Kto był mózgiem Systemsów?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ

1. Rolf
5
71%
2. Detlef
1
14%
3. Thomas
1
14%
4. Michael
0
Brak głosów

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Który z czterech muzyków (trzech śpiewających) był mózgiem Systems In Blue Waszym zdaniem? Proszę o uzasadnienie, ja swój typ oczywiście mam, ujawnię później.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Kto był mózgiem Systemsów?

Post autor: Pioetrek »

Wg mnie to, że poza sesjami, w których przecież dalej się udzielali, stworzyli zespół, jest zasługą Widrata. Dotyczy to też obranego kierunku na muzykę Blue System (SIB-owie udzielali się też przecież w innych projektach), Zresztą Thomas pozostał przy tych klimatach, ostatnie nagrania Tonschatz były całkiem, całkiem. Co do strony wykonawczej duże znaczenie na pewno miała rola Detlefa, ale to raczej człowiek od czarnej roboty, nie wygląda mi na superorganizatora. Rolfa nie widziałem nigdzie w roli lidera w studiu nagraniowym. Wg mnie był raczej człowiekiem, który chciał mieć ostatnie słowo. Michael chce go zastąpić.

PS: już po napisaniu powyższego na stronie systemsów znalazłem, tekst:
Due to the initiative of these people, especially Thomas Widrat, the project SYSTEMS IN BLUE was founded in 2003 - the sound was to survive!
Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Ale to Rolf by najbardziej wyszczekany. To on mówił, że nie było żadnej frazy z wokalem Bohlena w piosenkach MT czy jakoś tak... To chyba on wymyślił że nagrają w tym stylu by pokazać że oni mają te same głosy.
Awatar użytkownika
Peter

Wygląda że... Olaf, w sensie że to głównie on klepie teraz piosenki bo napisane jest: piosenkarza, ale kompozytor, a przy Detlefie: piosenkarz i aranżer. Przy Michaelu tylko wokalista wiec postrzegam go jako tylko wykonawcę. Bez Olafa by chyba nie udało im się wrócić a myślałem że to tylko taki wspomagający głos.... No i Perrier też ważny człowiek w SiB.
ODPOWIEDZ