Zarejestrowano dwie nowe piosenki Systems In Blue
- Peter
Zarejestrowano dwie nowe piosenki Systems In Blue
Dwie nowe piosenki nazywają się "Go Systems Go" i "Children Of The Night".
źródło: http://www.systems-in-blue.de/
źródło: http://www.systems-in-blue.de/
- Malediwy
Re: Zarejestrowano dwie nowe piosenki Systems In Blue
W newsach na podanej stronie jest o nowym przeboju Alex B. & Judith "Siesta". Przy okazji dotarłem na youtubie na ich przebój Sound of Summer który mi się bardzo spodobał. Czy ktoś ma może jakieś ich piosenki w mp3 lub wie gdzie można jej pobrać?
Spokojem można kamień ugotować...
- Peter
Przebój to za mocne słowo, to coś co się podoba większej grupie odbiorców niż tylko kilku fanom Systemsów. Mało kto wogóle o tym wynalazku słyszał. Natomiast piosenki zarejestrowane bardzo mnie zaintrygowały, pytanie tylko czy zarejestrowano je tylko w studio czy także w GEMA?
- MODERN JEANNE
Na to forum się nie da wejść, ta druga to co 
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Bo Arne pisząc mi wiadomość - pisał forum jest w trybie offline. Ta druga to nagrana piosenka Systems In Blue.
- MODERN JEANNE
Tą co niedawno wstawiałeś pewnie.Szukałam na YT ale brak
I LOVE DB AND TA!
- Malediwy
Oczywiście masz rację!Peter pisze:Przebój to za mocne słowo, to coś co się podoba większej grupie odbiorców niż tylko kilku fanom Systemsów.
Spokojem można kamień ugotować...
- Peter
Pytanie ile przebojów miało Systems In Blue? Według mnie nie dużo. Być może jeden wielki tylko. a nic nie wrzucałem do sieci nie wiem skąd Twoje podejrzenie Asia.
- MODERN JEANNE
Jakie podejrzenia?Chodzi o to że nie mogę znaleźć na YT piosenki "Children Of The Night" a chyba kiedyś linka dawałeś.
Czy jakakolwiek piosenka Sib była kiedykolwiek na liście?Nic o tym nie słyszałam, może w Niemczech.
Wszystko jakoś przeszło bez echa, nawet w mediach nie widać
Czy jakakolwiek piosenka Sib była kiedykolwiek na liście?Nic o tym nie słyszałam, może w Niemczech.
Wszystko jakoś przeszło bez echa, nawet w mediach nie widać
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Najbliżej listy był pierwszy album, ale chyba nie wszedł na nią, to jeszcze w dobie popularności. A nowej piosenki NIKT z fanów nie słyszał.
- MODERN JEANNE
No bo właśnie się zastanawiam co to za piosenka a tego linka co wstawiłeś kiedyś to było pewnie do Go Systems Go.
Niemniej brzmi ciekawie, nic nie wiadomo kiedy sie ma ukazać? Jeśli zarejestrowana -jak piszesz- to gdzieś powinna już być chyba.
Niemniej brzmi ciekawie, nic nie wiadomo kiedy sie ma ukazać? Jeśli zarejestrowana -jak piszesz- to gdzieś powinna już być chyba.
I LOVE DB AND TA!
- MODERN JEANNE
nie mi się odkopało nową demówkę zamiesczoną na ich stronie.Tylko projekt nazywa się co najmniej dziwacznie Gates Of Heaven.
Słyszał ktoś o takim projekcie?Narazie tylko instrumental
http://www.talkingforever.com/systemsinblue/
Słyszał ktoś o takim projekcie?Narazie tylko instrumental
http://www.talkingforever.com/systemsinblue/
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Tu masz "Children..." nie różni się to niczym od SKYNIGHT AVENUE a szkoda.
U Systemsów nie nastąpił właściwie żaden rozwój. Dla mnie beznadziejne są te piosenki, znowu dali jakiegoś starszego pana na wokal główny zamiast Olafa, który ma piękny głos i mógłby wyciągnąć Systemsów z niebytu, do tego te beznadziejne podkłady, znowu to samo i niestety znowu robota Detlefa. Jeśli album wyjdzie podzieli los Skynightów. Wszystko jeszcze bym przeżył gdyby nie... te chórki, takie kaczkowate jak dla mnie, straszne są.
U Systemsów nie nastąpił właściwie żaden rozwój. Dla mnie beznadziejne są te piosenki, znowu dali jakiegoś starszego pana na wokal główny zamiast Olafa, który ma piękny głos i mógłby wyciągnąć Systemsów z niebytu, do tego te beznadziejne podkłady, znowu to samo i niestety znowu robota Detlefa. Jeśli album wyjdzie podzieli los Skynightów. Wszystko jeszcze bym przeżył gdyby nie... te chórki, takie kaczkowate jak dla mnie, straszne są.
- MODERN JEANNE
Dzięki, dziwne że przeoczyłam przyglądając ich stronkę.
Ta piosenka strasznie przypomina te ich wcześniejsze, ale jest jakoś nie do końca dobrze zaaranżowana.Czegoś brakuje.Piszę że sampel więc to już chyba wersjia finalna i nic więcej z niej nie zrobią
A ten projekt który podałam wcześniej Gates Of Heaven.Zagadka losu skąd się zjawił.Czyżby znów nazwę zmienili?Tylko po co
Ta piosenka strasznie przypomina te ich wcześniejsze, ale jest jakoś nie do końca dobrze zaaranżowana.Czegoś brakuje.Piszę że sampel więc to już chyba wersjia finalna i nic więcej z niej nie zrobią
A ten projekt który podałam wcześniej Gates Of Heaven.Zagadka losu skąd się zjawił.Czyżby znów nazwę zmienili?Tylko po co
I LOVE DB AND TA!
- Peter
To "Gates Of heaven" brzmi obiecująco ale podejrzewam, że to jakiś kolejny projekt Thomasa. Systemsi nigdy by czegoś takiego nie skomponowali, stoi pewnie za tym Itamar i Thomas Widrat. Ja - z przerwami - generalnie zaliczam się do fanów muzyki Systems In Blue, mnie ten beat nigdy nie raził tak jak wielu fanów Bohlena. Ale, to co stworzyli woła o pomstę do nieba. Nie ma rozwoju to raz, a dwa ta jakość nagrań. Detlef w jakieś mierze starał się skopiować robotę Rolfa. Ale te podkłady za Rolfa były jednak lepsze. Kto nie idzie do przodu ten...
To się niczym nie różni od porażkowego SKYNIGHT AVENUE. Tego wokalu w sumie nie da się słuchać, kiedyś w chórkach pewnie tak. Nie ma w nim emocji, jest monotonia i zdecydowanie brakuje przy wyciąganiu ale nie do falsetu a do refrenu.
- Peter
Zauważyliście jak brzmią teraz chórki? Skrajnie różnie. W "Children Of The Night" mimo że śpiewa inny skład całkiem nieźle, typowo, a w drugiej piosence fatalnie. Ja rozumiem: nie żyje Rolf, który miał zasadniczy wpływ na barwę chóru ale w pierwszym przypadku to się udało.