Blue System 2 in 1: reedycja Seeds Of Heaven i Hello America
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Blue System 2 in 1: reedycja Seeds Of Heaven i Hello America
11 stycznia 2013 Sony Music wyda dwupłytowy pakiet Blue System, w skład którego będą wchodzić albumy "Seeds Of Heaven" i "Hello America". Szczegółów jeszcze nie podano, ale to wydawnictwo z tej samej serii co swego czasu Modern Talking:

Jak piszesz tak cię widzą.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Blue System 2 in 1: reedycja Seeds Of Heaven i Hello Ame
Wiadomo z jakich to powodów wycofano sprzedaż "Seeds Of Heaven"?
- Didi&Thomas
Bardzo mnie cieszą takie wznowienia. Po pierwsze jest okazja ku odświeżeniu swoich zbiorów. W czasie kiedy te płyty powstawały nie stać mnie było na odtwarzacz CD, zresztą i tak wówczas królowały podrabiane kasety. Dlatego teraz chętnie po nie sięgne jeśli pojawi sie ku temu okazja. Po drugie, cały czas gdzieś tam w głębi tli się we mnie nadzieja że Dieter wyda jeszcze jakąś solową płytę, może nie pod szyldem Blue System ale coś takiego podobnego do tego co zrobił w 2006 roku. "Gasoline" np. to przecież było niemal BS w czystej postaci, koncert w Petersburgu pokazał że wciąż jest dla Niego miejsce w naszych sercach. Gdyby te płytki zaznaczyły się jakoś w rankingach sprzedaży - być może Dieter skusił by się jeszcze na małe co nieco 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Daniel
A mnie ciekawi czemu akurat te 2 albumy wznowiono.
W przypadku MT można powiedzieć, że to jedne z najlepszych albumów, a jednocześnie pasują do siebie stylowo, "koncepcyjnie" (1 album dość mocno różni się stylem).
W przypadku MT można powiedzieć, że to jedne z najlepszych albumów, a jednocześnie pasują do siebie stylowo, "koncepcyjnie" (1 album dość mocno różni się stylem).
-
Marcin87
Sony Music znów się przebudziło i zaczynają wracać do Blue System po tym jak w 2009 roku wydali składanki tejże grupy. Fajnie gdybyśmy doczekali się reedycji wszystkich albumów.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.Marcin87 pisze:Sony Music znów się przebudziło i zaczynają wracać do Blue System po tym jak w 2009 roku wydali składanki tejże grupy. Fajnie gdybyśmy doczekali się reedycji wszystkich albumów.
A mnie zdecydowanie najbardziej ucieszyłaby oficjalna płyta DVD zawierająca wszystkie teledyski Blue System. Stare "kawałki" Bohlena zostały już ostatnio wydane na oficjalnym wydawnictwie płytowym, więc może kiedyś doczekamy się oficjalnego DVD z klipami Blue System. Pożyjemy zobaczymy...
Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Tak oto wygląda okładka tego wydawnictwa:

-
Marcin87
Tak w ogóle w tym roku mija 25 lat od powstania Blue System i żadna składanka z tej okazji nie została wydana. Gdy była taka rocznica Modern Talking i C.C.Catch to pamiętali o nich, a Blue System zostało zepchnięte gdzieś w kąt. Mogliby wydać jakąś 3-płytową kompilację z rarytasami typu maxi i instrumental, ale niestety niczego takiego nie zobaczymy 
- Malediwy
Re: Blue System 2 in 1
To prawda! Takie wydanie byłoby o wiele bardziej atrakcyjne niż to 2IN1. Jakąś okolicznościową ankę ja sam chętnie bym kupił natomiast po co mi dwa albumy w jednym skoro mam już oba w oddzielnych wydaniach...
Spokojem można kamień ugotować...
- arsau6
Są jakieś informacje bliższe o tym wydaniu? Zostało wydane czy nie, i wydaje mi się, że okładki są bardziej kolorowe i jaśniejsze od oryginałów. W odniesieniu do posta Marcina87: przecież zostało wydane The Very Best Of w 2009r., tam było parę wersji maxi.
Muzyka, muzyka, to jest wszystko, wszystko, co mam.
arsau6 pozdrawiam
arsau6 pozdrawiam
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Tym razem nie było dwóch pudełek tak jak w wypadku MT, ale jedno z dwiema płytami w środku. Oryginalne okładki są więc widoczne jedynie na tej wspólnej grafice. Nie można (niestety) potraktować tego jak typowego wznowienia albumów.