Modern Talking na listach przebojów

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Modern Talking na listach przebojĂłw

Post autor: ArCrack »

Całkiem niedawno dowiedziałem się, że grupa po powrocie cieszyła się ogromną popularnością we... Francji! Nie spodziewałem się po nich, że tak docenią niemiecki zespół, ale:
You're My Heart You're My Soul '98 - najwyższa pozycja 3, 23 tygodnie na liście
Brother Louie '98 - najwyższa pozycja 2, 17 tygodni na liście
Space Mix (!!!) - najwyższa pozycja 14, 18(!) tygodni na liście
Back For Good - najwyższa pozycja 2, 40 (!) tygodni na liście
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Bo Ponieważ Modern Talking jest The Best.
A powrót w 1998 roku... ten co to wymyślił powinien dostać jakiś medal.

Pozdrawiam

Piotrek
Gość

Post autor: Gość »

Mam kilka nagrań z występów Modern Talking we Francji i rzeczywiście byli tam bardzo ciepło przyjmowani. Nagrania te pochodzą z okresu płyty Back For Good, ciekawe jak na listach przebojów we Francji szło MT z innymi płytyami...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Z nowych:
You Are Not Alone: 13 miejsce, 15 tygodni
Alone: 11 miejsce, 10 tygodni

Ze starych singli:
You're My Heart, You're My Soul: 1
You Can Win If You Want: 9
Cheri, Cheri Lady: 19
Brother Louie: 6
Atlantis Is Calling: 23
Geronimo's Cadillac: 43

Informacji o starych albumach nie mam.
Gość

Post autor: Gość »

Niezłe pozycje. Myślałem ze spodobało im się tylko "Back For Good" ale jednak inne nowe albumy też lubili.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pod tym adresem: http://en.wikipedia.org/wiki/Best_selling_music_artists znajduje się bardzi ciekawe zestawienie.

Modern Talking tak wysoko, jako jedyny niemiecki wykonawca, jako jedyny reprezentant dance, pięknie :)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Ciekawe, które miejsce zająłby Dieter w kategorii twórców...

Pozycja Modern Talking jest dla w sumie zaskoczeniem. Wydawało mi się, że w Ameryce było więcej gigantów, a trzeba pamiętać że Modern Talking na tym kontynecie praktycznie nie był promowany...

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Hehe, strach więc myśleć co by było, gdyby w Ameryce zdobyli jakąś popularność. A tak całe te 120 mln płytek zostało osiągnięte bez USA, co w sumie jeszcze zwiększa prestiż tak wysokiej pozycji :)
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Witam! Długo mnie nie było...
Kiedy był koncert MT w KAtowicach ja właśnie wróciłem z Włoch. Zdążyłem się przebrać i zaraz potem pojechałem z moją obecną małżonką do Katowic. Następnego dnia, już sam, pojechałem jeszcze na koncert do Warszawy. Gdyby nie to że byłem we akurat we Włoszech to zaliczyłbym pewnie wszystkie cztery koncerty:-)
Spokojem można kamień ugotować...
arturo

PrzebĂłj lata

Post autor: arturo »

Trwa właśnie głosowanie (sms) na Przebój lata w radiu 88,4 Złote Przeboje . Kandyduje Modern Talking z utworem You"re my heart , you"re my soul . Mam nadzieję , że wygra !
Fenix

Post autor: Fenix »

Pioetrek pisze:Pozycja Modern Talking jest dla w sumie zaskoczeniem. Wydawało mi się, że w Ameryce było więcej gigantów, a trzeba pamiętać że Modern Talking na tym kontynecie praktycznie nie był promowany...
Piotrek
Tylko, że to jest ilość sprzedanych płyt na całym świecie, nie tylko w USA. 29 - MT-MegaTop!
Locomotion Tango - und Alles klar!
Bohlen i Anders zawsze na Topie ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

To co prawda nie MT, ale nie będę zakładał do takiej wiadomości nowego tematu :)
Chodzi mi mianowicie o albumy Blue System "Walking On A Rainbow" i Nino De Angelo "Samuraj". Jest dla mnie niepojęte, że ani jeden ani drugi nie był notowany na niemieckiej liście...
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Może BMG nie specjalnie było przekonane do projektu Blue System i bardziej skupiło się na promocji In the garden of Venus. Co do albumu Samurai, może akurat to był rok silnej konkurencji. Uważam jednak że zarówno album BS jak i płyta Nino zasługiwały na Top10.

PS: Jakiś czas temu przeanalizowałem sobie listę i wyszło mi, że YMHYMS'98 wydano w marcu a prawie do końca kwietnia pierwsze miejsce zajowała Celine Dion z Titanikiem :D Więc chyba nie było szans tego przebić... Czasami tak się po prostu układa.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No właśnie jest to o tyle dziwne, że zarówno single "Sorry Little Sarah" jak i "Samuraj" promujące te płyty weszły na listę i to na wysokich pozycjach...

A YHMYMS98 jeśli dobrze pamiętam to ledwie przez tydzień było numerem 2, więc na pierwsze miejsce chyba wielkich szans i tak by nie było. Już bliżej TV Makes The Superstar, gdyby Alexandra wydali tydzieł później to kto wie, kto wie...

Ale raz pod wozem, a raz na wozie :P. "We Have A Dream" swego czasu powstrzymał nawet odnoszącego wówczas sukcesy na całym świecie Eminema :twisted:
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Tak przyszo mi jeszcze na myśl. Możliwe, że Dieter przedkładał produkcję i późniejszą reklamę singli nad albumy. Być może dlatego, że singiel to z reguły piosenka z największym potencjałem na hit (u Dietera prawie z gwarancją na sukces). Z jedną piosenką łatwiej trafić do stacji radiowych, można zrobić teledysk i możliwe, że wg Dietera singiel jest najlepszą promocją płyty, z której takowy pochodzi więc nie ma potrzeby wydawania szczególnie dużych środków na marketing. W końcu w pamięć ludzi, którzy nie są fanami MT z pewnością zapadły w pamięć piosenki YMHYMS, Cheri Cheri Lady czy Brother Louie (mam na myśli tych, którzy te piosenki słyszeli w latach 80-tych)

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No tak, ale... że też nie znalazło się chociaż 1000 osób (to by starczyło do wejścia na listę), które w ciągu tygodnia kupiłoby taką płytkę... Nie ma bata, musiała nawalić dystrybucja :P
ODPOWIEDZ