Teksty piosenek Systemsów

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Teksty piosenek Systemsów

Post autor: Peter »

Teraz analizuje te bez Rolfa już niestety. Takie "Go Systems Go" to stek idiotyzmów, najpierw zwrotki mówiące o kobiecie: "Kochanie gdzie jest Twój żar w letniej nocy" i takie tam by przejść do refrenu: "naprzód Systemsi z powrotem do radia" by nas znowu w radio grali: bizarre, bizarre. ;) To się zwyczajnie kupy nie trzyma btw. czy kiedykolwiek tych gości grali w znaczącej jakieś radiostacji?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Teksty piosenek Systemsów

Post autor: Pioetrek »

Co do tekstów to na stronie http://www.sib-music.de/ jest taki tekst:
Thomas Widrat hat in der Zeit von 2003 bis 2008 die Texte für SYSTEMS IN BLUE geschrieben. Es entstanden unter seiner Mitwirkung die beiden Alben "Point Of No Return" & "Out Of The Blue".
Z kolei na http://www.systems-in-blue.de/
Late summer 2003 Rolf, Detlef and Michael started writing songs and sang three single layouts. Thomas designed the lyrics. The first single release MAGIC MYSTERY came out in March 2004 and had high entries in the Amazon maxi, and European Dance charts, followed by the issue of the maxi single WINNER in October 2004.
Rolfa więc specjalnie bym nie mieszał w tworzenie tekstów. A Thomas powyciągał połowę linijek z nagrań MT i BS, połowę dodał od siebie (i wcale nie uważam, że to jakoś słabo zrobił, zgrabnie to brzmi).

Dla mnie fajne teksty były w Skynight Avenue. Tutaj nawet mogę napisać, że to co Ci przeszkadza, czyli aktualna barwa głosu Michaela ostatnio bardzo mi pasuje do tekstu zarówno Eppur Si Muove jak i Last fight of the vampires (też autorem jest Widrat).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Wiadomo, że za Rolfa wszystkie teksty były dziełem Thomasa Widrata ale był on tylko w Rolfowym okresie po 2008 opuścił zespól i napisał chyba im tylko (skądinąd całkiem przyzwoite teksty Skynight Avenue), teksty Systems In Blue 2015 są nie jego już i są tragiczne w moim odczuciu i o tym mowa.

Co do głosu Michaela: w "Eppur Si Muove" brzmiało to naprawdę fajnie. Do mnie trafiało.
Awatar użytkownika
Peter

Czy nie czujecie że "Back In Blue" jest piosenką o Rolfie i Systemsach?
ODPOWIEDZ