Fani i fanatycy

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
agnieszka12345
Kontakt:

Fani i fanatycy

Post autor: agnieszka12345 »

Świetne plakaty ,ja zbieram zdjęcia ,płyty i autografy :wink: Jeśli chodzi o plakaty ,to raczej Thomasa zbieram ,Dietera też owszem ,ale jak dla mnie Thomas jest najlepszy :wink:
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Re: Plakaty,artykuły,zdjęcia i inne gadżety

Post autor: aleksandra227 »

agnieszka12345 pisze:Świetne plakaty ,ja zbieram zdjęcia ,płyty i autografy :wink: Jeśli chodzi o plakaty ,to raczej Thomasa zbieram ,Dietera też owszem ,ale jak dla mnie Thomas jest najlepszy :wink:
Dla mnie również Thomas jest najlepszy i przystojniejszy :P
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

No jasne, że Thomas jest najlepszy i super przystojny. :wink: Byłoby grzechem myśleć inaczej i byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego. 8)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

MTalkingusia28 pisze:Byłoby grzechem myśleć inaczej i byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego. 8)
No bez przesady, nie piszcie takich rzeczy!
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Czemu nie. Ja wyrażam tylko swoje zdanie na ten temat. Ja tak myślę a Ty sobie możesz mieć całkiem odmienne zdanie. Nikt Ci nie broni myśleć inaczej. Dlaczego mam ukrywać uczucia skoro Thomas jest wart tego co napisałam. Każdy ma prawo do swojego zdania, nie odbieraj go nikomu proszę. :wink: I nie ma w tym grama przesady moim skromnym zdaniem droga koleżanko. :wink: :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
Dieterowiczka

Post autor: Dieterowiczka »

Gasolina91 pisze:
MTalkingusia28 pisze:Byłoby grzechem myśleć inaczej i byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego. 8)
No bez przesady, nie piszcie takich rzeczy!
A moim zdaniem ( Myślę , że i twoi ) Dieter jest najprzystojniejszy : )
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

MTalkingusia28 pisze:Czemu nie. Ja wyrażam tylko swoje zdanie na ten temat. Ja tak myślę a Ty sobie możesz mieć całkiem odmienne zdanie. Nikt Ci nie broni myśleć inaczej. Dlaczego mam ukrywać uczucia skoro Thomas jest wart tego co napisałam. Każdy ma prawo do swojego zdania, nie odbieraj go nikomu proszę. :wink: I nie ma w tym grama przesady moim skromnym zdaniem droga koleżanko. :wink: :wink:
Nie masz racji ponieważ wyrażenie: "byłoby grzechem" kategoryzuje i ogranicza ludzi. Wynika z tego że ci co kochają są lepszym rodzajem ludzi od tych co nie podzielają tego poglądu. Tak może napisać tylko niedojrzały człowiek. Ale tak to jest gdy ma się do czynienia z fanatykami a nie fanami.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Mogłam się spodziewać takiej śmiesznej reakcji. I kto tu jest bardziej niedojrzały. Proszę mi nie ubliżać. Wiadomo, że od razu jestem fanatyczką. Przecież na tym forum to jest normalne. Już tak niegdyś było, czyż nie? No właśnie. Właśnie dojrzali ludzie piszą co myślą, a nie ci co ukrywają uczucia ale skoro nie wolno napisać co się czuje to w porządku. I nie będę przepraszać za swoje uczucia, bo nie jest grzechem kochać swojego idola. Ja go kocham jak brata, więc nie mam problemów emocjonalnych. Już było tak, że fanów się wyzywało od fanatyczek ale skoro tak to rozumiesz to ja Ciebie za to nie będę winić. To chyba anty forum, bo nie wolno wyrażać swoich uczuć do idola. Nie zmienisz tego co czuję do mojego idola. Nie chodziło mi o to, że ci co go nie kochają są jakiejś gorszej kategorii, tylko Ty to wymyśliłeś. Ja tak wcale nie myślę. I jakbyś to obrócił w żart to by tego całego ambarasu nie było. Zawsze się ktoś musi doczepić. Ale cóż na to można poradzić. Tu nigdy nie było żadnego zjednoczenia fanów, bo jedni wolą Thomasa i drudzy wolą Dietera. Są niestety 2 podziały i dlatego tak niektórzy reagują jak np. Ty Pkmodern. Trzeba trochę dystansu na to co kto pisze. Tak przecież niektórzy tu pisali, nieprawdaż? I zawsze fan Dietera może napisać - "O, ja o Dieterze myślę tak samo. Fajnie że tak lubimy swoich idoli". A nie od razu się ciskać na kogoś, bo ktoś zbytnio wyraził swoje uczucia. Powiem Wam prawdę, że gdyby fani Dietera i fani Thomasa umieli się zjednoczyć to by nie było tych debilnych kłótni typu - "No to ja jestem gorszy a ona lepsza, bo kocha Thomasa"? No taka jest wręcz prawda. I zapamiętajcie sobie, że nikt nie jest ani lepszy, bo kocha Thomasa ani nikt nie jest gorszy, bo kocha Dietera. Ja lubię Dietera i zawsze go będę cenić za całą twórczość Modern Talking ale wolę Thomasa i nikt mi nie może zabrać tego uczucia z serca. Zrozumiecie - ok. Ale jeśli nie no to trudno. Ja nie będę przepraszać za to, że Thomas jest moim ukochanym wokalistą, bo fanom Dietera się to nie podoba. Piszcie sobie co chcecie. Nie mam zamiaru się denerwować tym co piszecie. Bynajmniej. Jestem bardzo zadowolona z tego, że uwielbiam Thomasa, jego słodki głos i wszystkie jego piosenki. :D Pozdrawiam wszystkich bardzo bardzo bardzo...... :wink:

Awatar użytkownika
Dieterowiczka

MTalkingusia28 pisze:Mogłam się spodziewać takiej śmiesznej reakcji. I kto tu jest bardziej niedojrzały. Proszę mi nie ubliżać. Wiadomo, że od razu jestem fanatyczką. Przecież na tym forum to jest normalne. Już tak niegdyś było, czyż nie? No właśnie. Właśnie dojrzali ludzie piszą co myślą, a nie ci co ukrywają uczucia ale skoro nie wolno napisać co się czuje to w porządku. I nie będę przepraszać za swoje uczucia, bo nie jest grzechem kochać swojego idola. Ja go kocham jak brata, więc nie mam problemów emocjonalnych. Już było tak, że fanów się wyzywało od fanatyczek ale skoro tak to rozumiesz to ja Ciebie za to nie będę winić. To chyba anty forum, bo nie wolno wyrażać swoich uczuć do idola. Nie zmienisz tego co czuję do mojego idola. Nie chodziło mi o to, że ci co go nie kochają są jakiejś gorszej kategorii, tylko Ty to wymyśliłeś. Ja tak wcale nie myślę. I jakbyś to obrócił w żart to by tego całego ambarasu nie było. Zawsze się ktoś musi doczepić. Ale cóż na to można poradzić. Tu nigdy nie było żadnego zjednoczenia fanów, bo jedni wolą Thomasa i drudzy wolą Dietera. Są niestety 2 podziały i dlatego tak niektórzy reagują jak np. Ty Pkmodern. Trzeba trochę dystansu na to co kto pisze. Tak przecież niektórzy tu pisali, nieprawdaż? I zawsze fan Dietera może napisać - "O, ja o Dieterze myślę tak samo. Fajnie że tak lubimy swoich idoli". A nie od razu się ciskać na kogoś, bo ktoś zbytnio wyraził swoje uczucia. Powiem Wam prawdę, że gdyby fani Dietera i fani Thomasa umieli się zjednoczyć to by nie było tych debilnych kłótni typu - "No to ja jestem gorszy a ona lepsza, bo kocha Thomasa"? No taka jest wręcz prawda. I zapamiętajcie sobie, że nikt nie jest ani lepszy, bo kocha Thomasa ani nikt nie jest gorszy, bo kocha Dietera. Ja lubię Dietera i zawsze go będę cenić za całą twórczość Modern Talking ale wolę Thomasa i nikt mi nie może zabrać tego uczucia z serca. Zrozumiecie - ok. Ale jeśli nie no to trudno. Ja nie będę przepraszać za to, że Thomas jest moim ukochanym wokalistą, bo fanom Dietera się to nie podoba. Piszcie sobie co chcecie. Nie mam zamiaru się denerwować tym co piszecie. Bynajmniej. Jestem bardzo zadowolona z tego, że uwielbiam Thomasa, jego słodki głos i wszystkie jego piosenki. :D Pozdrawiam wszystkich bardzo bardzo bardzo...... :wink:
Pkmodern jest dojrzał , sama powiedziałaś , ze lepiej jest powiedzieć co się myśli i czuje a nie ukrywać tego , Pkmodern tak myśli dlatego też tak napisał :mrgreen:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Dieterowiczka pisze: Pkmodern jest dojrzał , sama powiedziałaś , ze lepiej jest powiedzieć co się myśli i czuje a nie ukrywać tego , Pkmodern tak myśli dlatego też tak napisał :mrgreen:
A rozumiesz co znaczy, jeśli ktoś mówi komuś, że jest niedojrzały, bo wyraził swoje uczucia? Że to jest ubliżenie komuś? Tak się pisze komuś? Że jest niedojrzały, bo wyraził swoje zdanie? Gdyby tego nie napisał to bym się zapewne nie odezwała i nie napisałabym tego co napisałam. Nie pozwolę się obrażać. Co można to można ale co za dużo to niezdrowo chyba, no nie? :roll:

Awatar użytkownika
Pkmodern

MTalkingusia28 zrozum że w naszej kulturze wyrażenie "grzech" określa coś negatywnego, złego, coś czego nie powinno się robić. Z góry zaszufladkowałaś tych ludzi którzy nie podzielają Twojego zdania jako tych gorszych. I tylko do tego sformułowania mam zarzut. Jak bym napisał że Ci co kochają Thomasa to "chorzy psychicznie" to czytając takie słowa jak można się czuć. Każdy jest wolny i nie powinno się dzielić ludzi. I nie jestem jedynym tu tak myślącym. Niestety nie jest to dojrzałe i odpowiedzialne postępowanie. Ty się obruszasz że użyłem słowa "niedojrzała osoba" ale ja Ty napisałaś słowa które ktoś odbiera jako niestosowne to już nie widzisz w tym problemu?
Awatar użytkownika
Dieterowiczka

MTalkingusia28 pisze:
Dieterowiczka pisze: Pkmodern jest dojrzał , sama powiedziałaś , ze lepiej jest powiedzieć co się myśli i czuje a nie ukrywać tego , Pkmodern tak myśli dlatego też tak napisał :mrgreen:
A rozumiesz co znaczy, jeśli ktoś mówi komuś, że jest niedojrzały, bo wyraził swoje uczucia? Że to jest ubliżenie komuś? Tak się pisze komuś? Że jest niedojrzały, bo wyraził swoje zdanie? Gdyby tego nie napisał to bym się zapewne nie odezwała i nie napisałabym tego co napisałam. Nie pozwolę się obrażać. Co można to można ale co za dużo to niezdrowo chyba, no nie? :roll:
Wiesz , głupszym się ustępuje ( Sorrki , Pkmodern ) . Więc może byś ustąpiła ? Rozumiem , że kochasz Thomasa , tak ja Dietera ale od razu nie trzeba się kłócić , ja zauważyłam że Pkmodern jest zaczepny , jak on coś napisze to trzeba się z nim zgodzić , ale nikt nie może swojego zdania powiedzieć bo od razu się fuka.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Widzę, że się nijak nie dogadamy. Miałam rację, że nie wolno tu zbyt dogłębnie wyrazić swoich uczuć. Nie wiem dlaczego, ale czasami czuję się jak intruz na tym forum. Dobra. Nieważne. Nic już nie napiszę, bo jak widzę włożyłam kij w mrowisko.
Sorry Pkmodern ale nie rozumiem Cię. Nikogo nie mam na "tak" i nikogo nie mam na "nie". Zrozum to w końcu. Nic tu do nikogo nie mam ale zbyt dużo jest tu nieporozumień, które można by ugodowo rozwiązać. Napisałam to żartobliwie o tym niby "grzechu". No już? Ja nie napisałam, że Gasolina jest niedojrzała, bo ma inne zdanie. Chyba jest różnica. Szkoda, że tak jest. To przykre. Nie móc się normalnie dogadać. Pewnie powinnam Ci jeszcze podziękować za tą niedojrzałą osobę. Admin powinien zamknąć ten temat. Skończyłyby się te dziecinady. Skoro nie wolno napisać co się czuje, bo jestem niedojrzała i fanatyczka to po co w ogóle pisać cokolwiek. To nie ma sensu.

Awatar użytkownika
Pkmodern

Zauważ różnicę:

"Byłoby grzechem myśleć inaczej i byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego."

"Dla mnie osobiście byłoby grzechem myśleć inaczej i byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego."

Pierwsze jest ogólne i każdy może to odebrać do siebie a drugie jest wyrażeniem Twojego wewnętrznego stanu i każdy to szanuje. Z pierwszym nie każdy musi się zgodzić.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MTalkingusia28 pisze:No jasne, że Thomas jest najlepszy i super przystojny. :wink: Byłoby grzechem myśleć inaczej i byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego. 8)
Witam.

Gdy rano przeczytałem ten wielce "błyskotliwy" tekst o tym, że "byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego" [Thomasa Andersa] to w pierwszej chwili również chciałem napisać o tym, że jest to, moim zdaniem, jeden z przejawów fanatyzmu - bo fanatycy traktują inaczej myślących, jak "grzeszników" - ale dałem sobie spokój. Pomyślałem, że może czepiam się. Ale jak widzę, nie jest to tylko moje odczucie. Fanatycy są, byli i będą (na forum, czy też poza nim). Każdą uwagę traktują, jako atak na "wolność do wyrażania swoich uczuć".

To tyle z mojej strony. Pozdrawiam fanów (nie mylić z fanatykami).
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Pkmodern pisze:Tak może napisać tylko niedojrzały człowiek.
Zgadzam się! Nie wiem w jakim wieku jest MTalkingusia28 ale czytając co pisze nasuwa mi się do głowy dość młoda osoba.
Przyznam się, że kiedy byłam w gimnazjum sama miałam mocnego "kręćka" na punkcie Modern Talknig. I było, że ich kocham, że są cudowni, oh ah i w ogóle, itp. Ale wtedy miałam 13 lat!
Teraz aż tak bardzo nie afiszuję swojego zainteresowania muzyką Dietera. Lubię to, ok, ale nie wypisuję, że kocham ich, że są najważniejsi - to moim zdaniem są przejawy właśnie fanatyzmu!
Z takiego mocnego "zamiłowania" się wyrasta. Co nie zmienia faktu, że przestaje się być fanem. Dojrzewa człowiek i widzi, że to co robił było głupie :P sama mam takie wspomnienia hehe :P .
Mnie po prostu nieco dotknęło to co napisała MTalkingusia, że grzeszę bo nie kocham Thomasa...
Point Of No Return
ODPOWIEDZ