niesamowicie fajny kawalek?
- MrMidicial
Ja mam cały czas głęboką nadzieję, że angielska wersja PURES LEBEN (może PURE LIFE, hehe) pojawi się w 2018/2019.Jarasso pisze:Dla mnie cały album jest OK ale "Sternenregen" jest genialne........no i gdyby Thomas nagrał tą płytę po angielsku jak chodziły słuchy.....Jor pisze:"Sternenregen" to drugi singiel Thomasa z obecnego solowego albumu. Czy to tylko ja tak mam, czy Wy tez uwazacie, ze to niesamowicie fajny kawalek?
- Peter
Tak zapatrzony jestem z ciekawością na to co dzieje się w obozie Systemsów że nie zauważyłem nawet tego tematu. Melodia i wokal TA: nadcelujący, gorzej z aranżem, on mi mocno niestety pachnie współczesną papką eskową i albumem z Fahrenkrogiem czego nie lubię, to oooo mocno zniechęca do tej skądinąd nie najgorszej piosenki. 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
8 września miał swoją premierę videoclip Sternenregen.
Jak początek zapowiada się ciekawie tak kolejne sekundy nie bardzo. Dość słaby klip jak na mój gust. Takie video kręciło się w latach 80tych
Jak początek zapowiada się ciekawie tak kolejne sekundy nie bardzo. Dość słaby klip jak na mój gust. Takie video kręciło się w latach 80tych
- MrMidicial
Zgadzam się z p. Atlantydą. Klip bardzo fajnie się zapowiada, potem już jedynie śpiewający TA. Jak na takie długie czekanie na klip to jednak słaboatlantyda ;o) pisze:8 września miał swoją premierę videoclip Sternenregen.
A co uważacie o remixach Sternenregen? Chcielibyście je w formacie CD-Single?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No właśnie ! Thomas zapowiedział singiel w postaci wydania CD ,a tu nie dość,że ukazał się Remix to tylko w formacie mp3 .MrMidicial pisze: A co uważacie o remixach Sternenregen? Chcielibyście je w formacie CD-Single?
Podobają mi się wersje wydłużone i właściwie te 2 by wustarczyły.
- Peter
Piosenka jest przy całym szacunku do Thomasa i jego twórczości którą chętnie słucham, nie urywającą tyłka delikatnie mówiąc a mówiąc dosadnie: słabizna. zuupełnie nijaka, bez polotu, dobrze że album jest dobry.
-
bohlenmusic
Czy ma ktoś linka do posłuchania tych remixów ale bez rejestracji na żadnych portalach?
Fajnie by było jakby na singlach ukazały się najlepsze moim zdaniem piosenki na płycie:Feuerwerk, odyssee, fliegen.
Fajnie by było jakby na singlach ukazały się najlepsze moim zdaniem piosenki na płycie:Feuerwerk, odyssee, fliegen.
- MrMidicial
Jeden remix z singla jest tutaj:bohlenmusic pisze:Czy ma ktoś linka do posłuchania tych remixów ale bez rejestracji na żadnych portalach?
https://www.youtube.com/watch?v=B1SP-WSTNds
Resztę można odsłuchać na Spotify, Deezer za darmo, ale chyba trzeba się zarejestrować.
- MrMidicial
Ewentualnie mogę wysłać na maila w formacie mp3 - privbohlenmusic pisze:Czy ma ktoś linka do posłuchania tych remixów ale bez rejestracji na żadnych portalach?