Poprawność postów na forum

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Re: Ogólnopolski Zlot Fanów Thomasa Andersa

Post autor: Monia82 »

Przepraszam za czepialstwo, rozumiem Twoje błędy językowe, ale kurde, państwa tak jak miasta, pisze się z DUŻEJ litery!
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Nie m am niec przeciwko temu ze mnie krytykujesz ale nie mogla bys to prywartna wiadomoscia zrobic. Wiem ze powinnam byla sprawdzic moj text.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Nie, chodzi mi tylko o te duże litery w państwach, tylko o to. Masz prawo mieszkając w Niemczech robić błędy językowe.
Obrazek
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

hejjj wiadomo o co chodzi ,,nie ma co teraz tutaj prowadzić lekcji języka Polskiego ,,,najważniejszy jest przekaz ,,takie jest oczywiście moje zdanie,,,pozdrrrrrr :D
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
Evaalex

Poprawność postów na forum

aragorn pisze:hejjj wiadomo o co chodzi ,,nie ma co teraz tutaj prowadzić lekcji języka Polskiego ,,,najważniejszy jest przekaz ,,takie jest oczywiście moje zdanie,,,pozdrrrrrr :D
Musze sie przyznac do tego ze w niemczech zyje posrod niemcow i ludzi poslogojacych sie gwara slaska. Moi znjomi sa slazykami na poziomie. Ludzim ktorzy wszyscy maja srednie albo wyszsze wykszrtaucenie, ale nie daja kulturze slaskie umzec. Moj szef jest tego zdania ze kazdy obywatel niemiecki powienien jezyk niemiecki w formie literackiej i w gearze znac. Gwara jest jego zdaniem czescia kultury okregu w ktorym zyje.Sam tez czasem jak telefonuje z jakims znajomym obchodzi sie gwara.Do niemiec wyjechalam po ukonczeniu 6 klasy szkoly podstawoeej.Czasem myle sie i zeczowniki zaczynam z wielkiej litery co w jezyku niemieckim jest normalne.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Mnie nie przeszkadzają błędy językowe/ortograficzne, bo wiem, że długo jesteś za granicą. Natomiast do szału wręcz mnie doprowadzają Twoje literówki, które można poprawić przed wysłaniem, bo gdzieś tam x, v i inne niepotrzebne literki wskoczą, wystarczy je wykasować, trudne to nie jest.
Obrazek
Awatar użytkownika
Evaalex

Kochenie moja klawiatura nie posiada wielu liter kture sa tylko w jezyku polskim. Mam tylko niemiecka tastatore. Jak znasz jezyk niemiecki to wiesz jakich liter mojeej tastatorze brak.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Każda klawiatura w wyglądzie jest taka sama generalnie, może nie mieć co najwyżej polskich znaków, a chodzi mi o literówki typu ktorxe, pmietac, czvy (przykładowo podałam), nie wymagam używania polskich znaków przecież.
Obrazek
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Hej, kobiety, co ma wspólnego wygląd klawiatury z Ogólnopolskim Zlotem Fanów? :wink:
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
Evaalex

Masz racje Dora. To jest tematem na prywatne wiadomosci. Ja bende probowala uawzniej pisac.
Ostatnio zmieniony ndz cze 02, 2013 19:17 przez Evaalex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Evaalex pisze:Masz racje Dora. To jest te,matem na prywatne wiadomosci. Ja bende probowala uawzniej pisac.
Trzymamy Cię Ewo za słowo. Mamy nadzieję, że od następnego razu zanim naciśniesz "Wyślij" sprawdzisz pisownie, by nie było żadnych (lub było niewiele) literówek, bo i tym razem można je znaleźć w Twoim poście:

"te,matem", czy
"uawzniej".

Błędy ortograficzne możemy zrozumieć z racji tego, że większość życia spędziłaś w Niemczech - trudniej nam jednak zrozumieć Twojej niestety bardzo dużej niedbałości w pisaniu postów na forum. Wystarczy, tak jak napisałem wyżej, przed wysłaniem posta sprawdzić swój tekst jeszcze raz i poprawić powstałe literówki.

Nam się je będzie lepiej czytało a dodatkowo nie będzie powodów, by ktokolwiek z nas mógł się przyczepić do Twojej stylistyki.

Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Evaalex

Takie bledy zdazaja sie naiczesciej albo rano jak mam malo czasu albo jak moj partner nademna stoi . Mam wielkie problemy jak albo czas mi nacisk stwarza albo moj partner ktory na sile chce dojsc do kompa. Czasem wysle posta i odejde na sile od kompa.Jakies pare godzin pozniej prubuje go wyedytowac celem poprawienoia bledow co nie zawsze jest mozliwe Jak bym miala Worda w jezyku polskim, to byn najpierw posta w tym programie pisala program pomoglby mi poprawic bledy na koncu bym to wsadzila do forum.Moja mailowa korespondecje w jezyku niemieckim zawsze pisze w prograsmie Word.Po poprawie bledow wysylam text mailem.
Jeszcze jedno jestem po wypadku od czasu kiedy on nastapil mam problemy z wieloma zeczami z ktorymi wczesniej problemow nie bylo. Jak by mi ktos nie wiezyl niech sie na mija glowe popatrzy. Na czole mam szrame.

Nareszcie koniec z temetem. Jak ktos chce sie na ten temat wypowiedziec niech mi prywatna wiedomosc napisze.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Brawo Evcia!Ten post jest perfekt!Ja wprawdzie nigdy nie miałam problemu ze zrozumieniem Twoich tekstów,ale wspaniale,że pracujesz nad poprawną pisownią.Jestem pełna podziwu! :D
Awatar użytkownika
Evaalex

Dzieki za poparcie michal czeslaw. Moze sie jeszcze w tym roku w na jakims koncercie odbywajacym sie w Polsce spotkamy.
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

hejjj..przepraszam bardzo a czy tutaj to jakiś konkurs języka Polskiego ,,,albo klasówka,,,,wiadomo o co chodzi ,,,a przecież nikt specjalnie nie strzela byków ,,zresztą to mało-ważne rozmawiajmy lepiej o Thomasie i przyszłości.... :D :D :wink:
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
Evaalex

Masz racje Aragonie. Dziekuje za poparcie. Michala Czeslawa znam juz dlozej a Ciebie nie umie z kojazyc. Znamy sie z Facebooka albo Naszej klasy?
ODPOWIEDZ