Severino Seeger - "Hero Of My Heart" + Album
- Peter
Severino Seeger - "Hero Of My Heart" + Album
Oceńcie sami, ja na razie wiele nie napiszę by nie zasugerować, ale mi się ta piosenka i zwłaszcza głos podobają.
- MODERN JEANNE
Re: Severino Seeger - "Hero Of My Heart" + Album
W tej piosence jest więcej Bohlenowskiego soundu niz w ostatnich jego piosenkach.Jest cały album dostępny gdzieś i jak z innymi?
Ciekawe skąd on się wytrzasnął, pierwsze o nim słyszę.
Aż wzięło mnie na podejrzenia czy za produkcją on sam nie stoi przypadkiem, bo nie raz ukrywał się za pseudonimami dla innych artystów
Edit Już wiem kto to, przesłuchałam DSDS owską piosenkę właśnie i sprawa się rozjaśniła.Nie ślędzę od długiego czasu DSDS bo zajęta czymś innym
http://www.rtl.de/cms/sendungen/superst ... 81395.html
Ciekawe skąd on się wytrzasnął, pierwsze o nim słyszę.
Aż wzięło mnie na podejrzenia czy za produkcją on sam nie stoi przypadkiem, bo nie raz ukrywał się za pseudonimami dla innych artystów
Edit Już wiem kto to, przesłuchałam DSDS owską piosenkę właśnie i sprawa się rozjaśniła.Nie ślędzę od długiego czasu DSDS bo zajęta czymś innym
http://www.rtl.de/cms/sendungen/superst ... 81395.html
I LOVE DB AND TA!
- MODERN JEANNE
Czyżby z tego artykułu wynikało że najnowsza piosenka Dietera nie odniosła sukcesu?
http://www.oe24.at/tv/Laesst-Dieter-Boh ... /190177545
http://www.oe24.at/tv/Laesst-Dieter-Boh ... /190177545
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Tak, to prawda piosenka to g****, które zmył wiosenny deszcz achhhhh 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- MODERN JEANNE
Aż dziw bierze że jego song tym razem nie wylądował na pierwszej pozycji.
To ta druga piosenka też Dieterowa ?Ostatnio nie śledziłam.Czyli robi jednak ten album ?
To ta druga piosenka też Dieterowa ?Ostatnio nie śledziłam.Czyli robi jednak ten album ?
I LOVE DB AND TA!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- Peter
Proszę o bardziej kulturalne epitety. Piosenka Severino jest akurat OK, i tak dużo lepsza od wytworów z pod znaku Systems In Blue Anno Domini 2015. Bardzo mi przypomina "It's All Over". Śliczny głos i znowu plus dla Bohlena że ma wokalistę a Systemsi jakoś mają to co mieli, bo za bardzo tego dziadka słychać kosztem młodego. Ta piosenka to jak dać Luce do zaśpiewania "It's All Over".nado pisze:Tak, to prawda piosenka to gówno, które zmył wiosenny deszcz achhhhh
-
nado
Sussido, a teraz wszyscy razem:"Gdzie jest krzyż, gdzie jest krzyż..." "Scheisse" pozostanie "Scheisse", bez względu na to ile razy usłyszę z twoich plugawych ust - "idiota"
. A to scheisse, po angielsku "shit", eufemistycznie dla nadwrażliwych - ekstrement i filozofów "stercore" lub "σκατά" jest wielkości Kopca Kościuszki. Podsumujmy więc raz jeszcze dla wszystkich, którzy nie mieli jeszcze okazji posłuchać, a bardzo są ciekawi: New song by Dieter Bohlen "Hero Of My Heart" is the absolute shit, Scheisse,stercore,σκατά,merde,hovno,szar,дерьмо,dritt. Do not listen ! Never!
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Właśnie odsłuchałem cały album "Severino" i z przykrością muszę stwierdzić, że nie ma czego słuchać...
...powtórka powtórką powtórkę goni...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- MODERN JEANNE
Jeszcze przede mną, ale od lat już się nie napalam.W ten sposób się nie rozczarowuje
Dzięki Atlantydo.atlantyda ;o) pisze:http://modern-portal.pl/2015/05/severin ... a-bohlena/
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Możesz powiedzieć coś więcej? To znaczy znowu przegląd archiwum Bohlena? Bohlen miał rok na to by dojść do formy.Pkmodern pisze:Właśnie odsłuchałem cały album "Severino" i z przykrością muszę stwierdzić, że nie ma czego słuchać...
Tracklista:
https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... um/7467588
- Sussudio
Wytłumacz mi, nie licząc " Jealousy", który utwór przypomina cokolwiek Bohlena? Ty już chyba piszesz tylko po to żeby coś napisać.Pkmodern pisze:Właśnie odsłuchałem cały album "Severino" i z przykrością muszę stwierdzić, że nie ma czego słuchać...
Dla zainteresowanych, album już krąży po VK...
Dieter Bohlen Królem Polski
-
nado
Jest noc, dlatego mam nadzieję, że docenicie kilka słów na temat nowej płyty Dietera Bohlena.
12 utworów zwycięzcy niemieckiego „Idola” to składanka, na której jedynie dwa utwory to covery, reszta - autorstwa Bohlena, nie przełamuje diametralnie schematów, ale wbrew oczekiwaniom malkontentów i niedowiarków, nie zanudza. Warto podkreślić, że najlepszy utwór na płycie Severino jest jednocześnie najoryginalniejszym kawałkiem zrobionym przez Dietera od 4 lat, czyli od czasu, gdy ukazał się Lp „Crazy” Daniele Negroniego. „Jeaolusy” daje wszystko, czego mogliby oczekiwać od kompozytora nie tylko fani spragnieni ciekawego brzmienia, ale również fani muzyki w ogóle. Otulona lekkim bitem, przyozdobiona głosami buszmenów jest zwiastunem lata na gorących leniwych plażach Pacyfiku. Po tym błogim lenistwie i kilu drinkach potrzebę zabawy w pozytywnych rytmach ostatnich produkcji Marka Ronsona załatwiają znakomicie dynamiczne piosenki „Wild” oraz singlowy „Love Me Like This”. Brzmienie największego dotychczas przeboju 2015 - „Uptown Funk” jeszcze długo będzie kręciło, dlatego dobrze, że Bohlen po swojemu z niego skorzystał. Namaszczone pozytywnym szaleństwem, którego można było uświadczyć za sprawą wspomnianego Daniele Negroniego jest „Tylko dla Ciebie” - utwór nie mający nic wspólnego ze znanym skądinąd przebojem. Nieco inne od ballad Bohlena skomponowanych dla poprzedników Severino, są utrzymane w tak zwanym „middle” tempie: "Across The Ocean” oraz „Tell Me Why”, przy czym ta druga ballada oprócz nowocześniejszej formy pobrzmiewa ciekawą melodią w zwrotkach, a intrygujących melodii Dieter, co powszechnie wiadomo, już nie robi. Jak się dobrze przysłuchać, to niezła w gruncie rzeczy, chyba najmocniej wpisująca się w gusty fanów Modern Talking piosenka „Everytime You Touch Me” ma coś z Sary Engels. „Lonley Heart” aranżacyjnie przypomina przebój „Don't Belive” z 2010 roku, co niekoniecznie świadczy o niej źle. I dlaczego do tej pory żadnych narzekań, zapytacie? Ano dlatego, iż nie ma co narzekać. Tym razem piosenki Dietera w połączeniu z niezłym głosem Severino z reguły pozbawione są pretensjonalności, po prostu płyną. Bohlen swojej nowej gwiazdy nie wykorzystał jednak do cna, nie dał jej tego, na co najprawdopodobniej ją stać. Bo gdy większość słuchaczy rozpłynie się w głosie Włocha przy nieśmiertelnym coverze „Caruso” , ja uparcie będę stał przy „Unchained Melody” - evergreenie Elvisa Presleya. Severino nigdy wokalnie lepszy, niż w tej interpretacji, nie był. Bohlen Elvisem nie jest, dlatego większych wokalnych uniesień Pana Spaghetti na płycie nie należy się spodziewać. I żeby nie było tak do końca słodko, słodko-pierdzących zalatujących nieświeżym serem muzycznych gniotów „Hero Of My Heart” i „All for one” dla własnego zdrowia, radzę unikać.
Za całość mocne 6/10. Znaczy nieźle. ( Płyty w całości posłuchacie na „spotify.to)
12 utworów zwycięzcy niemieckiego „Idola” to składanka, na której jedynie dwa utwory to covery, reszta - autorstwa Bohlena, nie przełamuje diametralnie schematów, ale wbrew oczekiwaniom malkontentów i niedowiarków, nie zanudza. Warto podkreślić, że najlepszy utwór na płycie Severino jest jednocześnie najoryginalniejszym kawałkiem zrobionym przez Dietera od 4 lat, czyli od czasu, gdy ukazał się Lp „Crazy” Daniele Negroniego. „Jeaolusy” daje wszystko, czego mogliby oczekiwać od kompozytora nie tylko fani spragnieni ciekawego brzmienia, ale również fani muzyki w ogóle. Otulona lekkim bitem, przyozdobiona głosami buszmenów jest zwiastunem lata na gorących leniwych plażach Pacyfiku. Po tym błogim lenistwie i kilu drinkach potrzebę zabawy w pozytywnych rytmach ostatnich produkcji Marka Ronsona załatwiają znakomicie dynamiczne piosenki „Wild” oraz singlowy „Love Me Like This”. Brzmienie największego dotychczas przeboju 2015 - „Uptown Funk” jeszcze długo będzie kręciło, dlatego dobrze, że Bohlen po swojemu z niego skorzystał. Namaszczone pozytywnym szaleństwem, którego można było uświadczyć za sprawą wspomnianego Daniele Negroniego jest „Tylko dla Ciebie” - utwór nie mający nic wspólnego ze znanym skądinąd przebojem. Nieco inne od ballad Bohlena skomponowanych dla poprzedników Severino, są utrzymane w tak zwanym „middle” tempie: "Across The Ocean” oraz „Tell Me Why”, przy czym ta druga ballada oprócz nowocześniejszej formy pobrzmiewa ciekawą melodią w zwrotkach, a intrygujących melodii Dieter, co powszechnie wiadomo, już nie robi. Jak się dobrze przysłuchać, to niezła w gruncie rzeczy, chyba najmocniej wpisująca się w gusty fanów Modern Talking piosenka „Everytime You Touch Me” ma coś z Sary Engels. „Lonley Heart” aranżacyjnie przypomina przebój „Don't Belive” z 2010 roku, co niekoniecznie świadczy o niej źle. I dlaczego do tej pory żadnych narzekań, zapytacie? Ano dlatego, iż nie ma co narzekać. Tym razem piosenki Dietera w połączeniu z niezłym głosem Severino z reguły pozbawione są pretensjonalności, po prostu płyną. Bohlen swojej nowej gwiazdy nie wykorzystał jednak do cna, nie dał jej tego, na co najprawdopodobniej ją stać. Bo gdy większość słuchaczy rozpłynie się w głosie Włocha przy nieśmiertelnym coverze „Caruso” , ja uparcie będę stał przy „Unchained Melody” - evergreenie Elvisa Presleya. Severino nigdy wokalnie lepszy, niż w tej interpretacji, nie był. Bohlen Elvisem nie jest, dlatego większych wokalnych uniesień Pana Spaghetti na płycie nie należy się spodziewać. I żeby nie było tak do końca słodko, słodko-pierdzących zalatujących nieświeżym serem muzycznych gniotów „Hero Of My Heart” i „All for one” dla własnego zdrowia, radzę unikać.
Za całość mocne 6/10. Znaczy nieźle. ( Płyty w całości posłuchacie na „spotify.to)
- Peter
Album na mocną dwóję. Nie byłem w stanie wysłuchać wszystkiego do końca. tego się nie da słuchać i kropka. Mam odwrotnie niż nado. Single mi się podobały a album jest do bani.
Edit: 20:31
Pytanie do ArCracka, skąd takie rozbieżności w artykule na modernportalu? Najpierw jest napisane, że premiera 29 czerwca, na dole 29 maja, do tego inny tytuł, to takie trochę dziwne dla mnie. Nic do Cb nie mam i się nie chce czepiać, ale tytuł mógł być wcześniej iny a te dwie daty obok siebie to dziwne. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Ja do wczoraj myślałem, że Ci na bw się mylą z datą premiery i że dopiero będzie 29 czerwca.
Edit: 20:31
Pytanie do ArCracka, skąd takie rozbieżności w artykule na modernportalu? Najpierw jest napisane, że premiera 29 czerwca, na dole 29 maja, do tego inny tytuł, to takie trochę dziwne dla mnie. Nic do Cb nie mam i się nie chce czepiać, ale tytuł mógł być wcześniej iny a te dwie daty obok siebie to dziwne. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Ja do wczoraj myślałem, że Ci na bw się mylą z datą premiery i że dopiero będzie 29 czerwca.
-
nado
Peter, czemu ty taki niezmiennie rozczarowujący jesteś?
Nie przypominam sobie, byś choć raz w życiu przyklasnął temu, czemu ja klaszczę. Czy ty co z uszami masz? Peter dla ludzi, którzy w nosie mieli Bohlena dotychczas, ta płyta może okazać się ciekawa, bo nie znają schematu i nie doszukują się dziury w całym, a faktem niezaprzeczalnym jest, że jest to muzyka dobrze zrobiona z wieloma ciekawymi i nienachalnymi smaczkami. Co innego nieznośny manieryzm starej szkoły tworzenia ballad, którym Bohlen kiedyś gardził. Ten jest nieznośny, bo jego lepkość zatyka uszy bolców i niebolców. Z takich utworów Dieter śmiał się w filmie, za co został wyrzucony na zbity pysk przed szefa wytwórni płytowej, a teraz tak samo tłucze. Ballada - hymn Idola 2015 i ta druga, którą wspomniałem wyżej, są nie do przesłuchania, bo zaciągają festiwalem w San Remo lat '70. Przeciwko takiemu graniu jestem, a nie nastrojowemu, nowoczesnemu jak na przykład w "Across the Ocean." Jak słyszę wszystko beeeeeeeeeeeeee, to już nie wiem co cacy