Michael Scholz nowy singiel

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Awatar użytkownika
Peter

Michael Scholz nowy singiel

Post autor: Peter »

Co prawda featuring czyli tylko dorzuca swoje wokale do piosenki Johanna ale może być ciekawie szczególnie że Johann był zachwycony wokalem Michaela, szczegóły niebawem.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Michael Scholz nowy singiel

Post autor: MODERN JEANNE »

Mi to najbardziej jednak pasowały Sibowskie piosenki z ich wokalami i komponowane przez nich samych. To piosenka autorstwa Johanna będzie zapewne i ze stylem za który lubiłam Sib mało pewnie będzie wspólnego jak ostatnie . Ale lepszy rydz niż nic
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

To nie wiele będzie miało już wspólnego z SIB jakie znamy z 3 powodów:
1) wokal inny
2) podkład podejrzewam, ze inny zupełnie
3) chórki tu niewiadoma, z nagrań wynika, że kompletne chórki (tylko w SIB) robili Detlef i Rolf, a tu sam Michael(?)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Cudów się nie spodziewam po tej piosence przez to. Oni najlepiej brzmieli , przynajmniej dla nas fanów w Modernowo i Bluesystymowskim brzmieniu.Ale zapewne będzie to coś nowego, zawsze miło ich słyszeć ze względu na sentyment. Jak by było cudownie gdyby Dieter wypuścił coś ze swoim wokalem.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

MODERN JEANNE pisze: Jak by było cudownie gdyby Dieter wypuścił coś ze swoim wokalem.
Fajnie że odpowiedź znajduje się w twoim poście:
MODERN JEANNE pisze: Cudów się nie spodziewam.
Ja także, dlatego pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ja po tej piosence wielkich:
MODERN JEANNE pisze: Cudów się nie spodziewam.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

he he cos mnie tak pociął na kawałki. Cuda jedna się zdarzają jednak czasem :lol: . Przykładem był comeback MT gdy nikt się tego nawet nie spodziewał. Następnym mógłby być nieoczekiwany powrót Dietera z Systemsami czyli BS.
Choć jeden album w stronę starych fanów skierowany by się przydał, ale on w ich kierunku mało już co robi. Dobrze że czasem choć uda mu się wypuścić jakiś przypominający stare brzmienie.
Z nim Sibowie znaleźli by się dla mnie na najwłaściwszym chyba miejscu. On sam zresztą też choć TA by jeszcze brakowało.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

A po co mieliby mu być potrzebni Systemsi w reaktywowaniu Blue System?
1) po pierwsze jego ludzie i on (?) robią po stokroć lepsze chórki niż obecnie Systemsi
2) kto miałby zaśpiewać refreny?

Michael Scholz śpiewa teraz bez Dietera i coś na tm zarobi ale nie wiem jaki ma być podział zysków? Może najlepiej by wydawali to cyfrowo jak dwa albumy Michaela.

Jeden SIBA na wokalu w refrenie piosenki Blue System:

Bohlen na refrenie Blue System:

Nowy Rolf poszukiwany.
Awatar użytkownika
Peter

MODERN JEANNE pisze:Jeśli jeszcze nie wiecie o tym to niebawem znów coś od Michaela.
Niedawno Perrier na profilu facebookowskim opublikował tracklistę. I jeszcze jakieś 2 lub 3 piosenki mają być. No Piotrek zapowiada się że będziesz miał co słuchać z nowości, zresztą nie tylko Ty. Tylko ciekawe czy to nie będą remixy jakiś starych.

1-I'm not the man I used to be (Alternative Ed) feat Michael Scholz
2-I'm not the man I used to be (Electro Ed) Feat Michael Scholz
3-In the Sky (Alternative Ed)
4-Won't let the sun go down on me (Kankun Ed)
5-Hold Me (Feat Michael Scholz)
6-....

2 or 3 more songs to be added

https://www.facebook.com/johann.perrier ... le_browser
Jedno już słyszałem, nie bardzo wiem co ten SIBA ma do piosenki "Won't let....
Awatar użytkownika
Peter

Odsłuchałem zwiastun tego kawałka, póki co jestem mocno na tak ale to zupełnie nie jest styl Systemsów coś bardziej Chris Rea....
Awatar użytkownika
Peter

Już niebawem premiera tego utworu i klipu. Klip z udziałem Michaela Scholza (!) tego nie było już od co najmniej 10 lat. Od czasów "1000 Nights" potem dalsze klipy pokrzyżowała śmierć Koehlera, ale miał jeszcze być "Winner". Podkład jest zupełnie nie w stylu SIB jest nowoczesny, może coś nim ugra? wreszcie jakiś potężny producent za nim stoi. Bardzo bym chciał by wskoczył na listy choć jeden jedyny raz. Bardzo dobrze się w nim prezentuje choć nigdy mi na jakąś gwiazdę popu nie wyglądał. On zawsze był po prostu niewidoczny głosem, wokalistą. Sama barwa jest oczywiście ciekawa, oryginalna zawsze była a połączona z 3 ma pozostałymi głosami była extra, obecnie czuć wiek w nim ale może też być kwestia tego że nigdy nie śpiewał za dużo, tylko wchodził w krótkie falsety, może być po prostu słabo wyćwiczony. Na koncertach dośpiewywał do Rolfa głosu z taśmy. No ale dwa solowe albumy, jakby nie było mini album i reaktywacja Systems In Blue jako wiodący wokalista, teledysk, może przebój (?) oj rozszalał się nam Michael na dobre. :)
Awatar użytkownika
Peter

https://soundcloud.com/johann-perrier/m ... le/s-mJspP

Tak to brzmi, przed chwilką Johann udostępnił audio, mi się to bardzo ale to bardzo podoba. I faktycznie nie ma to kompletnie z SIB nic wspólnego.
Awatar użytkownika
Peter

No i proszę, pierwszy raz od "1001 Nights" jakiś SIBA w teledysku:
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

D...y nie urywa... ;-)
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Klip do bani, melodia czy też po prostu ten specyficzny wokal do Cb nie przemawia? :P
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Mimo iż są dwie wersje (normalna i alternatywna) to jakoś nie odczuwam tego poweru jak w tradycyjnych produkcjach Systemsów, takie cuś aby dać znać że jeszcze "żyje"...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

A te szaliki nie masz wrażenie, że gdzieś to już widziałeś? Trzeba przyznać, że Michael ma niekiedy niezły gust, a czasem się dziadowato ubiera niestety. Najbardziej lubię jak wkłada białą marynarkę na niebieską bluzę i ładne jeansy a najgorzej wygląda jak ubiera jakieś takie ciuchy jak w "Wings Of Love".
ODPOWIEDZ