Prince Damien ''Glücksmoment'' - zwycięzca DSDS 2016

Newsy dotyczące Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Prince Damien ''Glücksmoment'' - zwycięzca DSDS 2016

Post autor: MiReK »

Prince Damien Ritzinger - Glücksmoment
Thomas Katrozan - Glücksmoment
Laura van den Elzen - Glücksmoment
nie wstawiaj linków
Ostatnio zmieniony ndz cze 05, 2016 9:56 przez ArCrack, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nie wstawiaj linków do ściągania, te piosenki są dostępne za darmo m.in. na Spotify
Awatar użytkownika
Peter

Re: Nowy singiel DB

Post autor: Peter »

Poziom tej edycji DSDS przekracza wszelki możliwy poziom krytyczny, faceci beznadziejni, mało wyraziści do granic możliwości, to zupełnie nie dla mnie. Pozostaje ta babeczka, choć ma urodę Kim Clijsters ale fajnie przynajmniej śpiewa. Liczę na to, że chociaż piosenka będzie w miarę. ;) Mam prośbę do poprzednika: nie róbmy z forum Wareza, od tego jest dział "Moja Muzyka", dziwię się że admin pozwala na wklejanie linków do pirackich nagrań w dziale nie ukrytym, ja tam niczego od lat nie ściągam, a jedynie jak jest plik niezrarowany to sobie lubię odsłuchać.
senior fan

Prince Damien - Glücksmoment

Post autor: senior fan »

Gluck momemt prine damien obejrzyj vk.com mtrf
Juz zloty singiel ponad 100 tys sprzedanych mp3
Awatar użytkownika
Peter

Re: Glücksmoment (finałowa piosenka DSDS 2016)

To ten pan wygrał? Masakryczny, ale piosenka fajna.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Całkiem fajne, właśnie słucham. W takim stylu mógłby być utrzymany album. Dieter jeszcze ma potencjał jak chce. Trochę to przypomina nagrania Tokio Hotel
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Tak :D Po wielu wielu latach coś od Bohlena co mi się naprawdę podoba. Jeszcze jakby tekst był po angielsku 8)
Karolek78
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

Początek zwrotek przypomina nieco Sugar z wersji Robina Schulza. Ogólnie niezły numer :-)
Awatar użytkownika
Peter

Zwrotki też gdzieś już przecież były, przecież wiadomo jak Bohlen komponuje, trochę stąd trochę stamtąd, pamiętacie co było z "Joyriderem"? :P czekam na wasze pomysły coverem jakiego nagrania jest ta piosenka/
nado

Post autor: nado »

Kolejna edycja DSDS nie zawiodła jako sprawnie i ciekawie poprowadzone show, zresztą nie po raz pierwszy. Po raz pierwszy od kilku lat natomiast wyłoniła gwiazdę, której sukces nie musi przeminąć wraz z opadnięciem medialnego kurzu. Bo sukces to nie tylko umiejętność śpiewania i „ładna buźka”, ale także naturalny dar brylowania w mediach i przebojowej prezentacji. Żadna z przebrzmiałych „najmłodszych” gwiazd Idola nie miała tego w pakiecie. Zawsze czegoś prócz szczęścia brakowało. Damienowi Prince'owi - dwudziestopięciolatkowi teoretycznie nie brakuje nic. Od początku programu, nie zawodził jako wokalista, osobowość, showman. Był wyrazisty. Ma szczęście, bo Bohlen idealnie trafił w jego styl muzyczny, proponując mu klubowy przebój Glücksmoment, a wcale tak się stać nie musiało, bo Damien wcześnie występował jako muzyk na różnych scenach z bardzo różnym programem. Poza niemieckim Idolem swój dobry start, jako kandydat na gwiazdę, zaliczył przy okazji brytyjskiego X – Factora, w którym bez problemu, przy dużym aplauzie publiczności, przeszedł do kolejnego etapu. Zwycięstwo w DSDS stało się zatem uwieńczeniem wysiłków, zmierzających do wybicia się ponad przeciętność. Jeżeli Bohlen jako producent nie zawiedzie na debiutanckiej płycie Prince'a (jak to niewiarygodnie brzmi LOL), skorzystają na tym wszyscy, łącznie z niedobitkami nadal fascynującymi się twórczością Dietera. Niech się zatem tak stanie, a sukces złotego już debiutu singla w wersji elektronicznej i w postaci wyświetleń na YouTube (ponad 300 tys. w ciągu 24 godzin), przeobrazi się w platynę, podwójną platynę i platynę platyn. Viel Glück Damien nicht nur für den Moment.
Przy okazji przeboju Glücksmoment warto wspomnieć o gwieździe nr 2 DSDS 2016 - Laurze Van Den Elzen, której bardziej taneczna wersja piosenki, zdaje się nawet ciekawsza aranżacyjnie, choćby za sprawą ożywczej harmonijki ustnej, dogranej osobiście przez Dietera Bohlena.

Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dziś premierę miał album Prince Damien "Glücksmomente" nowej Supergwiazdy DSDS. Producentem albumu jest Dieter Bohlen. Bardzo przyjemnie słucha się utworów ponieważ są dość melodyjne. Choć jestem zwolenniczką piosenek śpiewanych w j.angielskim to uważam ten niemieckojęzyczny album za całkiem udany.
Już mam kilka ulubionych piosenek :)
nado

Post autor: nado »

Na takie płyty czeka się latami. Zaśpiewana po angielsku przez Thomasa Andersa, płyta Szczęśliwe chwile Prince'a Damiena mogłaby być nowym otwarciem Modern Talking. Nie dlatego, że jest utrzymana w stylu „modern”, ale dlatego że jest aranżacyjnie spójna, kipi ciekawymi aranżacjami, emanuje niespożytą energią oraz przebojowością. Ciepły, lekki, czasami łamany bit nie nuży, a zaskakująco dobre oryginalne melodie zwyczajnie wciągają. Co się stało z Bohlenem, nie wiem, ale jeżeli wpływ na ten nowy muzyczny look miało szczęście, którego Dieter zaznaje za sprawą swojej najmłodszej córeczki, to niech ta dziewczynka po prostu nie dorasta. To ona powtarzała tatusiowi, że jeżeli Prince nie wygra, to papy się wyrzeknie. Pewnie też recenzowała jego piosenki, bo te brzmią wyjątkowo świeżo.Szczęśliwe chwile z pewnością będą sukcesem komercyjnym i kolejnym po singlu numerem 1. Trudno wskazać na niej piosenki najlepsze, bo całość trzyma równy poziom, można jednak pokusić się o typy. Moim jest nr 10 - Einfach nur geil - Po prostu wspaniele!, reasumując po polsku. 7/10
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Muzyka genialna! Wreszcie Dieter stworzył coś co przyjemnie się słucha.Byłoby jeszcze przyjemniej gdyby było w języku angielskim.
Utwór 9 na płycie"Mir Dir" istna kalka Alan Walker"Faded".
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

On ciągle posiada potencjał, wsłuchajcie się w aranże dla Venessy Mai.
Strasznie czuć tam ducha BS, gdyby tylko odrobinę mniej szlagierowa forma niektórych piosenek.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Ze wstydem przyznam, że albumu nie słuchałem jeszcze jakoś mnie ta osóbka nie jest w stanie zainteresować, chyba, że mnie przekonacie, że naprawdę warto? Takie niemieckie szlagiery, sądząc po tytułach nawet próbek mi się nie chciało odpalić.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter jest takie powiedzenie "nie osądzaj książki po okładce" . Odsłuchaj i wtedy wypowiedz się co do jakości albumu, a nie wizerunku osoby wykonującej utwory :) .
ODPOWIEDZ