Nowość od Norbiego

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bibigmbh

Nowość od Norbiego

Post autor: bibigmbh »

nie cierpię Norbiego, ale posłuchajcie do końca-kilka fragmentów jakby skądś znanych ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=p03x_5p3Jfs
Awatar użytkownika
MrMidicial

Re: NOWOŚĆ

Post autor: MrMidicial »

No, troszeczkę podobieństwa jest... Ale może to czysty przypadek, może nie ma nic wspólnego z MT poza tymi fragmencikami ;)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jezusicku ale ta piosenka porażka, a Norbi to taki fajny gość kiedyś był. Gdzie podobieństwo do YMHYMS? Ja tego zupełnie nie słyszę. Że jest nie sam norbi a dwóch gości?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

:D Norbi i MT z Your My Heart? Co za porównanie, za to Cię lubię :D
bibigmbh pisze:nie cierpię Norbiego, ale posłuchajcie do końca-kilka fragmentów jakby skądś znanych ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=p03x_5p3Jfs
Ja też go nie cierpię , jakoś gostek leci mi po pudrze. Za to o dziwo ostatni zaczęłam uwielbiać Scatmana. To też ikona lat 90 którą w tamtym czasie wyśmiewałam czasem bo zwyczajnie on starał się być zabawny.
A gościu potrafi , może wg Petera Norbi też, tylko na tego drugiego mam uczulenie od lat 90 do dziś.
Scatman wymiata, wiecie jaki on ma talent?
I LOVE DB AND TA!
smok04

Post autor: smok04 »

Peter pisze:Jezusicku ale ta piosenka porażka, a Norbi to taki fajny gość kiedyś był. Gdzie podobieństwo do YMHYMS? Ja tego zupełnie nie słyszę. Że jest nie sam norbi a dwóch gości?
Czy Modern Talking to tylko " YMHYMS "? Kto tak wcześniej napisał bo nie zauważyłem. A Przesłuchałeś tę "porażkę" do końca? Sama piosenka nie jest na poważnie. Wyśmiewa pewne grupy ludzi, których pełno na plażach. Trochę dystansu. Są wakacje, jest lato, jest zabawa. Cytuję wypowiedz z pod teledysku- "Piosenka dla beki, polaczki nie zrozumieją ;) " - Coś w tym jest :wink:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Można by do tego też podejść w sposób o którym piszesz. Ile Love Songów krąży po sieci. I może to właśnie po to aby nakręcić grupę małolatów które właśnie opalają się na plaży i czekają na atrakcję?
Z YMHYMS akurat według mojego odbioru jest inaczej. Nie straciłam jej z radaru podczas ponad 30 lat upływających od jej wydania. Landych piosenek stworzonych w tym czasie jest od groma, akurat z tą i więcej od Modernów, nawet po 30 latkach nie mogę się rozstać :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MrMidicial

Post autor: MrMidicial »

MODERN JEANNE, ja też lubię Scatmana. Mama nawet miała kiedyś zgraną jego płytę na CD, najbardziej znam "I'm calling out from Scatman's world, if you..." he. :) Spoko jest. ;)
smok04

MODERN JEANNE pisze:Można by do tego też podejść w sposób o którym piszesz. Ile Love Songów krąży po sieci. I może to właśnie po to aby nakręcić grupę małolatów które właśnie opalają się na plaży i czekają na atrakcję?
Z YMHYMS akurat według mojego odbioru jest inaczej. Nie straciłam jej z radaru podczas ponad 30 lat upływających od jej wydania. Landych piosenek stworzonych w tym czasie jest od groma, akurat z tą i więcej od Modernów, nawet po 30 latkach nie mogę się rozstać :D

Szanowna Dama dalej brnie. Masz dziwną przypadłość mieszania tematów. Ten dotyczy piosenki Norbiego z nawiązaniem w końcówce do " Brother Louie" a co ma wspólnego wymyślony przez Peter'a a powielany przez Ciebie "YMHYMS" nie mam pojęcia.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Początek tego chórku wg mnie jasno wskazuje, że to nie jest przypadkowe podobieństwo (lubi, lubi, lubi/louie, louie, louie). Jeśli ktoś jeszcze szuka to między 2:00 a 2:20 dość dobry przykład podobieństwa.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Piosenka jest z gatunku straszliwych, nie da się tego dosłuchać do końca, więc nie pytajcie mnie czy dosłuchałem do końca, ja to cudo wyłączyłem po 17 sekundach.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Piosenka jest z gatunku straszliwych, nie da się tego dosłuchać do końca, więc nie pytajcie mnie czy dosłuchałem do końca, ja to cudo wyłączyłem po 17 sekundach.
To po co skomentowałeś ?
Peter pisze:Jezusicku ale ta piosenka porażka, a Norbi to taki fajny gość kiedyś był. Gdzie podobieństwo do YMHYMS? Ja tego zupełnie nie słyszę. Że jest nie sam norbi a dwóch gości?
smok04

Peter pisze:Piosenka jest z gatunku straszliwych, nie da się tego dosłuchać do końca, więc nie pytajcie mnie czy dosłuchałem do końca, ja to cudo wyłączyłem po 17 sekundach.
Żeby wypowiedzieć się na jakiś temat należałoby poświęcić te parę minut a nie pisać bzdury.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Nowość od Norbiego

Wypowiedziałem się bo mam takie prawo, napisałem co sądzę o tym nagraniu. Dla mnie to koszmarek, nie jestem w stanie tego słuchać dłużej niż 20 sekund. Sorry taki mamy utwór. Parafrazując klasyka. :lol: Teledysk z obleśnym gościem pominę milczeniem.

A nawiązanie do MT? Że jest ich dwóch tak ja to widzę. Rozmus w roli Andersa chyba (?). Jedynie z tym YMHYMS strzeliłem nie wielką gafę :oops: gdyż mi się otwiera taka szufladka że jak ktoś parafrazuje MT to oni znają tylko jedną piosenkę...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter ,pewnie,że masz prawo skomentować, ale skoro nie byłeś w stanie wysłuchać tego nagrania w całości,a przynajmniej do momentu,o który tu chodzi to po co komentujesz po 17 sekundach z których nic nie wynika? Ani sekundy z YMHYMS w ciągu tych 17 sek.nie słychać,ani nawet 3 min.piosenki. Irytują mnie w takich momentach Twoje nie przemyślane komentarze.
smok04

Peter pisze:Wypowiedziałem się bo mam takie prawo, napisałem co sądzę o tym nagraniu. Dla mnie to koszmarek, nie jestem w stanie tego słuchać dłużej niż 20 sekund. Sorry taki mamy utwór. Parafrazując klasyka. :lol: Teledysk z obleśnym gościem pominę milczeniem.

A nawiązanie do MT? Że jest ich dwóch tak ja to widzę. Rozmus w roli Andersa chyba (?). Jedynie z tym YMHYMS strzeliłem nie wielką gafę :oops: gdyż mi się otwiera taka szufladka że jak ktoś parafrazuje MT to oni znają tylko jedną piosenkę...
Możesz wszystko jak jedyna słuszna partia :| nie zmienia to jednak braku wiedzy na temat. Musisz mieć smutne życie skoro wszystko bierzesz na poważnie i pastwisz się nad piosenką napisaną dla jaj. Nie musi Ci się podobać ale jeśli już zaczynasz rozmowę to dobrnij do końca by nikt nie posądzał Ciebie o ignorancję. I tak jak wspomniałem wcześniej Modern Talking to nie tylko "YMHYMS". To, że Ty tak uważasz nie znaczy, że inni też. Tak na marginesie, nie otwieraj tej szufladki bo to prawie jak puszka pandory :lol:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Piotrkowi chodziło ogólnie o brzmienie zwyczajnie a co pierwszego nie przychodzi na myśl jak YMHYMS?
I Norbi i MT wydają się być wtedy dziwną mieszanką nie do porównania, ale tak szczerze to nie znam albumów Norbiego bo jak ktoś napisał że jest obleśny to mi się też z początku taki wydał i nigdy nie ciągnęło. Może i coś tam modził w Modernowym stylu, przecież patrzcie na Chylińską której większość twórczości tak strasznie odbiega od tego brzmienia a nagle oświadcza że jest fanką Modernów i powstaje Modern Rocking.
MrMidicial pisze:MODERN JEANNE, ja też lubię Scatmana. Mama nawet miała kiedyś zgraną jego płytę na CD, najbardziej znam "I'm calling out from Scatman's world, if you..." he. :) Spoko jest.
;)
Też go polubiłam ostatnio bardziej jakoś , choć może to głupie. Bo jego image bardziej się nadaje na miano kabaretonów i właściwie mało śpiewa tylko wydaje nieartykułowane dźwięki wiec jak na pisać że ma np dobry głos? Ale on te dźwięki potrafi wydawać w tak profesjonalny sposób, że jak ostatnio przesłuchałam jego jakieś 2 albumy to aż mnie zamurowało. Może to też kwestia dobrej muzyki, melodyjnej i porywczej jaka się na nim znajdowała. Nie dało się przy tym wynudzić , zresztą utwór który podajesz sam zawsze na dyskotekach podrywał ludzi do tańca. Będe miała chwilkę to podam Ci naprawdę ciekawe i zupełnie nie znane utwory które mnie tak zafascynowały. Ze nigdy nie byłam jakąś mega fanką od początku, tylko od niedawna, musiałabym sobie odświeżyć bo nazwy piosenek uleciały. A niektóre naprawdę ciekawe, na miarę jego hitów.
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ