BBB - Sopot / London Boys

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

BBB - Sopot / London Boys

Post autor: atlantyda ;o) »

Witam.
Podobno zespół BAD BOYS BLUE w latach 80-tych wystąpił w Sopocie.
Czy Ktoś z Was ma może ten koncert na vhs???

Lubię też zespół London Boys.
Jeśli Ktoś miałby ich występy w TV lub teledyski też byłabym wdzięczna,mam sporo na wymianę :)
Ostatnio zmieniony ndz wrz 03, 2006 18:43 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

Nie podobno,tylko napewno.Oglądałem ten występ, ale niestety nie miałem możliwości tego zarejestrować z prozaicznego wówczas powodu.Poprostu nie miałem jeszcze wtedy video(a raczej rodzice),ale tak to kiedyś było.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

:cry:
tak tak...tak było...
wiem coś o tym...,oglądałam występ BLUE SYSTEM w Sopocie i nagrywałam tylko na magnetofon,bez przerwy tego słuchałam.
Dosłownie cudem zdobyłam za kilka lat...no może za jakieś 2-3 lata po tym wystepie od sąsiadki,ona była bogata miała magnetowid i miała na vhs nagranego SAVAGE,BLUE SYSTEM,C.C.CATCH i z MTV LONDON BOYS itd...
podarowała mi tą kasetę,byłam przeszczęśliwa,oglądałam ja w kółko...nie miałam czasu sie nawet uczyć :wink:

JEśLI KTOś BY ZNALAZł CHOćBY FRAGMENT BBB Z SOPOTU BARDZO PROSZE O KONTAKT.

WIELKIE DZIęKI ZA KAżDY ODZEW :lol:

Pozdro !!!
Awatar użytkownika
Deja Vu

Post autor: Deja Vu »

Oglądało BBB w Sopocie. :D Również Savage był w Sopocie
Nie mam tego nagranego, ale z tego co wiem to ma to mój znajomy. Popytam się co i jak to dam znać :D
Love Suite
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Będę wdzięczna,jakby co mogę sie wymienić na koncerty w MYSłOWICACH i śWIęTOCHłOWICACH :)
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: BBB - Sopot / London Boys

Post autor: Dr Mabuse »

BBB w Sopocie w latch - 80-tych? To byłoby wydarzenie porównywalne do występu Blue System czy CC Catch. Ja sobie takowego nie przypominam :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Dr Mabuse pisze:BBB w Sopocie w latch - 80-tych? To byłoby wydarzenie porównywalne do występu Blue System czy CC Catch. Ja sobie takowego nie przypominam :?
Było, było, sam oglądałem jeszcze na cz.-białym TV. Pamiętam, że był to playback z dośpiewywanym do tego wokalem. Na pewno było "You're a woman" i "L.O.V.E in my car". Chyba kilka pierwszych, ze trzy do pięciu kawałków z pierwszego albumu. Też pamiętam, że zapowiadał to Tomasz Raczek i Grażyna Torbicka. Powiedzieli, że "chcieliśmy zaprosić Modern Talking [tu publika wyła z zachwytu], ale byli niestety strasznie zajęci, więc polecili nam swoich przyjaciół. Zaprosiliśmy zatem Bad Boys Blue". Coś takiego pamiętam i pamiętam, że się zdziwiłem, BBB przyjaciółmi MT? :roll: Typowa ściema dziennikarska. Nie było szansy oczywiście na nagranie video, nie znałem wtedy nikogo, kto je miał. W sklepach był ocet i denaturat, nie takie rarytasy.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2009 20:52 przez Prophet5, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

To był dokładnie Sopot 1986!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Pkmodern pisze:To był dokładnie Sopot 1986!
Jeszcze sobie przypomniałem, na pewno też było "Pretty young girl". Pamiętam te brzmienia trąbek. Występ publiczności bardzo się podobał. Wątpliwe, by ktoś to w Polsce nagrał w 1986 roku na magnetowid. Takie sprzęty kosztowały w Pewexie jak dziś luksusowy samochód.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

A na 2 tygodnie przed samym koncertem w Sopocie - każdego dnia w TVP leciał teledysk You're Woman, z podpisem "Oni będą w Sopocie" :)
Niestety w roku '86 na "zwykły" magnetowid mogli pozwolić sobie tylko najbogatsi. Z mojej klasy tylko jedna osoba taki posiadała (a raczej rodzice). Dlatego też zapisów z koncertów w naszym kraju jest tak mało...

A jeszcze pamiętam, że po koncercie w jakimś wywiedzie BBB "poskarżyli się", że są zapowiadani jako "zastępstwo za Modern Talking".
ODPOWIEDZ