Kłamliwe informacje o występie "Modern Talking" w gazecie
- Peter
Kłamliwe informacje o występie "Modern Talking" w gazecie
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35796, ... Cool_.html
Chciałbym się odnieść do wypowiedzi Patryka na fb. Faktycznie gazeta podała, że wystąpi MT dając zdjęcie Andersa, podczas gdy nie wystąpi nawet sam Thomas z MT Band tylko MT Reloaded, jest to nie fair wobec ludzi, którzy pewnie kupią bilety drogie a dostaną produkt który udaje zespół, mało tego posługuje się oryginalnymi głosami obu panów. Tak swoją drogą ten zespół to spore nadużycie. Dziwi mnie, że Bohlen i Anders ich nie pozwali za wykorzystanie swoich głosów i nic nie dostając od ich występów, Bohlen jakoś Andersa był w stanie - nie słusznie - nazwać Kanalrate za to, że ten wystąpił z jego repertuarem a on nic nie dostał. A tu nie tylko repertuar leci jego ale i głosy MT.
Czy ta informacja waszym zdaniem jest oszustwem wobec ludzi którzy idą na koncert? Według mnie to takie małe nadużycie raczej kłamliwe informacje, nieprawdziwe. Ale liczę, że Patryk "coś" z tym zrobi, bo z takim niesolidnym dziennikarstwem trzeba "jakoś" walczyć. My fani mówimy takiemu czemuś zdecydowane NIE.
Chciałbym się odnieść do wypowiedzi Patryka na fb. Faktycznie gazeta podała, że wystąpi MT dając zdjęcie Andersa, podczas gdy nie wystąpi nawet sam Thomas z MT Band tylko MT Reloaded, jest to nie fair wobec ludzi, którzy pewnie kupią bilety drogie a dostaną produkt który udaje zespół, mało tego posługuje się oryginalnymi głosami obu panów. Tak swoją drogą ten zespół to spore nadużycie. Dziwi mnie, że Bohlen i Anders ich nie pozwali za wykorzystanie swoich głosów i nic nie dostając od ich występów, Bohlen jakoś Andersa był w stanie - nie słusznie - nazwać Kanalrate za to, że ten wystąpił z jego repertuarem a on nic nie dostał. A tu nie tylko repertuar leci jego ale i głosy MT.
Czy ta informacja waszym zdaniem jest oszustwem wobec ludzi którzy idą na koncert? Według mnie to takie małe nadużycie raczej kłamliwe informacje, nieprawdziwe. Ale liczę, że Patryk "coś" z tym zrobi, bo z takim niesolidnym dziennikarstwem trzeba "jakoś" walczyć. My fani mówimy takiemu czemuś zdecydowane NIE.
- Adrian77
- Kontakt:
Re: Kłamliwe informacje o występie "Modern Talking" w gazeci
Nie żebym ich bronił, ale skąd wiesz, że Thomas i Dieter nic nie dostają od ich występów?nic nie dostając od ich występów
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Bo o to zapytaliśmy Thomasa Andersa i był tym faktem oburzony!Adrian77 pisze:Nie żebym ich bronił, ale skąd wiesz, że Thomas i Dieter nic nie dostają od ich występów?nic nie dostając od ich występów
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Ja na miejscu fan clubu domagałbym się od gazety.pl sprostowania.
- Adrian77
- Kontakt:
O to nie wiedziałem. Musiała mi gdzieś umknąć ta informacja. Zwracam honor.Pkmodern pisze:Bo o to zapytaliśmy Thomasa Andersa i był tym faktem oburzony!
Chociaż nie wiemy czy Anders mówi całą prawdę. Też może mieć interes, ale się tym nie chwalić. A może tylko Dieter bierze swoją część? Dlaczego nie wytoczą procesu? Przecież to łatwa kasa. To takie moje małe teorie
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- Peter
Bo młodzi nie mają z czego płacić.Adrian77 pisze:O to nie wiedziałem. Musiała mi gdzieś umknąć ta informacja. Zwracam honor.Pkmodern pisze:Bo o to zapytaliśmy Thomasa Andersa i był tym faktem oburzony!
Chociaż nie wiemy czy Anders mówi całą prawdę. Też może mieć interes, ale się tym nie chwalić. A może tylko Dieter bierze swoją część? Dlaczego nie wytoczą procesu?
Ciekawi mnie jedna rzecz: czy nie przypadkiem celowo ludzi w błąd nie wprowadzili by kupili więcej biletów? Kto tak naprawdę za tym stoi?
- MODERN JEANNE
Cała egzystencja tego zespołu polega na wprowadzaniu ludzi w błąd (patrząc na plakaty reklamowe, okładki płyt które do złudzenia przypominają oryginał) więc któż wie czy w gazecie nawet jakiś znajomy nie siedział.
Albo redaktor sam się nabrał
Albo redaktor sam się nabrał
I LOVE DB AND TA!
- phantomas
- Kontakt:
Na świecie działa wiele takich projektów. Przecież na ich stronie wyraźnie jest napisane "tribute show".
Więc o co chodzi?
To raczej wina organizatora, że wprowadza ludzi w błąd. I to do niego powinny być kierowane uwagi.
A redaktor napisał co mu organizator podetknął.
To chyba robota agencji która organizuje koncerty Thomasa Andersa from Modern Talking żeby wyjaśnic sytuację?
A tutaj posty jak z "Misia" Barei. To skandal! Kto za tym stoi? Ja wiem kto - parówkowi skrytożercy.
Więc o co chodzi?
To raczej wina organizatora, że wprowadza ludzi w błąd. I to do niego powinny być kierowane uwagi.
A redaktor napisał co mu organizator podetknął.
To chyba robota agencji która organizuje koncerty Thomasa Andersa from Modern Talking żeby wyjaśnic sytuację?
A tutaj posty jak z "Misia" Barei. To skandal! Kto za tym stoi? Ja wiem kto - parówkowi skrytożercy.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
W czasach mojej młodości mówiło się na to spartaczona robota bądź delikatniej: niesolidne dziennikarstwo, jak teraz się na taką robotę mówi, ciort wie.
Nie wolno ludziom wciskać kitu i tyle.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Cała ta sprawa z Modern Talking Reloaded i niby,że ani Thomas ani Dieter nic z tego nie mają - mocno śmierdzi !
Dlaczego ? A no chociażby dlatego,że jeśli ja chciałabym sprzedać skopiowana płytę np.Andersa i przyłapano by mnie na tym to zapłaciłabym karę o ile nie odsiadkę. A tutaj panowie często korzystają z playbacku i zarabiają na tym podając się za Thomasa i Dietera. Jako że przeczytałam książkę Thomasa (tłumaczenie) to jestem pewna,że gdyby Bohlen nic z tego nie miał to nie pozwoliły na ten CYRK. Sprawa tej żenującej kopii MT wałkowana na forum i fb nie pierwszy raz jednakże wypowiada się w tej kwestii zaledwie 10 osób,a MTR na fb mają kilkadziesiąt tys.zwolenników.Co za tym stoi ? Ludzie ich lubią bo myślą ,że są "prawdziwi" . Nie miałabym nic przeciwko gdyby śpiewali utwory MT tak jak grupa Collectiv nagrywając covery ze swoim aranżem i swoimi głosami.
Skoro ani Bohlen,ani Anders nic z tym nie robią to MY tym bardziej nic nie zdziałamy. Gdyby ludzie nie przychodzili na ich występy projekt by padł.
Dlaczego ? A no chociażby dlatego,że jeśli ja chciałabym sprzedać skopiowana płytę np.Andersa i przyłapano by mnie na tym to zapłaciłabym karę o ile nie odsiadkę. A tutaj panowie często korzystają z playbacku i zarabiają na tym podając się za Thomasa i Dietera. Jako że przeczytałam książkę Thomasa (tłumaczenie) to jestem pewna,że gdyby Bohlen nic z tego nie miał to nie pozwoliły na ten CYRK. Sprawa tej żenującej kopii MT wałkowana na forum i fb nie pierwszy raz jednakże wypowiada się w tej kwestii zaledwie 10 osób,a MTR na fb mają kilkadziesiąt tys.zwolenników.Co za tym stoi ? Ludzie ich lubią bo myślą ,że są "prawdziwi" . Nie miałabym nic przeciwko gdyby śpiewali utwory MT tak jak grupa Collectiv nagrywając covery ze swoim aranżem i swoimi głosami.
Skoro ani Bohlen,ani Anders nic z tym nie robią to MY tym bardziej nic nie zdziałamy. Gdyby ludzie nie przychodzili na ich występy projekt by padł.
- agnieszka12345
- Kontakt:
Nie ma, co w tym temacie spekulować, było już mówione na ten temat.
Agnieszko, możemy tylko gdybać, my fani - niestety nic nie możemy zdziałać...
Agnieszko, możemy tylko gdybać, my fani - niestety nic nie możemy zdziałać...
- MODERN JEANNE
Atlatydo przeczytałam Twoje wrążenia odnośnie grupry Colecive i napiszę Ci szczeże że od lat mam podobne refleksje
Więc niczym w piosence -Fundacja Nie Jesteś Sam , zwyczajnie mnie drażni ich dzałalnóś.
Więcej w niej niedopowiedzeń i prób nadziewanie starego kotleta na grila pod intencjią uzyskania z tego kasy jeszcze więc...
Ta grupa to dla mnie zabój dosłownie
Zabój legendy?Jestem teraz ciekawa czy Thomas z Dieterem nie uzyskują wpływów w bankomacie bo tak to by ich już skasowali
To do jednego z userówew
Phamtomas wg mnie jeśli jakaś grupa bazuje na czyimś brzmieniu i odnosi z tego sukcesy
to jak wiele innych grup typu Modern Heores powinna to robić subtelniej a nie tak inwazyjnie
Więc niczym w piosence -Fundacja Nie Jesteś Sam , zwyczajnie mnie drażni ich dzałalnóś.
Więcej w niej niedopowiedzeń i prób nadziewanie starego kotleta na grila pod intencjią uzyskania z tego kasy jeszcze więc...
Ta grupa to dla mnie zabój dosłownie
Zabój legendy?Jestem teraz ciekawa czy Thomas z Dieterem nie uzyskują wpływów w bankomacie bo tak to by ich już skasowali
To do jednego z userówew
Phamtomas wg mnie jeśli jakaś grupa bazuje na czyimś brzmieniu i odnosi z tego sukcesy
to jak wiele innych grup typu Modern Heores powinna to robić subtelniej a nie tak inwazyjnie
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Tu chodzi o to, że ten dziennikarzyna nie zadał sobie zepewnie trudu by to sprawdzić. Po prostu gazeta podała informacje mijające się z prawda i tyle.
- MODERN JEANNE
I dlatego sądzę że ta grupa od początków dziłalności właśnie na takie opcje liczą.
Ciekawe kiedy się rozliczą się z TA i DB, chyba ze jakiś kontrakt o którym nic nie wiadomo ich chroni
Ciekawe kiedy się rozliczą się z TA i DB, chyba ze jakiś kontrakt o którym nic nie wiadomo ich chroni
I LOVE DB AND TA!
- Pioetrek
- Kontakt:
Wg mnie logiczne jest, że płacą za to co śpiewają i dlatego wciąż działają. Nie jestem tylko pewien czy płacą tylko właścicielowi praw lub autorowi, czy też oryginalnemu wykonawcy.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- MODERN JEANNE
Właśnie cała rzecz polega na tym że podobno Dieter z Thomasem nie mają z tego żadnych zysków
Ale nie zdziwiłabym się że podpisali jakieś umowy cichaczem bo tak to by ich zciągnęli
Ale nie zdziwiłabym się że podpisali jakieś umowy cichaczem bo tak to by ich zciągnęli
I LOVE DB AND TA!