Modern Talking na listach przebojów
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Modern Talking na listach przebojĂłw
Całkiem niedawno dowiedziałem się, że grupa po powrocie cieszyła się ogromną popularnością we... Francji! Nie spodziewałem się po nich, że tak docenią niemiecki zespół, ale:
You're My Heart You're My Soul '98 - najwyższa pozycja 3, 23 tygodnie na liście
Brother Louie '98 - najwyższa pozycja 2, 17 tygodni na liście
Space Mix (!!!) - najwyższa pozycja 14, 18(!) tygodni na liście
Back For Good - najwyższa pozycja 2, 40 (!) tygodni na liście
You're My Heart You're My Soul '98 - najwyższa pozycja 3, 23 tygodnie na liście
Brother Louie '98 - najwyższa pozycja 2, 17 tygodni na liście
Space Mix (!!!) - najwyższa pozycja 14, 18(!) tygodni na liście
Back For Good - najwyższa pozycja 2, 40 (!) tygodni na liście
- Pioetrek
- Kontakt:
-
Gość
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Gość
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Pod tym adresem: http://en.wikipedia.org/wiki/Best_selling_music_artists znajduje się bardzi ciekawe zestawienie.
Modern Talking tak wysoko, jako jedyny niemiecki wykonawca, jako jedyny reprezentant dance, pięknie
Modern Talking tak wysoko, jako jedyny niemiecki wykonawca, jako jedyny reprezentant dance, pięknie
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Malediwy
Witam! Długo mnie nie było...
Kiedy był koncert MT w KAtowicach ja właśnie wróciłem z Włoch. Zdążyłem się przebrać i zaraz potem pojechałem z moją obecną małżonką do Katowic. Następnego dnia, już sam, pojechałem jeszcze na koncert do Warszawy. Gdyby nie to że byłem we akurat we Włoszech to zaliczyłbym pewnie wszystkie cztery koncerty:-)
Kiedy był koncert MT w KAtowicach ja właśnie wróciłem z Włoch. Zdążyłem się przebrać i zaraz potem pojechałem z moją obecną małżonką do Katowic. Następnego dnia, już sam, pojechałem jeszcze na koncert do Warszawy. Gdyby nie to że byłem we akurat we Włoszech to zaliczyłbym pewnie wszystkie cztery koncerty:-)
Spokojem można kamień ugotować...
-
arturo
PrzebĂłj lata
Trwa właśnie głosowanie (sms) na Przebój lata w radiu 88,4 Złote Przeboje . Kandyduje Modern Talking z utworem You"re my heart , you"re my soul . Mam nadzieję , że wygra !
-
Fenix
Tylko, że to jest ilość sprzedanych płyt na całym świecie, nie tylko w USA. 29 - MT-MegaTop!Pioetrek pisze:Pozycja Modern Talking jest dla w sumie zaskoczeniem. Wydawało mi się, że w Ameryce było więcej gigantów, a trzeba pamiętać że Modern Talking na tym kontynecie praktycznie nie był promowany...
Piotrek
Locomotion Tango - und Alles klar!
Bohlen i Anders zawsze na Topie
Bohlen i Anders zawsze na Topie
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Może BMG nie specjalnie było przekonane do projektu Blue System i bardziej skupiło się na promocji In the garden of Venus. Co do albumu Samurai, może akurat to był rok silnej konkurencji. Uważam jednak że zarówno album BS jak i płyta Nino zasługiwały na Top10.
PS: Jakiś czas temu przeanalizowałem sobie listę i wyszło mi, że YMHYMS'98 wydano w marcu a prawie do końca kwietnia pierwsze miejsce zajowała Celine Dion z Titanikiem
Więc chyba nie było szans tego przebić... Czasami tak się po prostu układa.
Pozdrawiam
Piotrek
PS: Jakiś czas temu przeanalizowałem sobie listę i wyszło mi, że YMHYMS'98 wydano w marcu a prawie do końca kwietnia pierwsze miejsce zajowała Celine Dion z Titanikiem
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No właśnie jest to o tyle dziwne, że zarówno single "Sorry Little Sarah" jak i "Samuraj" promujące te płyty weszły na listę i to na wysokich pozycjach...
A YHMYMS98 jeśli dobrze pamiętam to ledwie przez tydzień było numerem 2, więc na pierwsze miejsce chyba wielkich szans i tak by nie było. Już bliżej TV Makes The Superstar, gdyby Alexandra wydali tydzieł później to kto wie, kto wie...
Ale raz pod wozem, a raz na wozie
. "We Have A Dream" swego czasu powstrzymał nawet odnoszącego wówczas sukcesy na całym świecie Eminema 
A YHMYMS98 jeśli dobrze pamiętam to ledwie przez tydzień było numerem 2, więc na pierwsze miejsce chyba wielkich szans i tak by nie było. Już bliżej TV Makes The Superstar, gdyby Alexandra wydali tydzieł później to kto wie, kto wie...
Ale raz pod wozem, a raz na wozie
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
Tak przyszo mi jeszcze na myśl. Możliwe, że Dieter przedkładał produkcję i późniejszą reklamę singli nad albumy. Być może dlatego, że singiel to z reguły piosenka z największym potencjałem na hit (u Dietera prawie z gwarancją na sukces). Z jedną piosenką łatwiej trafić do stacji radiowych, można zrobić teledysk i możliwe, że wg Dietera singiel jest najlepszą promocją płyty, z której takowy pochodzi więc nie ma potrzeby wydawania szczególnie dużych środków na marketing. W końcu w pamięć ludzi, którzy nie są fanami MT z pewnością zapadły w pamięć piosenki YMHYMS, Cheri Cheri Lady czy Brother Louie (mam na myśli tych, którzy te piosenki słyszeli w latach 80-tych)
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt: