Nowy album wyprodukuje Johann Perrier?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Nowy album wyprodukuje Johann Perrier?

Post autor: Peter »

Arne donosi na swojej stronie, że ma być kooperacja z Perrierem (ten od Bad Boys Blue "Heart & Soul") ale całkiem sensowne jest przypuszczenie, że stworzy im trzeci album pamiętajmy w jakiej wytwórni BBB wydało ten album.Ja nie lubię jego muzyki ale jestem pewien, że będzie się teraz sporo działo.

źródło: http://www.systems-in-blue.de/
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Nowy album wyprodukuje Johann Perrier?

Post autor: MODERN JEANNE »

Ależ wiadomość.Akurat jestem za bo BBB często porównywano do MT.Najbardziej za względu na chórki i w latach 80 dość zbliżone brzmienie mieli.
Niestety nie da się wejść na tą stronę ale na FB znalazłam to samo.
https://www.facebook.com/systemsinblue
Im by się przydał jakiś poważny producent, bo sami mają za mało przebicia chyba.
Wydają płytę już od kilku lat
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Ale Perrier to brzmienie, BBB w negatywnym tego słowa znaczeniu, chyba nie ma ludzi którym się takie coś podoba? Bliżej było im do Lady Gagi niż tego co robili w latach 80 tych, chcesz tak daleko brzmiących Systemsów jeszcze z tym starszym panem na wokalu? Bo ja nie.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Akurat pamiętam że dość mi się podobała ta płyta.Słuchałam ją wieki temu, musiałabym odświerzyć ale nie miałam jakiś zastrzeżeń.
Może dlatego że lubię tą grupę.
Gdyby zrobili coś mocno nowoczesnego w stylu Gagi mieli by może większe szanse na listy.Aż ciekawa jestem co by z tego wyszło.Tylko jeśli facet ma zły wokal jak piszesz, to może spaprać.
Chyba nie ma nic gorszego w piosence niż słuchać nie przyjemnego wokalu
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Puść sobie "Russia In Your Eyes" przecież to zupełnie nie ma magii, duszy, taki chcesz album SYSTEMSÓW sobie na półkę postawić? Oby się okazało, że się zapędziłem w spekulacjach i tu chodzi o pojedynczy kawałek. Perrier stoi też za w miarę nowym albumem Lindy Jo Rizzo i za albumem BBB "25".
Awatar użytkownika
Peter

Nie będzie albumu z Perrierem, ale będzie kilka remixów, dobrze, ze coś wychodzi bo od 8 lat zespół był martwy.
ODPOWIEDZ