Combichrist a Modern Talking

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tanathos

Combichrist a Modern Talking

Post autor: tanathos »

Oba te zupełnie różne utwory mają ze sobą coś wspólnego – trzeba się dobrze wsłuchać :-)

od 00.36 do 00.38

od 00.00 do 00.06

W związku z powyższym mam pytanie - skąd pochodzi pojawiający się w tych utworach sampel?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Combichrist a Modern Talking

Post autor: MODERN JEANNE »

Ciekawe, akurat ja nie mam pojęcia ale widzę że zagadki i odkrycia przy grupie Modern Talking nigdy się nie skończą.
Ja mam np jedną bardzo poważną.Od lat zastanawiam się czy Dieter tak naprawdę sam to wszystko wykreował i stworzył, czy stała za nim grupa ludzi która dzieliła się zyskami.
Pracowali wszyscy a Dieter miał pracować w siłowni nad sylwetką i w solarium nad opalenizną.
Dla kontrastu dam np panów z Sib którzy widać że coś robili, a jak przy tym wyglądali
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

tanathos pisze:Oba te zupełnie różne utwory mają ze sobą coś wspólnego – trzeba się dobrze wsłuchać :-)

W związku z powyższym mam pytanie - skąd pochodzi pojawiający się w tych utworach sampel?
Sample czy jak kto woli efekty dźwiękowe wykorzystywane w studyjnych produkcjach muzycznych baaardzo często pochodzą z tzw. ogólnie dostępnych baz z takimi próbkami dźwiękowymi. Tutaj nie ma kompletnie żadnego "drugiego dna" jeśli chodzi o zaprezentowane nagrania :roll:

...ale szacun za czujność :lol:

Jest też oczywiście i tak, że produkując nagranie, dokonując jego ostatecznego zgrania producent
wykorzystuje 1:1 fragment z czegoś co wcześniej zostało nagrane, opublikowane. W tym co tworzył
Dieter czy też Rodriguez (albo obaj razem) są i takie przykłady:

W czym sygnowanym jako Modern Talking pojawiają się fragmenty z tego co powyżej umieściłem chyba nie muszę przypominać :roll:

:wink:
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Na 99% fragmentem tym jest fragment "minds immeasurably superior to ours" (0:26),ale nie mogę jeszcze skojarzyć piosenki (bardziej mi pasował BS :) )

Edit1: fragment 4:24 jest podobny do końcówki Call me dr love (New Dimension)
Edit2: fragment wpisany wyżej jest w In 100 Years (Reprise) - wcale to nie było takie oczywiste :)

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Pioetrek pisze:fragment wpisany wyżej jest w In 100 Years (Reprise) - wcale to nie było takie oczywiste :)
Tak, ale przede wszystkim w wersjach: instrumental raz Long Version - Future Mix :wink:
ODPOWIEDZ