Afterparty Sopot
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Afterparty Sopot
Jako, że mój post był ostatnim na poprzedniej stronie i pytanie nie zostanie być może zauważone wśród bezsensownych postów, przerzucę je tutaj:
Kochani, zamierzacie nadal milczeć w sprawie after? Wypowiadajcie się co sądzicie o pomyśle ze statkiem pirackim, plażowym after! Rzucajcie inne pomysły!
Swoją drogą, można by zrobić osobny temat dotyczący naszych after po wszelakich koncertach, żeby osoby wchodzące w temat koncertu, ale nie zainteresowane After, nie musiały się przekopywać przez gąszcz afterowych postów.
Kochani, zamierzacie nadal milczeć w sprawie after? Wypowiadajcie się co sądzicie o pomyśle ze statkiem pirackim, plażowym after! Rzucajcie inne pomysły!
Swoją drogą, można by zrobić osobny temat dotyczący naszych after po wszelakich koncertach, żeby osoby wchodzące w temat koncertu, ale nie zainteresowane After, nie musiały się przekopywać przez gąszcz afterowych postów.
- GoOosiaGus
Re: 26.07.2014 Thomas Anders - Opera Leśna Sopot
ja jestem jak najbardziej za afterkiem plazowa posiadowka jak najbardziej mi by sie podobala statek jesli stal by w porcie ok byle by nie kolysalo..Monia82 pisze:Jako, że mój post był ostatnim na poprzedniej stronie i pytanie nie zostanie być może zauważone wśród bezsensownych postów, przerzucę je tutaj:
bo nie ukrywajmy zeby zrobic to w jakims lokalu czy klubie to by byl za duzy koszt tymbarsdziej ze to sezon wiec sopot ma wtedy mase imprezowiczow.
wkoncu to tez lato wiec fajnie by b ylo tez na swierzym powietrzu...
aaa wiecie co jest taki maly bar na swierzym powietrzu zaraz kolo opery lesnej na jej terenie moze tam??
lasek wokolo swierze powietrze?
You feel the music all around the world 
- JoannaIzabella
Jest taka łajba do wynajęcia na imprezy okolicznościowe: http://www.statekpirat.pl/pl/oferta/czartery/0.html
Zadzwonię i zapytam o cenę, ale w sezonie to może trochę być.....
W Gdyni zaś, tuż obok Sea Tower jest zacumowany stateczek, który robi za hostel : http://gdyniaturystyczna.pl/pl/place/765/
W Gdyni zaś, tuż obok Sea Tower jest zacumowany stateczek, który robi za hostel : http://gdyniaturystyczna.pl/pl/place/765/
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Asiu właśnie tą łajbę miałam na myśli
Przy ładnej pogodzie można na zewnątrz usiąść, na pokładzie. Zapytaj koniecznie też, czy przy gorszej pogodzie byłaby możliwość przestawienia jej (normalnie w sezonie wypływa w rejsy z turystami) za falochron. Podobny statek stoi w Gdyni na Skwerze Kościuszki (byłam na obiedzie tam, w marcu rok temu), chociaż nie wiem czy to nie ten, co w sezonie przy molo stoi, bo wiele łajb po sezonie wraca do macierzystych portów. Przy samym skwerze bywają kutry/wycieczkowce z możliwością pożywienia się, napicia, nie wiem jak ze zrobieniem imprezy.
- Evaalex
JoannaIzabella pisze:Jest taka łajba do wynajęcia na imprezy okolicznościowe: http://www.statekpirat.pl/pl/oferta/czartery/0.html
Asiu, ten piweszy statek mi by bardzo ospowiadal. Statek jest bardzo fajny ikuchnia tez by mi odpowiadala. Tylko istnieje pytanie czy mozna spedzic na nim pare godzin, czy tylko krotki rejs
Ostatnio zmieniony sob mar 22, 2014 15:06 przez Evaalex, łącznie zmieniany 1 raz.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Rejs to dodatkowe koszta myślę by były. Wystarczy że będzie stał.
- JoannaIzabella
Heh, raczej chyba trzeba się będzie zadowolić brzegiem morza na after
Pierwszy odzew od wynajmu łajbek:
Witam, możemy zaproponować katamaran Lagoon 52:
http://atsea.pl/jachty-zaglowe/lagoon-52/informacje/
Cena wynajmu – do 3h – 7.000 pln netto; cały dzień – 10.000 pln netto. Katamaran wynajmowany jest tylko i wyłącznie z załogą (zawarte w cenie).
Fajna cena, nie?
Ale zobaczymy, co odpiszą z tego statku PIRAT, na którym często ludzie organizują jakieś swoje imprezy, może tam będzie rozsądniejsza cena 
Witam, możemy zaproponować katamaran Lagoon 52:
http://atsea.pl/jachty-zaglowe/lagoon-52/informacje/
Cena wynajmu – do 3h – 7.000 pln netto; cały dzień – 10.000 pln netto. Katamaran wynajmowany jest tylko i wyłącznie z załogą (zawarte w cenie).
Fajna cena, nie?
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Brzeg morza to raczej słaby pomysł - nawet wieczorem jest masa ludzi i raczej nic nie wypijemy. Przy plaży jest pełno knajpek - głównie pokroju smażalni ryb, więc też nie polecam. Musimy zdecydować się, czy chcemy robić coś w centrum (czy to Gdańska, Gdyni czy Sopotu), bo wtedy koszta są duże, szczególnie w Sopocie, wszelkie imprezy na Monciaku w klubach raczej będą kosztować jeśli chcemy wynająć co najmniej własną lożę. Mi osobiście najbardziej podobało się after w stylu tego z Częstochowy z jedną małą modyfikacją - większe miejsce plus bliskość klubów gdyby ktoś chciał jeszcze po koncercie się zabawić. Wydaje mi się, że większość z Was z racji tego, że to daleko zostanie na weekend, więc można jeszcze zrobić tak, że po koncercie pogadamy, a następnego dnia jak odzyskamy siły umówimy się gdzieś w klubie
Ale to już zależy od Was
Ten drugi statek pewnie też będzie drogi, a kolejne tego typu pływające czy też stojące raczej cuda są dopiero w Gdańsku Głównym, nie wiem czy będzie chciało się nam tam tłuc z Sopotu i czy to się po prostu opłaca, poza tym to głównie miejsca gdzie można zjeść, raczej nie potańczyć.
EDIT: Jeśli natomiast odległość Was nie odstrasza, bo może też się okazać, że spora część będzie nocowała w Gdańsku + mamy samochody, można się zawsze zgrać i popodwozić, to polecam Białą Basztę w Gdańsku. Wygooglujcie, pokaże się Wam jako siedziba klubu wysokogórskiego. Ale można to wynająć na weekend za 200 zł i zorganizować naprawdę świetną imprezę i jak klimatyczną, bo te miejsce ma swój urok.
na najwyższym piętrze jest parkiet, gdzie można trochę potańczyć, a piętro niżej stoły, gdzie możemy zamówić jakieś jedzenie czy też poprzynosić swoje piwo. Brzmi trochę spartańsko, ale w tym miejscu - naprawdę niezapomniane przeżycie. 
EDIT: Jeśli natomiast odległość Was nie odstrasza, bo może też się okazać, że spora część będzie nocowała w Gdańsku + mamy samochody, można się zawsze zgrać i popodwozić, to polecam Białą Basztę w Gdańsku. Wygooglujcie, pokaże się Wam jako siedziba klubu wysokogórskiego. Ale można to wynająć na weekend za 200 zł i zorganizować naprawdę świetną imprezę i jak klimatyczną, bo te miejsce ma swój urok.
- Evaalex
Od poczadku domyslalam sie ze wynajscie statku bedzie za drogie. Podzielam zdanie Husku ze taka after jak w Czestochowie bylaby najlepsza. Z tym ze lokal musial by byc troche wiekszy. W Czestochowie bylo troche ciasno. Domyslam sie ze w Siopocie jest drogo. Jestem nie zmotoryzowana. Nocleg mam w Sopocie nie wim czy dojade w nocy pociagiem do Sopotu. Byla bym tez za Gdanikiem , bo tam napewno taniej.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Mówiąc mamy samochody miałam na myśli to, że się zgramy i popodwozimy.
Część osób na pewno przyjedzie sama lub tylko z drugą połówką na koncert, ja będę mieć całe auto wolne na przykład. Więc na pewno nikt nie zostanie na lodzie, zawsze można zamówić taksówkę lub inny, tańszy środek transportu (coś w rodzaju taksówki, ale niezrzeszeni kierowcy) w cztery osoby i koszt nie będzie duży.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
A jak jest z SKM-ką w nocy? Ja będę spać w Gdyni, 10 minut piechotą od stacji.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Z Gdańska Głównego są: 23:00, 23:35
a już po północy: 1:00, 3:00, 4:30
z tym, że to jest rozkład na ten moment, może w wakacje coś dorzucą.
a już po północy: 1:00, 3:00, 4:30
z tym, że to jest rozkład na ten moment, może w wakacje coś dorzucą.
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Dobrze by było. Rok temu miałam o tyle fajnie, że okazało się, że nasza forumowa koleżanka po drodze do domu przejeżdżała koło bloku mojej cioci, u której i tym razem będę nocować.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Może znów ktoś będzie jechał w Twoją stronę 
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Zobaczymy.
A jeszcze odnośnie After. Nie chodziło mi o robienie na brzegu/przy brzegu, bo wiadomo jak to wygląda, do tego zakaz picia alkoholu w miejscach publicznych. Myślałam raczej o jakiejś knajpce ze stolikami od strony morza, smażalnie ryb raczej odpadają bo masę ludzi nie cierpi zapachu ryb. Było 3 lata temu jeszcze takie coś na bulwarze w Gdyni, niedaleko Szkoły Morskiej, w odwrotnym kierunku niż Skwer Kościuszki, pod namiotem, nad morzem, ławki też były na zewnątrz, muzyczka, miejsce na tańce, piwko, jedzenie. 3 lata w tamtej okolicy nie byłam, więc nie wiem czy to wciąż istnieje. Tylko od kolejki by się szło z 30-40 minut.
A jeszcze odnośnie After. Nie chodziło mi o robienie na brzegu/przy brzegu, bo wiadomo jak to wygląda, do tego zakaz picia alkoholu w miejscach publicznych. Myślałam raczej o jakiejś knajpce ze stolikami od strony morza, smażalnie ryb raczej odpadają bo masę ludzi nie cierpi zapachu ryb. Było 3 lata temu jeszcze takie coś na bulwarze w Gdyni, niedaleko Szkoły Morskiej, w odwrotnym kierunku niż Skwer Kościuszki, pod namiotem, nad morzem, ławki też były na zewnątrz, muzyczka, miejsce na tańce, piwko, jedzenie. 3 lata w tamtej okolicy nie byłam, więc nie wiem czy to wciąż istnieje. Tylko od kolejki by się szło z 30-40 minut.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Wydaje mi się, że wiem o jakie miejsce Ci chodzi i jeśli myślimy o tym samym to nadal jest, ale to środek lipca, wieczór, przy plaży, będzie tam masa turystów i wątpię, żeby chcieli się w tym lokalu ograniczyć do nas, jeśli tak to pewnie za wysoką cenę i muzyki też nam nie dopasują takiej jak lubimy. Trzeba liczyć się z tym, że to sezon i ceny będą wysokie, szczególnie w takich miejscach jak cały pas plaży od Gdańska do Gdyni. Nie mówię tylko o wynajmie lokalu lub jego części ale też o cenach piwa, drinków.