Zauważyłam na jednej z aukcji ,że przednia okładka albumu Ready For Romance ma inny kod katalogowy (257 705),niż okładka tylna (257 705-222) i sam kompakt (257 705-225).Pamiętam,że gdy miałam to wydanie było dokładnie tak samo,tyle,że na kompakcie był jeszcze napis "Made In Japan".Myslałam wtedy,ze ktoś zrobił taki "składak" wszystko z innej beczki i sprzedałam swój egzemplarz.Poluję teraz na ten z "kółkiem" na przodzie.
Ma ktoś to wydanie z kodem katalogowym na tylnej okładce i kompakcie aby zgadzał się z tym jaki jest na okładce przedniej?
Moja płytka ma wszędzie ten sam nr.257 705 225.Made in Japan tez figuruje.Kółko na przodzie też jest na miejscu,ale nie jest na sprzedaż.Bardzo trudno było ją zdobyć
Ja mam bez tego kółka, no i numery mam inne niż te podane przez atlantydę. Na mojej płycie jest 259 509. Na krążku, na przedniej okładce i na tylnej na mojej płycie jest ten numer, który podałam. Krążek mam taki jak powyżej.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
MTalkingusia28 pisze:Ja mam bez tego kółka, no i numery mam inne niż te podane przez atlantydę. Na mojej płycie jest 259 509. Na krążku, na przedniej okładce i na tylnej na mojej płycie jest ten numer, który podałam. Krążek mam taki jak powyżej.
Mam dokładnie takie samo wydanie. Krążek, okładka przednia i tylna mają numer 259 509.
Zwróciłem uwagę, że wszystkie albumy z lat 80., które posiadam mają bardzo podobne numery katalogowe, i tak:
259509 - Ready For Romance
259510 - The 1st Album
259511 - Let's Talk About Love
259512 - In The Middle Of Nowhere
259513 - Romantic Warriors
259514 - In The Garden Of Venus
Dodam jeszcze, że dla każdego albumu numery na okładkach i płytach się zgadzają.
A który album wyszedł jako pierwszy na CD ?
Bo w roku 84/85 to raczej wszystko leciało jeszcze głównie na winylach.
Ja osobiście z CD zetknąłem się dopiero przy albumie Romantic Warriors.