Nuty

Szukasz piosenki? Chcesz zidentyfikować jakieś nagranie? Pisz tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Nuty

Post autor: Monia82 »

Mam pytanie, czy gdzieś można znaleźć zapisy nutowe na keyboard piosenek MT/TA?
Kiedyś sporo grałam na keyboardzie, wyciągnęłam swój keyboard z piwnicy, o dziwo działa (nie grałam z 10 lat), przyjaciel mamy, który mnie kiedyś uczył grać na keyboardzie obiecał mi kilka lekcji przypominających nuty (ogólnie nieźle pamiętam, ale nie ogarniam do końca czytania nut z pięciolinii i przy dwóch kluczach po tylu latach przerwy) no i pomyślałam, że może spróbowałabym swoich sił przy swoich ukochanych melodiach.
Dzięki za pomoc!
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Re: Nuty

O piękne dzięki! Nie korzystam z chomika, więc nie wiedziałam :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Ciekawe, wg tych zapisow nutowych Brother Louie i Cheri Cheri Lady wydaja sie byc w tej samej tonacji - Dm. Czy sa moze tutaj na forum jeszcze jacys inni biegli w nutach muzycy znajacy z pamieci tonacje innych singli MT? Interesujaca sprawa...
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Ogromna liczba piosenek MT jest w tonacji Dm, te dwie też zdają się w niej być. Mam wręcz taką teorię spiskową że Dieter w połowie lat 80 bardzo upodobał sobie tę tonację i na niej postanowił oprzeć swe przeboje. Takie Atlantis is Calling, Geronimo's Cadillac czy Jet Airliner też są w tej tonacji. W tej tonacji są też niektóre utwory BS (Under my skin, Lucifer, Magic Symphony). W latach 80 rzadziej stosował tonacje durowe chociaż np. przy balladach dosyć często wykorzystywał pokrewieństwo tonacji molowych z durowymi i tak zwrotkę zaczynał od molowych dźwięków a refren kończył "wesołym" akcentem.
Karolek78
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Gnoicie ludzi, jak ktoś poprosi o link do pobrania jakiejś piosenki, a sami prosicie o nuty - przecież zapis nutowy chroniony jest prawem autorskim, udostępnianie go bez posiadania tych praw jest nielegalne...nie czepiałbym się, ale nie lubię hipokryzji.

P.S : według polskiego prawa pobieranie muzyki z internetu jest legalne.
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

JA poprosiłam o nuty, więc nie rozumiem czemu się innych czepiasz? Ja nikogo nie gnoiłam i nie wiedziałam, że także nuty są pod taką ochroną (co dopiero po Twoim wpisie zaczęło wydawać mi się logiczne). A nauczyciele muzyki (prywatni) kserujący materiały dla swoich uczniów? Wszędzie jest to dostępne (co nie znaczy, że jest to dobre), ja się uczyłam grac z książek nutowych.
Żeby była ogólna jasność, nie jestem za kopiowaniem, nielegalnym ściąganiem muzyki, książek. Nut które tutaj zostały wrzucone nie zamierzam wykorzystać inaczej, niż do grania na keyboardzie w domu dla siebie.
Obrazek
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

Ja mam nuty zdobyte w inny, legalny sposób :D mianowicie program do odtwarzania MIDI, następnie ściągam plik MIDI i mam praktycznie każdą ważniejszą piosenkę MT w zapisie nutowym :D oto przykład:

Obrazek
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
ODPOWIEDZ