Kasety Modern Talking
- Dubler
Kasety Modern Talking
Czy Kupowaliscie kiedys orginalne kasety Modern Talking. Ja od kąd poznałem Modern Talking w 1998 roku, kupowałem orginalne albumy, na kasetach. Było to związane głównie z ceną, kasety są tańsze od płyt. Album Back For Good kupiłem na płycie, ale Alone juz na kasecie. Pisze o tym poniewaz nieraz kasety róznią się od plyt. Zauwazyłem to przy okazji kasety "Alome". Na tej kasecie piosenka 17( Space Mix) jest skrócona, powinna trwac 17:14 a trwa 11:14 minut. Poprostu kaseta zblizała się do końca i musieli wyciszyć, akurat w refrenie Atlantis Is Calling.Na tej samej kasecie utwór Love Is Like Rainbow jest urwany(poczatek utworu), nagrano początek na taśmie startowej. Mam również kasetę Year Of The Dragon, na niej z kolei brakuje kilku utworów: nie ma utworów Walking On The Rain Of Paris, Love Is Forever, oraz China In Her Eyes(Album Version) ,jest tylko w wersji z Erikiem. Mam takze albumy America,Universe. Ale one nie mają zadnych braków. Ogólnie nie ma to jak CD. A wy mieliście jakiesz doświadczenia z kasetami.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Kasety...
Pierwszą była "The Collection" kupiona za całe 8zł w 1998 roku. Wcześniej miałem jedynie "Back For Good" przegraną na jamniku Osaka, co zbyt wysokiej jakości dźwięku nie dawało
Na kasecie "Alone" Space Mix umieszczony jest w całości - wiem bo mam
Na różnych "orginalnych" wersjach jest on wyciszany, spotkałem się z taką wersją gdzie kończył się na "Jet Airliner".
Co do "Year Of The Dragon" - byłem wściekły gdy zobaczyłem że brakuje na niej nagrań... W kieszeni 20zł, kompakt trzy razy droższy, ale co zrobić - kupiłem, a zaległości nadrobiłem parę miesięcy później. I to była ostatnia kaseta MT jaką kupiłem.
Przez długi czas kupowałem kasety Blue System i w ten sposób skompletowałem większość dyskografii. Do dziś jedynym albumem CD jaki mam jest "Forever Blue", bo szkoda mi pieniędzy na kupowanie drugi raz czegoś co już mam na oryginalnym nośniku. Ale pewnie i na to przyjdzie pora - póki co mam pilniejsze braki w kolekcji CD
Pierwszą była "The Collection" kupiona za całe 8zł w 1998 roku. Wcześniej miałem jedynie "Back For Good" przegraną na jamniku Osaka, co zbyt wysokiej jakości dźwięku nie dawało
Na kasecie "Alone" Space Mix umieszczony jest w całości - wiem bo mam
Co do "Year Of The Dragon" - byłem wściekły gdy zobaczyłem że brakuje na niej nagrań... W kieszeni 20zł, kompakt trzy razy droższy, ale co zrobić - kupiłem, a zaległości nadrobiłem parę miesięcy później. I to była ostatnia kaseta MT jaką kupiłem.
Przez długi czas kupowałem kasety Blue System i w ten sposób skompletowałem większość dyskografii. Do dziś jedynym albumem CD jaki mam jest "Forever Blue", bo szkoda mi pieniędzy na kupowanie drugi raz czegoś co już mam na oryginalnym nośniku. Ale pewnie i na to przyjdzie pora - póki co mam pilniejsze braki w kolekcji CD
Jak piszesz tak cię widzą.
- Mateusz
Ech - to były czasy - moja przygoda z Modern Talking zaczeła się od kasety "Back For Good" którą dostałem od rodziców na 11 urodziny. Po pierwszym przesłuchaniu wiedziałem że tej muzy bede słuchał dłuuugo
Potem kupiłem kasete Alone (po wysłuchaniu jakos nie wpadła mi w ucho, odkryłem ją na nowo dopiero po pewnym czasie (słuchałem ciągle Back For Good
) Potem przyszła pora na YOTD (nie mogłem kupić płyty gdyż nie miałem az tyle pieniędzy a po drugie nie miałem wtedy jescze odtwarzacza CD
- miałem same kasety i nie był mi potrzebny) Brakujące kawałki kolega przegrał mi dopiero po ROKU! z CD'ka Potem mama wygrzebała z jakiegoś pudła na strychu kasety MT Romantic Warriors oraz In the Middle of Nowhere oraz kilka kaset blue systemu. Dziś mam praktycznie całą dyskografie MT i BS na cd w oryginale (BS nie wszystko) ale kasety wspominam miło, miały swój klimat 

popieram - w całości jestArCrack pisze:Na kasecie "Alone" Space Mix umieszczony jest w całości - wiem bo mam
Ostatnio zmieniony ndz wrz 03, 2006 12:57 przez Mateusz, łącznie zmieniany 5 razy.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Deja Vu
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
A tak z ciekawości... czy ktoś jeszcze korzysta z kaset? 
Ja niedawno przegrałem sobie do samochodu "Dieter - der Film" ale przesłuchałem dosłownie raz - w moim wypadku to jednak nie ta jakość co w domu z normalnego sprzętu grającego, a tym bardziej słuchawek na których najczęściej słucham muzyki
Ja niedawno przegrałem sobie do samochodu "Dieter - der Film" ale przesłuchałem dosłownie raz - w moim wypadku to jednak nie ta jakość co w domu z normalnego sprzętu grającego, a tym bardziej słuchawek na których najczęściej słucham muzyki
Jak piszesz tak cię widzą.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ja swoją pierwszą kasetę MT kupiłam w roku 1988 na giełdzie w Mysłowicach
- składanka firmy "Fonomaster" - BEST OF vol.1,superowe zdjęcie MT prawie unikalne.Kosztowała chyba jakieś 10 tys. wtedy.
Utwory są w całości,niczego nie brakuje,chociaż lecą szybciej niż na cd,ale wtedy to nie miało dla mnie większego znaczenia.
Kupiłam ją ze względu na YOU'RE MY HEART...,tyle o tej piosence czytałam w ówczesnych gazetach muzycznych a nigdy jej nie słyszałam...początek wydawał mi sie tak długi,że myślałam że to sama muzyka w końcu przewinełam i usłyszałam vocal
To moja pamiatka z lat 80tych,nigdy sie nie pozbędę tej kasety.
Natomiast mam kasetę TA "Different" i brakuje 2 utworów,ale mam cd więc teraz też jest to dla mnie juz bez znaczenia.
Utwory są w całości,niczego nie brakuje,chociaż lecą szybciej niż na cd,ale wtedy to nie miało dla mnie większego znaczenia.
Kupiłam ją ze względu na YOU'RE MY HEART...,tyle o tej piosence czytałam w ówczesnych gazetach muzycznych a nigdy jej nie słyszałam...początek wydawał mi sie tak długi,że myślałam że to sama muzyka w końcu przewinełam i usłyszałam vocal
To moja pamiatka z lat 80tych,nigdy sie nie pozbędę tej kasety.
Natomiast mam kasetę TA "Different" i brakuje 2 utworów,ale mam cd więc teraz też jest to dla mnie juz bez znaczenia.
- Mateusz
W samochodzie to jescze do niedawna kaset słuchałem non stop!ArCrack pisze:Ja niedawno przegrałem sobie do samochodu "Dieter - der Film"
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Pioetrek
- Kontakt:
Czyżby wydawnictwo Ver Tex? Jeśli tak to też ją mam.Natomiast mam kasetę TA "Different" i brakuje 2 utworów,ale mam cd więc teraz też jest to dla mnie juz bez znaczenia.
Kaset mam nawet sporo i raczej ich nie wyrzucę ale dwa lata temu większość z nich zarchiwizowałem na dysku, zresztą część też już mam na CD więc magnetofonu raczej już nie używam. Ale w czasach kiedy to było główne źródło muzyki w moim domu to co jakiś czas miałem problem bo mechanizm odtwarzania kaset odmawiał posłuszeństwa.
A ostatnią kasetą, którą kupiłem było Year of the Dragon. Miałem już CD ale to był dość tani dwupak z Don't take away my heart.
Dwie pierwsze kasety:

Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Kasete TA mam firmy A & A MUSIC a brakuje utworów:"ON MY WAY " i "FOOL IF YOU THINK IT'S OVER".
Kasetkę z 2 zdjęcia (DIETER B.) też miałam,była to moja druga kaseta też kupiłam na giełdzie,dałam ją kuzynowi bo nie podobały mi sie utwory
Mam teraz cd RIVALLEN DER RENNBAHN,w sumie prawie to co było na tej kasecie.
Też maiałam całe mnóstwo tych kaset.
Ostatniej mojej kasety nie pamiętam ale pierwszą kasetą BLUE SYSTEM była płyta "OBSESSION".
Nie za bardzo przypadła mi do gustu...wtedy.
Zresztą kiedyś jedynie możnabyło usłyszeć w radio piosenki BS,MT,CCC,CH.N...
A teledyski jedynie w Koncertach Życzeń...to były czasy

Kasetkę z 2 zdjęcia (DIETER B.) też miałam,była to moja druga kaseta też kupiłam na giełdzie,dałam ją kuzynowi bo nie podobały mi sie utwory
Mam teraz cd RIVALLEN DER RENNBAHN,w sumie prawie to co było na tej kasecie.
Też maiałam całe mnóstwo tych kaset.
Ostatniej mojej kasety nie pamiętam ale pierwszą kasetą BLUE SYSTEM była płyta "OBSESSION".
Nie za bardzo przypadła mi do gustu...wtedy.
Zresztą kiedyś jedynie możnabyło usłyszeć w radio piosenki BS,MT,CCC,CH.N...
A teledyski jedynie w Koncertach Życzeń...to były czasy
- Mateusz
pierwszym albumem BS jaki usłyszałem właśnie z kasety był "seeds of heaven". Do dziś jest to mój ulubiony album BS. I nie ze względu na sentyment, po prostu najbardziej mi się podoba. To że zacząłem poznawać BS od mojego ulubionego albumu (wtedy jescze o tym nie wiedziłem
) chyba zadecydowało o zakupie całej dyskografii:)
T. Prachett
T. Prachett
- Elltoja
- Dubler
Ja Mam 5 orginalnych kaset Modern Talking:"Ready For Romance","Alone",Year Of The Dragon,"America"i "Universe", plus do tego 2 orginalne single na kasecie dodane do albumów( tak zwana polska edycja) Sexy Sexy Lover oraz Don't Take Away My Heart. Co do kaset Blue System, posiadam wszystkie od albumu "Obsesion"( oprócz Hallo America mam na CD). Thomasa Andersa mam tylko jedna kasete This Time.