Niestety niedawno popsuła mi się wieża i nie mam teraz jak za bardzo odtwarzać moich oryginalnych płyt MT; na kompie trochę bez sensu skoro i tak mam wszystkie utwory zgrane do mp3. Wieża była już kilka razy naprawiana, i zapewne przyszedł jej koniec. Pomyślałem więc że kupię sobie discman (przyznam się szczerze, że nigdy nawet nie słuchałem muzyki z discmana). Mógłbym w ten sposób słuchać muzyki w jakości audio w każdym miejscu, tylko mam pytanie do osób, które używały discmana jak w ogóle oceniacie te odtwarzacze i czy w ogóle warto wydawać na nie pieniądze. Mam obawy, że płyty będą często przeskakiwać , jakość będzie kiepska i bateria padnie po 15 minutach. Znalazłem ciekawy discman na allegro, ładnie wygląda, ale żeby jeszcze tak pięknie grał byłoby super. Link: http://allegro.pl/discman-philips-exp25 ... 53717.html
Doradźcie mi
To ja już Ci proponuję kupić mini wieżę.W tej cenie na pewno coś dostaniesz,albo boom box,bo chyba nie będziesz do autobusu zabierał discmana z oryginalnym CD . To takie moje zdanie.
Musisz pamiętać iż to urządzenie ma nie za długą żywotność. Lepiej przerobić płyty CD na mp3 i słuchać w odtwarzaczu mp3. W Discmanie napęd szybciej Ci padnie niż jak by taki odtwarzacz mp3 miał by się zepsuć. Ja taki odtwarzacz mp3 mam od 8 lat i śmiga jak nowy. A Discman mi padł po niecałym roku użytkowania.
Czyli discmany są jednak awaryjne. Obawy się potwierdziły, ale też liczyłem na to, że na discmanie z oryginalną CD będzie dużo lepsza jakość niż z mp3. Pewnie też discman discmanowi nierówny. Popatrzę jeszcze za miniwieżą i boom boxem, które Atlantydo zaproponowałaś
atlantyda ;o) pisze:Pkmodern,Marcin pisze,że ma na kompie w mp3 to co na oryginałach,ale czasami chciałby posłuchać oryginalnego CD,stąd u niego pomysł na discmana.
Ale są odtwarzacze mp3 które otwarzają piosenki np. w wav-ach - czyli formacie bezstratnym. Taką płytę CD przerabia się na wav i otwarza z jakością płyty CD.
Pkmodern pisze:
Ale są odtwarzacze mp3 które otwarzają piosenki np. w wav-ach - czyli formacie bezstratnym. Taką płytę CD przerabia się na wav i otwarza z jakością płyty CD.
O to coś ciekawego. A format FLAC też jest bezstratny czy jego też by taka mp3-ka odtwarzała?
Pkmodern pisze:
O to coś ciekawego. A format FLAC też jest bezstratny czy jego też by taka mp3-ka odtwarzała?
Oczywiście że są takie co odtwarzają. Ja mam Pentagram Cineo Gold 8 GB i wszystko odtwarza.
3 godziny to w zupełności mi wystarczy. Muszę się zastanowić co teraz wybrać bo urządzenie ciekawe. A co do discmana do którego podałem link to nie warto go kupować tak?
Marcin87 pisze:3 godziny to w zupełności mi wystarczy. Muszę się zastanowić co teraz wybrać bo urządzenie ciekawe. A co do discmana do którego podałem link to nie warto go kupować tak?
Jak napisałem - mój discman (philips) służył mi prawie rok, a ten odtwarzacz wiele lat i ciągle jak nowy.
Ja też odradzam Ci kupno discmana Miałam dwa discmany i każdy z nich działał mi tylko przez prawie rok Jeżeli nie chcesz odtwarzać CD na kompie,to przerób tak żebyś mógł odtwarzać na mp3.