Fenomen - Ona Tańczy Dla Mnie

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Marcin87

Fenomen - Ona Tańczy Dla Mnie

Post autor: Marcin87 »

Piosenka zespołu Weekend pt. "Ona Tańczy Dla Mnie" zdobyła w internecie niezłą popularność, nie pamiętam ile razy została odsłuchana, ale zapewne nie ma Polaka, który by jej nie znał :P Jak się Wam podoba ten zacny utwór?

http://youtu.be/JvxG3zl_WhU
Obrazek
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Re: Fenomen - Ona Tańczy Dla Mnie

Post autor: JoannaIzabella »

Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Tak znam, to taki ciekawy śmieszny cover :wink: Mój brat bardzo lubi tę wersję
Obrazek
Awatar użytkownika
dieErdbeere91

Post autor: dieErdbeere91 »

Znam.. chodź bym znać nie chciała to nie mogę, bo wciąż ktoś to nuci czy śpiewa. Za dużo już tej piosenki, znudziła mi się. Ale nie powiem wpada w ucho.
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong

Post autor: JarekMT »

Ta piosenka kaleczy moje ucho, wokal taki sobie, tekst irytujaco denny. Jedyne co na plus to że wpada w ucho. Niemniej moja ocena to 1!
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Kto by jej nie znał. Irytuje mnie głos tego gościa który ją wykonuję ,ta piosenka jest jak gwałt przez uszy..z całym szacunkiem :)
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Nieee, proszę o inny zestaw pytań!
Dziękuję
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
aneskawb

Post autor: aneskawb »

Hmm, a mnie zastanawia, dlaczego światek huczy i dziwi się nad fenomenem tego dichopolowego jakby nie było przeboju.. Nie jestem fanką gatunku, jednak chyba mam dużą tolerancję dla muzyki, a już na pewno kamieniem nie rzucę.. Zobaczcie, czyż nie dokładnie tak samo było/jest z naszą ukochaną muzyką graną przez Thomasa i Dietera?? Słów krytyki nie muszę przytaczać.. Zapewne bawicie się na różnych imprezach mniej lub bardziej masowych, czy wyobrażacie sobie powiedzmy Weselicho bez polskiej muzy hmm lekkiej, do tańca ?? Wielu boli popularność kiczowatości, a może nie trzeba tego brać aż tak bardzo serio? Jeśli się nie podoba, ok, przecież wystaczy przełączyć kanał, zupełnie wyłączyć czy zakrzyczeć. A odpowiadając na pytanie: mnie się podoba, porywa do tańca i tylko o to chodzi.
Pozdrawiam
aneskawb
"Give me your palm, I can't live without you..."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Fenomen tej piosenki jak i w ogóle nurtu Disco Polo jest podobny do MT.Ludzie tego nienawidzą a jednak znają największe przeboje,chcąc nie chcąc.
Osobiście podoba mi się utwór,nie tyle w sensie merytorycznym co w tym,że świetnie nadaje się do zabawy.
Wszak nie można bawić się tylko przy muzyce swego Idola.
sq9tm
Kontakt:

Post autor: sq9tm »

Disco Polo napewno ma coś z Modern Talking ale ja lubię wiele piosenek z tego nurtu. Zdecydowanie bardziej niż polska muzykę typu Wilki itp. Bardzo się cieszę że Weekend zdobywa coraz większą popularność i udowadnia nam że może być popularne. Widzę że niemal wszystkie kanały muzyczne grają ten przebój. Bravo :D
Co do tekstu to dla mnie jest świetny. Niektórzy krytykują ale trzeba wiedzieć że teksty Disco nie mogą być skomplikowane bo nie będą popularne. Przecież jakby nie popatrzeć Bohlen pisze gorsze a jakimi są hitami.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Piosenka jest ok, teledysk w obecnych trendach. Gość jeżdzi po dyskotekach poza miastami i daje 40 minutowy koncert, gdzie 2-3 razy śpiewa w/w piosenkę. Szkoda tylko że nasze społeczeństwo dało kolejny argument by o nas na zachodzie pisać "polska to wieś" Nawet ostatnio na trasie TA powiedziano mi że wyobrażenie naszego kraju w oczach obcokrajowców to: wieś+kosciół. Naszczęscie była ta osoba pozytywnie zaskoczona że Warszawa to takie wielkiei i nowoczesne miasto.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

aneskawb pisze:mnie się podoba, porywa do tańca i tylko o to chodzi.
atlantyda ;o) pisze:Osobiście podoba mi się utwór,nie tyle w sensie merytorycznym co w tym,że świetnie nadaje się do zabawy.
Wszak nie można bawić się tylko przy muzyce swego Idola.
sq9tm pisze:Bardzo się cieszę że Weekend zdobywa coraz większą popularność i udowadnia nam że może być popularne. Widzę że niemal wszystkie kanały muzyczne grają ten przebój. Bravo :D
Co do tekstu to dla mnie jest świetny. Niektórzy krytykują ale trzeba wiedzieć że teksty Disco nie mogą być skomplikowane bo nie będą popularne.
Kiedy usłyszałam Ona tańczy dla mnie po raz pierwszy, stwierdziłam po prostu, że to całkiem fajny kawałek. Jednak z biegiem czasu i każdą kolejną imprezą, na której miałam okazję się bawić, nadałam tej piosence miano prawdziwego hitu :D Dlatego z autorami wypowiedzi, które pozwoliłam sobie zacytować powyżej, zgadzam się w 100%. Utwór Weekendu ma bardzo chwytliwą, szybko wpadającą w ucho melodię i wręcz banalny tekst, ale okazuje się, że jest to strzał w 10. - ponad 44 mln odsłon na YouTube (stan obecny, a licznik przecież wciąż nabija kilkaset tysięcy kolejnych kliknięć dziennie) czy miejsce na listach Radia Eska mówią same za siebie :D Moja ocena tej piosenki jest więc jak najbardziej pozytywna :wink:
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Nie wiem jak można porównywać Modern Talking do discopolo. Tym bardziej przez fanów zespołu !
Ktoś kto się nie zna może jeszcze porównywać, ale fan ? Wstyd i obciach.

Różnica jest taka, że MT to zespół profesjonalny, wszystko jest tu dopięte na ostatni guzik - image zespołu, produkcja, no i sama muzyka.
Aranżacje są bogate, a wokal i chórki to najwyższy poziom.

Podczas gdy discopolo to chałtura amatorów - większość wykonawców nie ma pojęcia o śpiewaniu i nie ma głosu.
Muzyka, aranżacja, dobór instrumentów to tragedia, kompletna amatorka i śmiech na sali.
A teksty są tak żenujące i infantylne, czasem wręcz debilne że szkoda słów (a często nawet nie są poprawne stylistycznie).

To że taka muzyka jest w Polsce popularna pokazuje jaki Polacy mają gust muzyczny i co im się podoba.
Niestety obecnie nie ma w Polsce ciekawych wykonawców, a ogólnoświatowy trent do totalna komercja.
Niestety tą komercją u nas jest discopolo, tylko że to komercja najgorszej jakości.

a uwielbiam ją, Ona tu jest
i tańczy dla mnie,
bo dobrze to wie, że porwę ją,
i w sercu schowam na dnie.

Ja o piosence dowiedziałem się dopiero kilka dni temu.
Nie jestem discopolowcem, słucham radiowej Trójki, gdzie takiej żenady nie prezentują.
Ktoś mi przysłał linka z parodią tego "hitu" i tak się o nim dowiedziałem.

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Daniel pisze:Nie wiem jak można porównywać Modern Talking do discopolo. Tym bardziej przez fanów zespołu !
Ktoś kto się nie zna może jeszcze porównywać, ale fan ? Wstyd i obciach.
Więc przeczytaj jeszcze raz dlaczego MT jest porównywany do MT przeze mnie.
Awatar użytkownika
dieErdbeere91

Post autor: dieErdbeere91 »

Dalniel chyba nie do końca zrozumiałeś co chciała powiedzieć przez to porównanie atlantyda ;o). :wink:
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong

33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

A czytałaś ostatnio o tym ze na YT mozna wykupic liczbe odwiedzin? Afera na 102 :)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
ODPOWIEDZ