Następca Rolfa Kohlera
- tanathos
Następca Rolfa Kohlera
Głos Rolfa Kohlera był wyjątkowy. Na pewno wielu z nas bardzo go brakuje. Niezwykłe zjawisko akustyczne, jakim były chórki z jego udziałem, jest już nie do odtworzenia.
A gdyby spróbować poszukac podobnego brzmienia?
Proponuję abyśmy podawali artystów, którzy mają podobny głos do nieodżałowanego Rolfa Kohlera.
Moim zdaniem ten gość brzmi podobnie
https://www.youtube.com/watch?v=jlfxlqQB26s&feature=youtu.be
A gdyby spróbować poszukac podobnego brzmienia?
Proponuję abyśmy podawali artystów, którzy mają podobny głos do nieodżałowanego Rolfa Kohlera.
Moim zdaniem ten gość brzmi podobnie
https://www.youtube.com/watch?v=jlfxlqQB26s&feature=youtu.be
- Peter
Re: Następca Rolfa Kohlera
Kapitalny temat aż mi ciśnienie się podniosło, myślę, że następca Rolfa objawił się już w 2001 roku na płycie "America" ("hurry up hurry up babe" chociażby te frazy z LETB)>
- tanathos
głos podobny do głosu Rolfa Kohlera:
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Peter
A może jak jesteś przy Polsce
to poszukajmy lepiej u nas. Grzegorz Skawiński, zawsze byłem w szoku jak on był blisko głosu Rolfa...
-
Macgregor
https://youtu.be/YWwX6XzdxqE
A widzieliscie to ? Ja wiem, że to stary dobry Michael i raczej nie ma szans na reaktywacje bs z nim w roli głownej ale mam wrażenie, że glos bardzo podobny.
Zwłaszcza posłuchajcie słów " I've got a broken heart inside" - dla mnie brzmi jak Rolf - wiem co mówię:)
Być może Michael tez śpiewał refreny w BS razem z Rolfem i jego glos też było słychać - stąd znajome brzmienie.
A widzieliscie to ? Ja wiem, że to stary dobry Michael i raczej nie ma szans na reaktywacje bs z nim w roli głownej ale mam wrażenie, że glos bardzo podobny.
Zwłaszcza posłuchajcie słów " I've got a broken heart inside" - dla mnie brzmi jak Rolf - wiem co mówię:)
Być może Michael tez śpiewał refreny w BS razem z Rolfem i jego glos też było słychać - stąd znajome brzmienie.
"Es gibt nie ein Ende von Modern Talking"
- MODERN JEANNE
To jest nowy singiel który wypościł solo pod skrzydłami Johanna Perriera. Utwór jest na tyle nowy że jeszcze krąży po wielu listach przebojów w różnych krajach. Akurat nie Polska, dla Michaela to na pewno wielka radość i sukces po latach.
Tu na profilu Perriera możesz śledzić bieżące poczynania Systemsów, gdybyś jeszcze nie wiedział, choć tam nie tylko o nich bo o wszystkich najnowszy produkcjach Perriera. Mają też własne profile gdzie informują czasem.
https://www.facebook.com/johann.perrier
A skąd niby to że Michael nie śpiewał w refrenach BS? Jeśli tak podane na płytach że śpiewał, a śpiewał też na koncertach live, więc nie ma co wykluczać. Zwyczajnie wmiksowany pewnie był, choć na roli głównej najbardziej Rolfa jednak słychać. Dlatego ja do tej pory nie wykluczam też że Dieter sam się gdzieś tam nie wmiksował. Jeśli Didi śpiewał na pewno na 1 płycie to czemu by nie miał lecieć ze swoim wokalem na kolejnych tylko już ciszej. No na pewno głos Rolfowy jest już przewodni na pozostałych płytach ale nadal tam jest pod spodem najczęściej chór.
Tu na profilu Perriera możesz śledzić bieżące poczynania Systemsów, gdybyś jeszcze nie wiedział, choć tam nie tylko o nich bo o wszystkich najnowszy produkcjach Perriera. Mają też własne profile gdzie informują czasem.
https://www.facebook.com/johann.perrier
A skąd niby to że Michael nie śpiewał w refrenach BS? Jeśli tak podane na płytach że śpiewał, a śpiewał też na koncertach live, więc nie ma co wykluczać. Zwyczajnie wmiksowany pewnie był, choć na roli głównej najbardziej Rolfa jednak słychać. Dlatego ja do tej pory nie wykluczam też że Dieter sam się gdzieś tam nie wmiksował. Jeśli Didi śpiewał na pewno na 1 płycie to czemu by nie miał lecieć ze swoim wokalem na kolejnych tylko już ciszej. No na pewno głos Rolfowy jest już przewodni na pozostałych płytach ale nadal tam jest pod spodem najczęściej chór.
I LOVE DB AND TA!
-
Macgregor
Mogliby trochę ten tekst dopracować. Bo milion lat temu czytalem, że Bohlen wymyślał chwytliwy refren, ukladał melodię, a resztę wypelniał nie bardzo sensownymi rymami i jakoś mu to wychodziło, natomiast ten tekst jest dla mnie aż za prosty. Nie mniej jednak fajnie uslyszec chociaż " trochę głosu" Blue System. Myślę, że przy dobrym producencie mogliby zrobić coś bardzo faknego - ciekawy jestem np.co z panem Rodriguezem...
"Es gibt nie ein Ende von Modern Talking"
- Peter
Pierce Brosnan zawsze był blisko Rolfa:
- tanathos
śpiew zaczyna się od 1 min. 47 sek.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- Peter
A nie jest nim już przypadkiem Olaf Senkbeil?
Klękam przed jego możliwościami wokalnymi to naprawdę dobry wokalista z ładnym nie chropowatym głosem a wyciągać potrafi niczym Rolf. Barwę Rolfową ma niekiedy Michael, Olaf podobne umiejętności do Rolfa.... Daje rady skoro jest wokalem BlindGuardiansów.
-
kayo
https://www.youtube.com/watch?v=GEPkwcz ... e=youtu.be, Witam Prosze posluchac ,pozdrowka
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja ostatnio słucham Romantic Avenue i tam w części też są wokale Alimkhanova (np. Hot nights in the city) i naprawdę daje radę. Kayo - dobry typ 
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
O tym mówisz? Ładna piosenkę psuja marne wokale:
-
kayo
No coz Peter , mialem okazje rozmawiac z Ralf Rene Maue autorem piosenki Angie cries i chwalil sobie cover Alimkhanowa.A,czyli ze chlopak ma naprawde dobry glos i Talent ,pozdrowka
- Pioetrek
- Kontakt:
Między innymi, chociaż w tej piosence akurat refreny mi się podobają (niespecjalnie podchodzą mi zwrotki śpiewane wysoko jak w MT - TNIY TNIM czy np. Dr. No Systemsów) i aranżacja w stylu lat 80-tych.Peter pisze:O tym mówisz? Ładna piosenkę psuja marne wokale:
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
A Nino nie mógłby zaśpiewać refrenów Blue System?