Kłamliwe informacje o występie "Modern Talking" w gazecie

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Peter

Kłamliwe informacje o występie "Modern Talking" w gazecie

Post autor: Peter »

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35796, ... Cool_.html
Chciałbym się odnieść do wypowiedzi Patryka na fb. Faktycznie gazeta podała, że wystąpi MT dając zdjęcie Andersa, podczas gdy nie wystąpi nawet sam Thomas z MT Band tylko MT Reloaded, jest to nie fair wobec ludzi, którzy pewnie kupią bilety drogie a dostaną produkt który udaje zespół, mało tego posługuje się oryginalnymi głosami obu panów. Tak swoją drogą ten zespół to spore nadużycie. Dziwi mnie, że Bohlen i Anders ich nie pozwali za wykorzystanie swoich głosów i nic nie dostając od ich występów, Bohlen jakoś Andersa był w stanie - nie słusznie - nazwać Kanalrate za to, że ten wystąpił z jego repertuarem a on nic nie dostał. A tu nie tylko repertuar leci jego ale i głosy MT.
Czy ta informacja waszym zdaniem jest oszustwem wobec ludzi którzy idą na koncert? Według mnie to takie małe nadużycie raczej kłamliwe informacje, nieprawdziwe. Ale liczę, że Patryk "coś" z tym zrobi, bo z takim niesolidnym dziennikarstwem trzeba "jakoś" walczyć. My fani mówimy takiemu czemuś zdecydowane NIE.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Re: Kłamliwe informacje o występie "Modern Talking" w gazeci

Post autor: Adrian77 »

nic nie dostając od ich występów
Nie żebym ich bronił, ale skąd wiesz, że Thomas i Dieter nic nie dostają od ich występów?
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Adrian77 pisze:
nic nie dostając od ich występów
Nie żebym ich bronił, ale skąd wiesz, że Thomas i Dieter nic nie dostają od ich występów?
Bo o to zapytaliśmy Thomasa Andersa i był tym faktem oburzony!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Ja na miejscu fan clubu domagałbym się od gazety.pl sprostowania.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Pkmodern pisze:Bo o to zapytaliśmy Thomasa Andersa i był tym faktem oburzony!
O to nie wiedziałem. Musiała mi gdzieś umknąć ta informacja. Zwracam honor.
Chociaż nie wiemy czy Anders mówi całą prawdę. Też może mieć interes, ale się tym nie chwalić. A może tylko Dieter bierze swoją część? Dlaczego nie wytoczą procesu? Przecież to łatwa kasa. To takie moje małe teorie ;)
Awatar użytkownika
Peter

Adrian77 pisze:
Pkmodern pisze:Bo o to zapytaliśmy Thomasa Andersa i był tym faktem oburzony!
O to nie wiedziałem. Musiała mi gdzieś umknąć ta informacja. Zwracam honor.
Chociaż nie wiemy czy Anders mówi całą prawdę. Też może mieć interes, ale się tym nie chwalić. A może tylko Dieter bierze swoją część? Dlaczego nie wytoczą procesu?
Bo młodzi nie mają z czego płacić.

Ciekawi mnie jedna rzecz: czy nie przypadkiem celowo ludzi w błąd nie wprowadzili by kupili więcej biletów? Kto tak naprawdę za tym stoi?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Cała egzystencja tego zespołu polega na wprowadzaniu ludzi w błąd (patrząc na plakaty reklamowe, okładki płyt które do złudzenia przypominają oryginał) więc któż wie czy w gazecie nawet jakiś znajomy nie siedział.
Albo redaktor sam się nabrał
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Na świecie działa wiele takich projektów. Przecież na ich stronie wyraźnie jest napisane "tribute show".
Więc o co chodzi?
To raczej wina organizatora, że wprowadza ludzi w błąd. I to do niego powinny być kierowane uwagi.
A redaktor napisał co mu organizator podetknął.
To chyba robota agencji która organizuje koncerty Thomasa Andersa from Modern Talking żeby wyjaśnic sytuację?
A tutaj posty jak z "Misia" Barei. To skandal! Kto za tym stoi? Ja wiem kto - parówkowi skrytożercy.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

W czasach mojej młodości mówiło się na to spartaczona robota bądź delikatniej: niesolidne dziennikarstwo, jak teraz się na taką robotę mówi, ciort wie. ;) Nie wolno ludziom wciskać kitu i tyle.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Cała ta sprawa z Modern Talking Reloaded i niby,że ani Thomas ani Dieter nic z tego nie mają - mocno śmierdzi !
Dlaczego ? A no chociażby dlatego,że jeśli ja chciałabym sprzedać skopiowana płytę np.Andersa i przyłapano by mnie na tym to zapłaciłabym karę o ile nie odsiadkę. A tutaj panowie często korzystają z playbacku i zarabiają na tym podając się za Thomasa i Dietera. Jako że przeczytałam książkę Thomasa (tłumaczenie) to jestem pewna,że gdyby Bohlen nic z tego nie miał to nie pozwoliły na ten CYRK. Sprawa tej żenującej kopii MT wałkowana na forum i fb nie pierwszy raz jednakże wypowiada się w tej kwestii zaledwie 10 osób,a MTR na fb mają kilkadziesiąt tys.zwolenników.Co za tym stoi ? Ludzie ich lubią bo myślą ,że są "prawdziwi" . Nie miałabym nic przeciwko gdyby śpiewali utwory MT tak jak grupa Collectiv nagrywając covery ze swoim aranżem i swoimi głosami.
Skoro ani Bohlen,ani Anders nic z tym nie robią to MY tym bardziej nic nie zdziałamy. Gdyby ludzie nie przychodzili na ich występy projekt by padł.
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Post autor: agnieszka12345 »

Nie ma, co w tym temacie spekulować, było już mówione na ten temat.
Agnieszko, możemy tylko gdybać, my fani - niestety nic nie możemy zdziałać...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Atlatydo przeczytałam Twoje wrążenia odnośnie grupry Colecive i napiszę Ci szczeże że od lat mam podobne refleksje
Więc niczym w piosence -Fundacja Nie Jesteś Sam , zwyczajnie mnie drażni ich dzałalnóś.
Więcej w niej niedopowiedzeń i prób nadziewanie starego kotleta na grila pod intencjią uzyskania z tego kasy jeszcze więc...
Ta grupa to dla mnie zabój dosłownie
Zabój legendy?Jestem teraz ciekawa czy Thomas z Dieterem nie uzyskują wpływów w bankomacie bo tak to by ich już skasowali

To do jednego z userówew
Phamtomas wg mnie jeśli jakaś grupa bazuje na czyimś brzmieniu i odnosi z tego sukcesy
to jak wiele innych grup typu Modern Heores powinna to robić subtelniej a nie tak inwazyjnie
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Tu chodzi o to, że ten dziennikarzyna nie zadał sobie zepewnie trudu by to sprawdzić. Po prostu gazeta podała informacje mijające się z prawda i tyle.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

I dlatego sądzę że ta grupa od początków dziłalności właśnie na takie opcje liczą.
Ciekawe kiedy się rozliczą się z TA i DB, chyba ze jakiś kontrakt o którym nic nie wiadomo ich chroni
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Wg mnie logiczne jest, że płacą za to co śpiewają i dlatego wciąż działają. Nie jestem tylko pewien czy płacą tylko właścicielowi praw lub autorowi, czy też oryginalnemu wykonawcy.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Właśnie cała rzecz polega na tym że podobno Dieter z Thomasem nie mają z tego żadnych zysków
Ale nie zdziwiłabym się że podpisali jakieś umowy cichaczem bo tak to by ich zciągnęli
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ