Koncerty 98 rok
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Koncerty 98 rok
Hej, czy są tu ludzie, którzy mieli to szczęście być na koncertach w Polsce w 98 roku (wakacje)? Macie może jakieś zdjęcia (szczególnie z koncertu na Stegnach w Warszawie)? Jak wspominacie tamte koncerty?
- Malediwy
Re: Koncerty 98 rok
Ja byłem w katowickim Spodku i na Stegnach. na nStegnach miałem na tamte czasy bardzo nowoczesną kamerę Panasonic z odchylanym monitorkiem. Sfilmowałem z odległości ok 50 metrów cały koncert. Nikt wtedy nawet nie marzył o smartfonach a jakość nagrań z tej kamery była lepsza niż nawet z późniejszej kamery którą po latach kupiłem i która nagrywała bezpośrednio na krążki DVD. Niestety tuż przed bisami wyciągnęła mnie z tłumu ochrona i zabrała kasetę.... Do końca życia będę żałował, ze nie miałem w kieszeni przygotowanej na taką okoliczność innej kasety... Kasetę zabrali i puścili wolno. Stanąłem na końcu tłumu i jeszcze na sporym zoomie sfilmowałem ostatnie parę minut koncertu. I te parę minut jest w rewelacyjnej jak na tamte czasy jakości. Aż ściska mnie jak pomyślę jaki był ten materiał na zabranej kasecie... Te parę minut wrzuciłem kiedyś na Youtube. Jak znajdę go to dopiszę link do niego:-)
Spokojem można kamień ugotować...
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Ja się cieszę, że w ogóle byłam. Z siostrą prawie pod samą scenę się dostałyśmy, ale mój nadgorliwy tata, który z nami na koncercie był nas wyciągnął na tyły
Aparatu nie pozwolił zabrać. Cud, że w ogóle udało nam się rodziców wyprosić o kupienie biletów na ten koncert, wielcy przeciwnicy jakichkolwiek koncertów. Mało brakowało też, a byśmy wcześniej wyszli (zanim się koncert zaczął), bo tata się wściekł, że się 2 godziny spóźnili. Gdzieś jeszcze mam plakat z koncertu, o ile nie wylądował w koszu podczas podziału mieszkania na dwa.
- Ann
- Członek TAFC Polska
Ja chciałam być na koncercie,na Stegnach,ale nic z tego nie wyszło
Na szczęście (po 14 latach) mogłam być nareszcie,na koncercie Thomasa w moim mieście! 
MY DREAMS COME TRUE 
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Ja w ogóle na Stegnach bardzo często bywam, to jedyne miejsce gdzie mogę się na łyżwach wyszaleć. I za każdym razem wspominam tamten koncert i nawet za każdym razem jakaś piosenka leci MT 
A tak swoją drogą ile razy teraz będę na Torwarze (co roku jestem w marcu na zawodach jeździeckich), to będę kolejny koncert wspominać
A tak swoją drogą ile razy teraz będę na Torwarze (co roku jestem w marcu na zawodach jeździeckich), to będę kolejny koncert wspominać
- steven
- Kontakt:
Ja również byłem w 1998 roku na Stegnach w Warszawie - 31 sierpień, ostatni dzień wakacji. Zdjęć nie mam, ale gdzieś leży bilet i wielki plakat, mogę poszukać dla zainteresowanych. Wiem, że materiał z koncertu ma TVN i na YT jest gdzieś reportaż oraz wywiad z hotelu Sobieski z MT.
- Romantic Warrior
ja byłem w Spodku w Katowiach - niestety, jak już wcześniej wspomniano, nie było wtedy aparatów w telefonach komórkowych, czy dostępnych cenowo kamer, więc nie mam nic zarejestrowanego przeze mnie, natomiast mam wycinki z prasy i na YT jest kawałek relacji telewizyjnej na ten temat
sam koncert był fantastyczny, kontakt z publiką panowie mieli świetny, nawet czytałem wywiad, w którym Dieter się wypowiadał, że w porównaniu z jakimś innym miastem (nie pamiętam już o jakie chodziło), to w Katowicach lepiej mu się grało
więcej materiałów zachowało mi się po koncercie we wrocławkim Barze, gdzie co prawda panowie zaśpiewali trzy numery, jednak odległość pierwszego rzędu publiczności, w którym byłem od nich wynosiła może z 1-1.5 metra
sam koncert był fantastyczny, kontakt z publiką panowie mieli świetny, nawet czytałem wywiad, w którym Dieter się wypowiadał, że w porównaniu z jakimś innym miastem (nie pamiętam już o jakie chodziło), to w Katowicach lepiej mu się grało
więcej materiałów zachowało mi się po koncercie we wrocławkim Barze, gdzie co prawda panowie zaśpiewali trzy numery, jednak odległość pierwszego rzędu publiczności, w którym byłem od nich wynosiła może z 1-1.5 metra
- Evaalex
- MODERN JEANNE
Widziałam,strasznie mi sie podobał wygląd tu obu panów.
Też byłam na koncercie w 98 r w Poznaniu.Było czadowo,świetna atmosfera, wtedy miałam okazje po raz pierwszy zobaczyć ich na żywo,co było dla mnie niesamowitym przeżyciem.Z tym zakazem wnoszenia aparatów też się wkurzyłam ,zależało mi na utrwaleniu tego.Pojechałam nawet z aparatem ale zostawiłam go w krzakach przed koncertem bo nie chciałam by ochroniarze mi go wyrwali.Potem bardzo żałowałam bo niektóre osoby robiły zdjęcia a Dieter nawet do nich pozował ze sceny gdy widział że ktoś fotografuje.Uśmiechał się wtedy szeroko więc na pewno nie miał nic przeciw.Zaśpiewał też refren Cheri Cheri Lady patrząc mi w oczy i uśmiechając się.Niesamowite przeżycie,szkoda że już nie koncertują razem
Też byłam na koncercie w 98 r w Poznaniu.Było czadowo,świetna atmosfera, wtedy miałam okazje po raz pierwszy zobaczyć ich na żywo,co było dla mnie niesamowitym przeżyciem.Z tym zakazem wnoszenia aparatów też się wkurzyłam ,zależało mi na utrwaleniu tego.Pojechałam nawet z aparatem ale zostawiłam go w krzakach przed koncertem bo nie chciałam by ochroniarze mi go wyrwali.Potem bardzo żałowałam bo niektóre osoby robiły zdjęcia a Dieter nawet do nich pozował ze sceny gdy widział że ktoś fotografuje.Uśmiechał się wtedy szeroko więc na pewno nie miał nic przeciw.Zaśpiewał też refren Cheri Cheri Lady patrząc mi w oczy i uśmiechając się.Niesamowite przeżycie,szkoda że już nie koncertują razem
I LOVE DB AND TA!
- Evaalex
Z doswiadczenia moge powiedziec ze na wielu koncertach aparaty odbieraja.Zalerzy od tego jak ochrona pracuje. Niektorym jest wszystko jedno i wpuszczaja nawet z lustszankami.Znowusz ochraniacze ktorzy swola prace na serio biora jak maja polecenie od szefa zeby zbierac aparaty to beswzglednie wypelniaja je. Bylam na koncercie w Berlinie. Na biletach pisalo ze robienie zdjec jest surowo wzbronione i ochrona aparaty bezwzglednie zbierala.MODERN JEANNE pisze:Widziałam,strasznie mi sie podobał wygląd tu obu panów.
- ewelajna
Thomas wiecznie młody 
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
- aknel03
Obejrzałam właśnie filmik jaki wrzuciła tu Evaalex, bardzo podoba mi się ten występ. Thomas od zawsze widać lubił robić show na scenie! Dieter też OK! 
Gdybym miała taką możliwość być w roku 1998 na koncercie Modern Talking, kiedy Thomas występował wraz z Dieterem na jednej scenie, to na pewno bym była… niestety urodziłam się trochę za późno, w 98 miałam 7lat.
Gdybym miała taką możliwość być w roku 1998 na koncercie Modern Talking, kiedy Thomas występował wraz z Dieterem na jednej scenie, to na pewno bym była… niestety urodziłam się trochę za późno, w 98 miałam 7lat.
- disco-man
Byłem w Sopocie 28.08.1998.Byłem wtedy w wojsku,ale udało mi sie wyrwać z kumplami na ten koncert.Było po prostu megafantastycznie,zrobiłem sporo zdjęć,ale po roku sprzedałem je kumplowi z woja(byłem niezłym frajerem).Staliśmy około 15-20 metrów od sceny.Atmosfera była niesamowita,ludzie wokół nas znali na pamięć wszystkie ich piosenki,bawiliśmy się znakomicie.Było to dla mnie wielkie przeżycie,nie zapomnę tego dnia do końca życia. Dziś jednak bardzo żałuję że odsprzedałem te zdjęcia.Odzyskanie tych fotek czy znalezienie kliszy będzie bardzo trudne,ale spróbuję coś z tym zrobić.Szkoda też że nie ma zapisu video z tego koncertu, lub chociażby fragmentów.