Czy jest płyta na której są takie przeboje?
-
Posiadacz
Czy jest płyta na której są takie przeboje?
Witam. Piszę do Państwa ponieważ planuje zakup płyty vinylowej Modern Talking, a nie wiem na jakiej płycie mógłbym znaleźć takie utwory jak :
Brother louie
Cheri Cheri Lady
Fly to the moon
Sexy sexy lover
You Are Not Alone
You're My Heart, You're My Soul
Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)
Jet Airliner
In 100 Years
Geronimo's Cadillac
Don't Take Away My Heart
China In Her Eyes ft. Eric Singleton (dobrze by było gdyby się znalazła ale nie musi koniecznie być)
Czy wyszła taka płyta, na której te powyższe utwory znalazły się ?
Jeśli nie to czy jest jakaś godna składanka z tymi przebojami ? Słyszałem o albumie ,, The Final " ale nie jestem pewien czy jest dostępny na płycie vinylowej.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Brother louie
Cheri Cheri Lady
Fly to the moon
Sexy sexy lover
You Are Not Alone
You're My Heart, You're My Soul
Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)
Jet Airliner
In 100 Years
Geronimo's Cadillac
Don't Take Away My Heart
China In Her Eyes ft. Eric Singleton (dobrze by było gdyby się znalazła ale nie musi koniecznie być)
Czy wyszła taka płyta, na której te powyższe utwory znalazły się ?
Jeśli nie to czy jest jakaś godna składanka z tymi przebojami ? Słyszałem o albumie ,, The Final " ale nie jestem pewien czy jest dostępny na płycie vinylowej.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2015 16:41 przez Posiadacz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marcin87
Re: Czy jest płyta na której są takie przeboje?
Ciężka sprawa
Zobacz tutaj, może coś dopasujesz do swoich wymagań:
http://www.moderntalking.pl/mt/index.ph ... adanki.htm
http://www.moderntalking.pl/mt/index.ph ... adanki.htm
-
Posiadacz
Dzięki za odpowiedź. Nie musi to być jedna płyta, mogą być dwie lub trzy ale żeby wszystkie te utwory się znalazły. Polecisz może coś teraz? 
- Peter
"Fly To The Moon" jest chyba tylko na studyjnej i na remix album oraz na singlu.
-
Posiadacz
Ok to pomijać "Fly to the moon "
Ale mam nadzieję, że resztę utworów uda się skompletować na 2-3 płytach 
Kupując album ,,The Maxi Album " brakowało by mi tylko takich utworów jak :
Sexy sexy lover
You Are Not Alone
Don't Take Away My Heart
China In Her Eyes ft. Eric Singleton
Orientujecie się na jakiej płycie te 4 utwory bym znalazł?
Sexy sexy lover
You Are Not Alone
Don't Take Away My Heart
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Ostatnim utworem wydanym na winylowym nośniku to: Sexy Sexy Lover - BMG 74321 66177 - 1999Posiadacz pisze:Ok to pomijać "Fly to the moon "Ale mam nadzieję, że resztę utworów uda się skompletować na 2-3 płytach
Sexy sexy lover
You Are Not Alone
Don't Take Away My Heart
czyli Don't Take Away My Heart i China In Her Eyes ft. Eric Singleton na winylu nie ukazało się.
Co do składanki na winylu na której by były różne piosenki Modern Talking z lat 1998-2003 - to takowa nie istnieje!
Na winylu ukazały się jedynie (z lat 1998-2003):
You're My Heart, You're My Soul 1998 (12'')
Brother Louie '98 (12'')
You Are Not Alone (12'')
Sexy Sexy Lover (12'')
Space Mix '98 (12'')
Brother Louie '99 (12'')
Innych wydań nie ma.
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
Posiadacz
Wiem, że miałem inną kupić płytę, ale byłem w antykwariacie i nie mogłem się oprzeć, więc wpadła płyta :
Macie jakieś proste rady jak czyścić i dbać o te płyty? Bo to moja praktycznie pierwsza płyta o takiej wartości dla mnie więc chciałbym o nie dbać
PS. Czy Album Alone (ich ósmy album) wyszedł na Vinylu? I macie może jakieś informacje gdzie dostać składankę Modern Talking - The Maxi Album ? To ta składanka wydana w RPA lub czy jest coś takiego jak ta składanka łatwiej dostępnego?
Macie jakieś proste rady jak czyścić i dbać o te płyty? Bo to moja praktycznie pierwsza płyta o takiej wartości dla mnie więc chciałbym o nie dbać
PS. Czy Album Alone (ich ósmy album) wyszedł na Vinylu? I macie może jakieś informacje gdzie dostać składankę Modern Talking - The Maxi Album ? To ta składanka wydana w RPA lub czy jest coś takiego jak ta składanka łatwiej dostępnego?
- MODERN JEANNE
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Zainwestuj w myjkę do winyli. Co do pytania: po prostu taka płyta nie istnieje.Posiadacz pisze:
-
Posiadacz
Czyli tylko pozostaje szukanie tej składanki The Maxi Album?
- Peter
Zadam zasadnicze pytanie: dlaczego winyl i czy koniecznie musi być właśnie winyl?
-
Posiadacz
Najbardziej podoba mi się jakość dźwięku z vinylu, musi być koniecznie winyl 
- MODERN JEANNE
To podobnie chyba jak u mnie kasety magnetofonowe.Niedawno kupiłam specjalnie magnetofon by móc się nimi cieszyć.Jakaś magia w nich, brzmią jakoś prawdziwiej niż MP3 i CD. Podświadomość...
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
Dokładnie, jak mówiszMODERN JEANNE pisze:To podobnie chyba jak u mnie kasety magnetofonowe.Niedawno kupiłam specjalnie magnetofon by móc się nimi cieszyć.Jakaś magia w nich, brzmią jakoś prawdziwiej niż MP3 i CD. Podświadomość...
A tak na marginesie mam pytanie: czy wydawnictwa muzyczne wydają jeszcze muzykę na kasetach?
- MODERN JEANNE
Bardzo wątpię bo już nikomu by się nie opłacało raczej.Magnetofonów też już mało kto chyba produkuje a większość chciało by mieć w niby jak najlepszej jakości mp3 czy flac(mniej skompresowany)
Firmy się prześcigają w tych ulepszeniach Blue Ray itp.Ale prawdę mówiąc nie wiem czy ktoś się jeszcze zajmuje produkcją takich staroci
Też się wychowałam na kasetach, cały karton mam do dziś choć każdy wyrzuca na śmieci.
Nie miałam tylko magnetofonu bo dawno się popsuł.Gdy niedawno kupiłam przeżyłam olśnienie.Nie wiem co jest zawarte w takich starociach jak kasety-jakieś trzaski, naciągnięcia, gdzieś tam nad kasowane ale słucha się tego zupełnie inaczej niż CD.Naprawdę coś w podświadomości tkwi.
Zresztą też posiadam mnóstwo kaset gdy czatowałam pół dnia by nagrać jakąś piosenkę z radia i jaka radocha była.Wy też tak?
Wtedy to miało olbrzymią wartość dla mnie, teraz wystarczy tylko kliknąć
Firmy się prześcigają w tych ulepszeniach Blue Ray itp.Ale prawdę mówiąc nie wiem czy ktoś się jeszcze zajmuje produkcją takich staroci
Też się wychowałam na kasetach, cały karton mam do dziś choć każdy wyrzuca na śmieci.
Nie miałam tylko magnetofonu bo dawno się popsuł.Gdy niedawno kupiłam przeżyłam olśnienie.Nie wiem co jest zawarte w takich starociach jak kasety-jakieś trzaski, naciągnięcia, gdzieś tam nad kasowane ale słucha się tego zupełnie inaczej niż CD.Naprawdę coś w podświadomości tkwi.
Zresztą też posiadam mnóstwo kaset gdy czatowałam pół dnia by nagrać jakąś piosenkę z radia i jaka radocha była.Wy też tak?
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
Dokładnie. Niedawno mój starszy brat wziął kilka starych kaset z lat 90. do swojej Corsy i puszczał w magnetofonie. Normalnie zebrało mu się na sentymenty. Stos płyt CD nie da Ci tyle wspomnień i radości jak jedna stara kaseta magnetofonowa.MODERN JEANNE pisze:Też się wychowałam na kasetach, cały karton mam do dziś choć każdy wyrzuca na śmieci.
No a nie?MODERN JEANNE pisze:Zresztą też posiadam mnóstwo kaset gdy czatowałam pół dnia by nagrać jakąś piosenkę z radia i jaka radocha była.Wy też tak?