Dlaczego Bohlen mi to ciągle robi !? - gwałci przez uszy!
-
nado
Dlaczego Bohlen mi to ciągle robi !? - gwałci przez uszy!
Słuchaj uchem, a nie brzuchem - grzmi polskie mądre przysłowie. Od pewnego czasu mam wrażenie, że czy słucham uchem, czy brzuchem...na jedno wychodzi. I łudzę się i zaklinam niebiosa i modlę do aniołków, żeby jeszcze coś we mnie drgnęło, coś mnie zachwyciło, a najlepiej sponiewierało z zachwytu za sprawą twórczości jaśnie nam panującego Pana B. I co... i jajco !
Kompletna pustynia, na której nawet źdźbła zielonej trawy. Im mocniej grzebię w twórczości Bohlena, tym większe u mnie spazmy. Ja już nie mogę go słuchać !
Nie ścierpię jego kolejnej genialnej kompozycji, pomysłu na piosenkę, aranżacji na jedno kopyto. Czy Bohlen ma mnie za idiotę, proponując po raz setny tę samą piosenkę,, melodię, bit ?! Ile można i jak długo jeszcze ! Tylko przez jakąś tam pełzającą za mną empatię do ludzi, nie mogę patrzeć ze spokojem jak Bohlen sam siebie żywcem grzebie, zamiast kończyć budowę pomnika dla potomnych, którą przecież zaczął w 2002 roku. Teraz wiem na pewno jak Bohlen skończy. Jeśli nie przerwie natychmiast muzycznej farsy, w której tkwi po uszy od kilku dobrych lat, skona w bólach NA ŚMIETNISKU HISTORII ! Będzie na nim leżał jak clown - śmieszny i żałosny. A medialno muzyczna kostucha tuż przy nim kosę sobie ostrzy. Użyje jej, wcześniej niż myślicie.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Dlaczego Bohlen mi to ciągle robi !? - gwałci przez uszy
nado jak agresywnie
,ale sporo racji masz.
Bohlen wypalił się i nic na to nie poradzimy,po prostu chyba już nie daje rady.Brak świeżych pomysłów.Naprodukował tego tyle,że co jeszcze może stworzyć? To po prostu koniec...koniec Bohlena!
Bohlen wypalił się i nic na to nie poradzimy,po prostu chyba już nie daje rady.Brak świeżych pomysłów.Naprodukował tego tyle,że co jeszcze może stworzyć? To po prostu koniec...koniec Bohlena!
-
nado
W takim razie czy nie lepiej, żeby Bohlen odszedł ze sceny muzycznej, zanim go zniosą? Wolelibyście, aby odszedł dobrowolnie, czyli nigdy, co spowoduje, że zniosą go ze sceny siłą i przy olbrzymim skandalu, na który człowiek ten tak czy inaczej jest skazany? Czy odszedł jako wspaniałe wspomnienie i wielka gwiazda, którą nadal jest ? Nie chcę takiego Bohlena, bo zaczynam się za niego wstydzić. Miną lata, a smród pozostanie, jeśli Bohlenowi nie starczy na tyle godności, żeby sobie pójść w piz.u i to jak najszybciej .
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
nado,Bohlenowi to nie grozi aby znieśli go ze sceny jeżeli już to w Hołdzie .Ludzie zachwyceni są jego występem z playbacku na który bilet kosztował 500 zł.Nie sądzę wiec,aby Go przegnali precz
.
Dał by sobie po prostu spokój z tym DSDS czy Supertalent i wziął się do konkretnej roboty.Nie chcę kolejnych płyt zwycięzców DSDS robionych na siłę,bo tak to jest robione.Chcę aby Bohlen nagrał coś nowego ze swoim vocalem.
Dał by sobie po prostu spokój z tym DSDS czy Supertalent i wziął się do konkretnej roboty.Nie chcę kolejnych płyt zwycięzców DSDS robionych na siłę,bo tak to jest robione.Chcę aby Bohlen nagrał coś nowego ze swoim vocalem.
-
nado
Atlantyda - ja piszę o Bohlenie - producencie, a nie twórcy MT. Jako producent sięga dna i coraz bardziej się ośmiesza. Nikt go w Niemczech słuchał nie będzie, nikt nie będzie zabiegał o jego względy, gdy jego radosna twórczość się nie zmieni. Wkrótce Bohlen - celebryta stanie się wyciorem dla rynku, który zrobił z niego niegdyś gwiazdę. Żenada.
ZAPRASZAM DO SONDY PT.: CZY BOHLEN POWINIEN ODEJŚĆ NA EMERYTURĘ
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Dla mnie Dieter po prostu się muzycznie wypalił. W swoim życiu napisał tyle przebojów i naprawdę fajnych utworów że nic dziwnego że wena od niego odeszła i tworzy teraz wszystko na siłę i na jedno kopyto. Dziwie się też tym producentom tego programu że chcą aby Dieter serwował zwycięzcą i publiczności DSDS taką muzyczną papkę. Jestem jeszcze w stanie przyjąć to co skomponował dla Medlocka i Marashiego bo jeszcze mi to jakoś podchodzi , ale to co było później to tragedia. Według mnie Dieter nie powinien iść jeszcze na emeryturę moje zdanie jest takie że Dieter powinien sobie zrobić długą przerwę od tego DSDS i wszystkiego co z nim związane lub zrobić w 2013 parę koncertów żeby przypomniał sobie dawną atmosferę koncertów (nawet z playbacku), fanów itd.. może go wtedy oświeci.
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
-
sq9tm
- Kontakt:
Myślę że koleżanki i koledzy nie do końca mają rację. Thomas Anders dzisiaj wychodzi na scenę śpiewa piosenki MT które ludzie uwielbiają. Śpiewa też swoje solowe nagrania które publiczności się średnio podobają ale udają bo co mają zrobić. Byłem na wilu koncertach i widziałem. Co może dzisiaj robić Dieter Bohlen. Myślę że podjął decyzję najlepszą jaką mógł. Przecież wiemy że nie będzie sam śpiewał bo nie najlepiej mu to wychodzi. Bycie w DSDS to dla niego wielki sukces. Jest bardzo znany, zarabia dużą kasę i czasami wypuści jakieś nagranie które może promować w RTL. Mój kuzyn mieszka na stałe w Niemczech i mówił że Dieter jest tam wielką gwiazdą. Może nie pisze piosenek takich jakbyśmy chcieli ale wolę jego solową płytę Dieter Der Film czy Marca Medloka niż solowe nagrania Thomasa które mimo wielkiej promocji w Polsce ( np. w TVN a nawet w RMF ) niestety nie są wogule puszczane w Radio i dla mnie są większym szajsem niż nagrania Bohlena.
-
nado
shoker 
1. zgoda, że nadzieja w 2010 roku jeszcze była,
2. zgoda, że Medlock i Marashi to świetni wokaliści, z tym, że Marashi dostał gównianą płytę, dlatego umarł zanim się narodził,
3. a niby czemu nie z wokalistami DSDS, a dla kogo ma niby pisać, dla Reima ? Berg ? Dj Otziego ? Fuck
4 i po co ci Bohlen na scenie z repertuarem MT, skoro masz Andersa i to pod nosem . Zgroza !!!!!!
sq9m
1. Bohlen jest istotnie w Niemczech wielkim.... CELEBRYTĄ, nie muzykiem. Ma swoją kolekcję w CAMP DAVID, gdzie t-shirt kosztuje 180 zł, programy itp. Na takim gwiadorstwie jednak dalej nie ujedzie. Kapiszi ?
2. Anders nie ma żadnej promo w Polsce. Dotychczas zrobił ok 20 koncertów, a w tv był nie więcej niż 7 razy. Litości, co to za promo ? Na Andersa ludzie przychodzą, bez względu czy jest czy go nie ma w telewizorni
3. i wiedz, że tylko tobie nie podobają się solowe nagrania Andersa na koncertach. Ja za każdym razem przeboleć nie mogę, że dla koloru w repertuarze koncertów nie ma już KING OF LOVE, SOLDIERA. Żal, bo te piosenki brzmiały świetnie i są bardzo dobre...
ZAPRASZAM DO SONDY PT.: CZY BOHLEN POWINIEN ODEJŚĆ NA EMERYTURĘ w dziale SONDY I ANKIETY. Jestem ciekawy waszego zdania
1. zgoda, że nadzieja w 2010 roku jeszcze była,
2. zgoda, że Medlock i Marashi to świetni wokaliści, z tym, że Marashi dostał gównianą płytę, dlatego umarł zanim się narodził,
3. a niby czemu nie z wokalistami DSDS, a dla kogo ma niby pisać, dla Reima ? Berg ? Dj Otziego ? Fuck
4 i po co ci Bohlen na scenie z repertuarem MT, skoro masz Andersa i to pod nosem . Zgroza !!!!!!
sq9m
1. Bohlen jest istotnie w Niemczech wielkim.... CELEBRYTĄ, nie muzykiem. Ma swoją kolekcję w CAMP DAVID, gdzie t-shirt kosztuje 180 zł, programy itp. Na takim gwiadorstwie jednak dalej nie ujedzie. Kapiszi ?
2. Anders nie ma żadnej promo w Polsce. Dotychczas zrobił ok 20 koncertów, a w tv był nie więcej niż 7 razy. Litości, co to za promo ? Na Andersa ludzie przychodzą, bez względu czy jest czy go nie ma w telewizorni
3. i wiedz, że tylko tobie nie podobają się solowe nagrania Andersa na koncertach. Ja za każdym razem przeboleć nie mogę, że dla koloru w repertuarze koncertów nie ma już KING OF LOVE, SOLDIERA. Żal, bo te piosenki brzmiały świetnie i są bardzo dobre...
ZAPRASZAM DO SONDY PT.: CZY BOHLEN POWINIEN ODEJŚĆ NA EMERYTURĘ w dziale SONDY I ANKIETY. Jestem ciekawy waszego zdania
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
A gdzie ja w swoim poście wspomniałam o Modern Talking?nado pisze:Atlantyda - ja piszę o Bohlenie - producencie, a nie twórcy MT.
- shoker191
- Członek TAFC Polska
nado pisze:shoker
Dla kogo miałby pisać? To pytanie mnie dziwi ponieważ gdyby Dieter wrócił do formy z dawnych czasów, byłby w stanie znaleźć nie jednego artystę który byłby zainteresowany jego muzyką. Problem w tym że on po prostu już się zachetał tym wszystkim i idzie na łatwiznę, najbardziej jak się da..
Natomiast jeśli chodzi o Bohlena na scenie..owszem jest Anders ..ale przecież każdy może robić swoje, Thomas ma też swoje własne utwory tak samo jak Dieter ma swoje piosenki z Blue System. Gdyby Dieter się ogarną i zrobił nawet dla próby , jakąś trasę koncertową np w Rosji gdzie jest znany i zmniejszył by cene biletów ,do takiej żeby nawet mniej bogata osoba mogła na ten koncert pójść to sądzę że odniósł by sukces, bo na pewno jest wielu ludzi którzy pragną go zobaczyć . Tak na marginesie, sądzę że gdyby Dieter musiał napisać pare kawałków dla siebie a nie dla jakiejś pseudo gwiazdy z DSDS ( w jego mniemaniu) . To zrobił by dużo lepszą muzykę od tej monotonnej siekanki, jaką daje nam dziś.
nooo..wielka szkoda że już tego nie gra.Ja miałem przyjemność usłyszenia King of Love i Soldiera tylko raz..nado pisze: Ja za każdym razem przeboleć nie mogę, że dla koloru w repertuarze koncertów nie ma już KING OF LOVE, SOLDIERA. Żal, bo te piosenki brzmiały świetnie i są bardzo dobre...
-
sq9tm
- Kontakt:
Nie zrozumcie mnie źle bo ja też mam kilka ulubionych hitów Thomasa i cieszę się że cokolwiek robi. Każdą jego nową płytę kupuję ale muszę przyznać że do słuchania wielu nagrań po prostu się zmuszam. Już nie wspomnę o nagraniach Jezzowych których nie trawię bo nie takiego Thomasa chcę słuchać. Jak wrzucę płytę MT czy BS to dla mnie wszystkie nagrania są hitami. Jakby nie oceniać to dla nas zarówno Thomas jak i Dieter jest bardzo ważny ale prawda jest taka że ogromną gwiazdę z Thomasa zrobił Dieter. Gdyby nie On to kto wie gdzie by wylądował Thomas. Również dzięki Modern Talking zrobił gwiazdę z Dietera ale myśle że sam i tak w życiu by sobie poradził. Denerwuje mnie to że faktycznie tak mało jest ich hitów w naszych radiach a przecież gdyby popatrzeć na ich popularność to jest pewnie większa niż Whitney Houston. Bywałem w wielu krajach europejskich po oku 2000 i słyszałem wiele przebojów Dietera w europejskich rozgłośniach. We Francji regularnie do dzisiaj są grane przeboje z DSDS a u nas głuptawe nagrania których nawet nikt nie słucha.
-
nado
shoker
cit: Dla kogo miałby pisać? To pytanie mnie dziwi ponieważ gdyby Dieter wrócił do formy z dawnych czasów, byłby w stanie znaleźć nie jednego artystę który byłby zainteresowany jego muzyką. Problem w tym że on po prostu już się zachetał tym wszystkim i idzie na łatwiznę, najbardziej jak się da..
SHOKER jeżeli Bohlen miałby pisać dalej, to nie widzę innej opcji, tylko młodych, nowych wykonawców, a nie innych. Innych ? Starych, wyleniałych wyjców ?
SHOKER - DUDE
sq9tm
1. Zmuszasz się do Andersa/ Fahrenkroga ? Do Strong ? Do This Time ? - ta akurat płyta to MT 2004 roku
2. Zadziwiające, że we Francji grają DSDS toż to sensacyja
3. Musisz wiedzieć, że gdyby nie Anders w latach 80, nie byłoby sukcesu i nie byłoby MT. To Anders wtedy był gwiazdą, o Bohlenie mówiło się - ten blondyn
4. Ja chcę nowego Bohlena. Ty dalej nie wiesz, czego od niego chcesz
ZAPRASZAM DO SONDY "CZY BOHLEN POWINIEN ODEJŚĆ NA EMERYTURĘ" W DZIALE SONDY I ANKIETY. DAJMY DZIADYDZE DO MYŚLENIA. PRZECIEŻ ON CZYTA TO FORUM
-
sq9tm
- Kontakt:
Nado napisał :
- Ja chcę nowego Bohlena. Ty dalej nie wiesz, czego od niego chcesz
Nowego Bohlena cały czas mamy. Przeciesz pisze takie nagrania króre są dzisiaj na topie. A to że nie są popularne w Polsce to tak naprawdę pytanie kto był popularny u nas opróch MT, BS czy C.C.Catch. Najwięcej zależy od promocji. Gdybyśmy w RMF FM codziennie słuchali Medloka to byłby popularny. Nie takich syfów słuchamy i chociaż ich nie lubimy gdzieś w umyśle zostają. Jeżeli chodzi o Thomasa to napewno był twarzą MT nie tylko za głos ale także za wygląd ale nikt z nas tego nie jak by się losy potoczyły gdyby spotkał kogoś innego na drodze.
- Ja chcę nowego Bohlena. Ty dalej nie wiesz, czego od niego chcesz
Nowego Bohlena cały czas mamy. Przeciesz pisze takie nagrania króre są dzisiaj na topie. A to że nie są popularne w Polsce to tak naprawdę pytanie kto był popularny u nas opróch MT, BS czy C.C.Catch. Najwięcej zależy od promocji. Gdybyśmy w RMF FM codziennie słuchali Medloka to byłby popularny. Nie takich syfów słuchamy i chociaż ich nie lubimy gdzieś w umyśle zostają. Jeżeli chodzi o Thomasa to napewno był twarzą MT nie tylko za głos ale także za wygląd ale nikt z nas tego nie jak by się losy potoczyły gdyby spotkał kogoś innego na drodze.
-
nado
Nowego... znaczy NOWEGO
Nie nowego w znaczeniu nagranego dzisiaj, teraz. Bohlen w życiu miał trzy różne i bardzo dobre otwarcia:
1. MT 80
2. BLUE SYSTEM
3. MARK MEDLOCK
Dlaczego dobre, pewnie zapytasz... ano dlatego, że twórcze i oryginalne. Takiego nowego Bohlena mam na myśli. Mathiass Reim, Andrea Berg, a cóż w nich NOWEGO? Merhzad w porównaniu z Medlockiem chociażby, Pietro, Sara, Luca w porównaniu z muzyką pop ostatnich 5 !!!! lat i inni piewcy boleńskich wypocin... cóż w nich oryginalnego ?
Bohlen potrzebuje NOWEGO otwarcia, ale już tego nie zrobi, dlatego apeluję - wyślijcie go na emeryturę (rym
)
1. MT 80
2. BLUE SYSTEM
3. MARK MEDLOCK
Dlaczego dobre, pewnie zapytasz... ano dlatego, że twórcze i oryginalne. Takiego nowego Bohlena mam na myśli. Mathiass Reim, Andrea Berg, a cóż w nich NOWEGO? Merhzad w porównaniu z Medlockiem chociażby, Pietro, Sara, Luca w porównaniu z muzyką pop ostatnich 5 !!!! lat i inni piewcy boleńskich wypocin... cóż w nich oryginalnego ?
Bohlen potrzebuje NOWEGO otwarcia, ale już tego nie zrobi, dlatego apeluję - wyślijcie go na emeryturę (rym
- sebciu1974
- Kontakt:
A ja myślę że to fani którym się Bohlen znudził powinni udać się na emeryturę albo zacząć słuchać czegoś innego. Po co poświęcać komuś kogo już się słucha tyle czasu. Dla mnie to co Bohlen stworzył przez wszystkie lata swojej kariery jest święte i zawsze tego będę słuchał. A to że nie tworzy on zbyt wspaniałych nagrań dzisiaj nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Po prostu tego nie kupuję i nie słucham jak mi się nie podoba. Osobą publiczną powinnien zostać jak najdłużej, za każdym razem jest miło spojrzeć na niego i powspominać.
- shoker191
- Członek TAFC Polska
sebciu1974 pisze:A ja myślę że to fani którym się Bohlen znudził powinni udać się na emeryturę albo zacząć słuchać czegoś innego. Po co poświęcać komuś kogo już się słucha tyle czasu. Dla mnie to co Bohlen stworzył przez wszystkie lata swojej kariery jest święte i zawsze tego będę słuchał. A to że nie tworzy on zbyt wspaniałych nagrań dzisiaj nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Po prostu tego nie kupuję i nie słucham jak mi się nie podoba. Osobą publiczną powinnien zostać jak najdłużej, za każdym razem jest miło spojrzeć na niego i powspominać.
Dokładnie!podpisuje się pod tym w 100% . Jeśli sie komuś nie podoba to niech zacznie słuchać czegoś innego. Dla mnie Dieter jest osoba która stworzyła na prawde wiele dobrego i jego muzyka będzie chyba już ze mna zawsze. Czy to śpiewa ją Thomas, Medlock czy kto inny..