DSDS 2016 - Wir heben ab

Newsy dotyczące Dietera i jego muzyki.
senior fan

DSDS 2016 - Wir heben ab

Post autor: senior fan »

Wir heben ab vk.com mtrf tu zobaczycie wystep w dsds 2016 z 30 kwietnia
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Re: Nowy singiel DB

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

To wszystko co słyszę to kontynuacja "wtórności" kompozytorskiej. Dieter od co najmniej kilku lat jak dla mnie ma zero weny w tym temacie.

Jakiś czas temu martwiło mnie to i poniekąd "smuciło", ale już się przyzwyczaiłem :roll:

...a szkoda :wink:
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

*D.J.-Maciek!* pisze:To wszystko co słyszę to kontynuacja "wtórności" kompozytorskiej. Dieter od co najmniej kilku lat jak dla mnie ma zero weny w tym temacie.

Jakiś czas temu martwiło mnie to i poniekąd "smuciło", ale już się przyzwyczaiłem :roll:

O czym Ty mówisz?

Piosenka jest ciekawie zaaranżowana, ma fajną melodię, nie próbuje naśladować stylu MT - gdzie tu wtórność?
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Jakby ktoś nie słyszał:
DSDS Top 6 - Wir heben ab (TV version)

http://www4.zippyshare.com/v/4xnunbtg/file.html
senior fan

Post autor: senior fan »

Didi w formie ,Duke Ocean drive posłuchajcie podobne co.. zawsze coś go inspiruje ostatnio. A pierwowzór chery lady alno my heart my soul ?? :D :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Piosenka jest ok ale tyłka nie urywa, czegoś tu zabrakło. Za rok nikt o tym nie będzie pamiętał, nazywam to syndromem "Unbelievable".
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Sussudio pisze:
*D.J.-Maciek!* pisze:To wszystko co słyszę to kontynuacja "wtórności" kompozytorskiej. Dieter od co najmniej kilku lat jak dla mnie ma zero weny w tym temacie.

O czym Ty mówisz?

Piosenka jest ciekawie zaaranżowana, ma fajną melodię, nie próbuje naśladować stylu MT - gdzie tu wtórność?
Ja o niczym "nie mówię" lecz opisuję swoje, osobiste odczucia. Jeśli twoje są zgoła odmienne to po porostu się ciesz i raduj, bo na tym polega fun odbierania muzyki.

:wink:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Mi się podoba i to baaardzo. Refren jest fajny, zawiera ducha Bohlena.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

"Lunatic" i "Take A Chance" Thomasa biją ten utwór na głowie, jaki duch Bohlena? Przecież to typowo współczesna sieczka jakich pełno.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Chyba że duch Bohlena jakiego znamy z wszystkich utworów DSDS, to się zgodzę.
kayo

Post autor: kayo »

Nie ma co narzekac , mi sie akurat podoba ten utwor ,ma fajna melodie i aranzacja tez jest ok , mysle ze Dieter w koncu sie obudzil ,w kazdym razie mam taka nadzieje
Awatar użytkownika
Peter

Melodię już gdzieś słyszałem, znając to jak tworzy Bohlen inspirację szybko znajdziemy. Macie jakieś typy?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Mi się tam raczej z niczym jeszcze nie skojarzył. Zwrotka raczej przeciętna ale dla mnie magia zaczyna się w refrenie i tam mi tym duchem o którym pisałam zaleciało.
I właśnie tak jak przed chwilką ktoś napisał, nie Modernowym czy BS ale pierwszymi dobrymi DSDSowskimi płytami przed Markiem Medlockiem które wg mnie były najlepsze i je lubiłam chyba najbardziej.
I LOVE DB AND TA!
piotr24

Post autor: piotr24 »

jak dla mnie utworek taki sobie..jako fan Dietera jestem ogólnie zadowolony z początku 2016 roku - muzyczka Bohlena pod postacią FANTASY, ANDREI BERG I VANESSY MAI - w miarę ok.zawsze sobie coś wybiorę do kolekcji...:) oczywiście do piosenki Thomasa Take A Chance duuuużo brakuje ale taki jest Dieter niczego ciekawego nie należy się już spodziewać no chyba że znów nas zaskoczy pozytywnie jak w wypadku "Main Herz" Beatrice Egli....
Awatar użytkownika
Peter

Chciałbym bardzo usłyszeć to co Ty i się tym singlem jarać, ale niestety Bohlen od conajmiej 10 lat nie wzbudza u mnie swoimi piosenkami żadnych emocji i dreszczy. Mam wrażenie, że więcej Bohlena jest w Systems In Blue.
jan kowalski

Post autor: jan kowalski »

Piosenka na poziomie tych jakie śpiewałem w szkole podstawowej na lekcji muzyki -polskie disco polo
Po czymś takim jeszcze bardziej chce mi się słuchać SiB!!!
ODPOWIEDZ