Heaven Of System - nowy projekt

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Heaven Of System - nowy projekt

Post autor: Adrian77 »

Witam wszystkich
Właśnie powstał nowy projekt muzyczny - Heaven Of System. Pod tą nazwą będą publikowane utwory w stylu eurodisco, italodisco nawiązujące do melodii Modern Talking, Blue System, Systems In Blue, Cliffa Wedge itp. Na razie będą to tylko instrumentalne piosenki, ale w przyszłości jest planowane uzupełnienie piosenek o wokal. Pierwszą piosenką opublikowaną pod nazwą Heaven Of System jest cover Eppur Si Muove - Skynight Avenue. Mogę powiedzieć jeszcze, że trwają prace nad wersją maxi tej piosenki. Jak się wam podoba ta wersja? Oceniajcie tutaj ;) Zarówno pozytywne jak i negatywne opinie będą mi niezwykle pomocne.
Wysłuchać można na SoundCloud oraz YouTube.
http://soundcloud.com/heaven-of-system/ ... ic-version

Link do strony na Facebooku: http://facebook.com/Heaven.Of.System
Link do kanału YouTube: http://youtube.com/user/HeavenOfSystem
Link do profilu na SoundCloud: http://soundcloud.com/Heaven-Of-System
Zapraszam do polubienia fanpage na fb oraz obserwowania profili na powyższych stronach :)
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: Heaven Of System - nowy projekt

Post autor: Karolek78 »

Przyjemnie się tego słucha. Czekam na wersję maxi jednak osobiście postawiłbym na autorskie piosenki.
Karolek78
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Własne produkcje oczywiście, że będą :D Być może jakieś demo wrzucę swoich pomysłów. A tymczasem zapraszam do odsłuchania wzbogaconej i lepszej od poprzedniej wersji Cheri Cheri Lady.

Pozdrawiam
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Adrian77 pisze:Jak się wam podoba ta wersja? Oceniajcie tutaj ;) Zarówno pozytywne jak i negatywne opinie będą mi niezwykle pomocne.
No, ale chyba nie zależy Ci na opiniach negatywnych wynikających z ograniczeń budżetu sprzętowego, mającego duży wpływ na finalne brzmienie? :)

Jeśli chodzi o mnie w "Galileo Galilei" podoba mi się pierwsze 30-40 sekund, ładna mieszanka klawiszowego brzmienia z narastającym napięciem jak w muzyce symfonicznej. Dalej już "za bardzo midi".
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Jacek Z. pisze:No, ale chyba nie zależy Ci na opiniach negatywnych wynikających z ograniczeń budżetu sprzętowego, mającego duży wpływ na finalne brzmienie?
Na tym sprzęcie nie zabrzmi to tak profesjonalnie, jak np. piosenki Dietera tworzone w studiu. Ale myślę, że jak na ten sprzęt, to i tak całkiem nieźle to brzmi :)
Zapraszam do przeczytania wywiadu ze mną: http://monikaswietlinska.wordpress.com/ ... ecznikiem/
Jutro wrzucę wersję maxi Eppur Si Muove ;)
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

Czym tu się podniecać jak dla mnie SZAJS NIESAMOWITY:(
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Jarasso pisze:Czym tu się podniecać jak dla mnie SZAJS NIESAMOWITY:(
Wyluzuj czlowieku! Adrian dopiero zaczyna swoje muzyczne eksperymenty i prosi po prostu o opinie, ale temu co Ty napisales daleko jest do konstruktywnosci...
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Coś tutaj skrobniemy jeśli autor postu o to prosi , tym bardziej że przeczytałem wywiad i odsłuchałem wszystkie kawałki z soundlaba (przynajmniej pierwsze 30 s.).
Nie bardzo rozumiem po co upubliczniać nic nie wnoszące covery zagrane na keybordzie , aranżacją przypominające męczące weselne próby naśladowania Modern Talking.
Te covery nie są dobre , to jakieś aranżacje grane do kotleta. Nie może tak być aby autor winę zrzucał na brak profesjonalnego sprzętu. Ty uczeń technikum informatycznego nie wierzę abyś nie wiedział co to są narzędzia DAW i instrumenty VST , nawet jeśli już chcesz być tak krystaliczny to zapewniam cię że jest mnóstwo darmowych narzędzi brzmiących tysiąc razy lepiej niż ta PSR-ka.
Jeśli to tylko zabawa to ok - takie masz hobby świetnie się przy tym bawisz i koniec. Ale jeśli to ma być na poważnie to pomyśl też o tych odbiorcach którym zabierasz cenny czas na odsłuchanie czegoś co do końca nie profesjonalne.
Nie wiem , może skontaktuj się ze Zbyszkiem , poproś o wskazówki jeśli już tak cię kręci ten styl i utożsamianie się z Bohlenem i kto wie może będzie z Ciebie drugi Galaxy Hunter , bo jak widzisz poniżej można to zrobić profesjonalnie - pozostaje tylko pytanie dla kogo ? bo odbiorców takiej muzyki jest z dnia na dzień coraz mniej.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

moonwalker pisze:Coś tutaj skrobniemy jeśli autor postu o to prosi , tym bardziej że przeczytałem wywiad i odsłuchałem wszystkie kawałki z soundlaba (przynajmniej pierwsze 30 s.).
Nie bardzo rozumiem po co upubliczniać nic nie wnoszące covery zagrane na keybordzie , aranżacją przypominające męczące weselne próby naśladowania Modern Talking.
Te covery nie są dobre , to jakieś aranżacje grane do kotleta. Nie może tak być aby autor winę zrzucał na brak profesjonalnego sprzętu. Ty uczeń technikum informatycznego nie wierzę abyś nie wiedział co to są narzędzia DAW i instrumenty VST , nawet jeśli już chcesz być tak krystaliczny to zapewniam cię że jest mnóstwo darmowych narzędzi brzmiących tysiąc razy lepiej niż ta PSR-ka.
Jeśli to tylko zabawa to ok - takie masz hobby świetnie się przy tym bawisz i koniec. Ale jeśli to ma być na poważnie to pomyśl też o tych odbiorcach którym zabierasz cenny czas na odsłuchanie czegoś co do końca nie profesjonalne.
Nie wiem , może skontaktuj się ze Zbyszkiem , poproś o wskazówki jeśli już tak cię kręci ten styl i utożsamianie się z Bohlenem i kto wie może będzie z Ciebie drugi Galaxy Hunter , bo jak widzisz poniżej można to zrobić profesjonalnie - pozostaje tylko pytanie dla kogo ? bo odbiorców takiej muzyki jest z dnia na dzień coraz mniej.
Krytykujesz chłopaka że jego aranżacje są złe, a jako przykład "profesjonalności" pokazujesz coś takiego?
Gdzie tu Bohlen? Bohlen nigdy tak nie brzmiał!

Tak brzmiały kiepskie zespoły italo disco.
Dieter Bohlen Królem Polski
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

moonwalker pisze:[...]odbiorców takiej muzyki jest z dnia na dzień coraz mniej.
Dżiz, a ja nawet mam jeszcze włosy... :lol:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jarassoi moonwalker,Adrian77 założył ten temat i wrzuca tu swojego autorstwa covery instrumentalne.
Jarasso nie musisz się tym podniecać bo to nie ta strona ...
moonwalker,to co nam wkleiłeś nie ma nic wspólnego z tym tematem !

Adrian77,moim zdaniem bardzo fajne brzmienie.
Awatar użytkownika
HubMT
Kontakt:

Post autor: HubMT »

Całkiem przyjemnie się tego słucha :)
*Diamonds never made a lady..." :roll:
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

I ponownie Cheri Cheri Lady. Na razie wersja demo, która się jeszcze może zmienić.
Link do odsłuchu: https://soundcloud.com/heaven-of-system ... mo-version
Zapraszam do oceny :)
Przy okazji można też odsłuchać nową/starą wersję In 100 Years https://soundcloud.com/heaven-of-system ... ew-version
oraz Do You Wanna https://soundcloud.com/heaven-of-system ... wanna-demo
ODPOWIEDZ