Jak Wasze zainteresowanie muzyką Thomasa odbiera otoczenie?
- aneskawb
Jak Wasze zainteresowanie muzyką Thomasa odbiera otoczenie?
Tak sobie pomyślałam, że jest to bardzo specyficzny, niepowtarzalny, ale jakże rozpoznawalny rodzaj muzyki, który ma zarówno rzesze fanów jak i przeciwników. W moim otoczeniu nie brakuje takich, którzy pukają się w głowę, kiedy ocieram dyskretnie (np. w pracy) łzy słuchając przepięknego utworu "Do you wanna" z pierwszego albumu MT, czy Stop ze "Strong". Jakie są Wasze doświadczenia?
Pozdrawiam,
aneskawb
Pozdrawiam,
aneskawb
"Give me your palm, I can't live without you..."
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Jak Wasze zainteresowanie muzyką Thomasa odbiera otoczen
Jest podobny temat tutaj viewtopic.php?f=8&t=2187&hilit=wasi+znajomi
Ale jeżeli by rozwinąć konkretnie ten,który założyłaś,to zawsze juz chyba będą osoby,które akceptują czy nie akceptują to czego słuchamy.Zdarza się,że spotykałam osoby,które pytały,a kto to jest "Thomas Anders" - "no ten czarny z MT" ... oooo Jeeeezzzuuuu.... - tak się czasami słyszy,ale to bardziej w otoczeniu obcych aniżeli w rodzinie. Nikt jednak nie był w stanie wytłumaczyć mi co jest obciachowego w słuchaniu MT czy Thomasa Andersa.W czym są lepsi inni artyści ?
Ale jeżeli by rozwinąć konkretnie ten,który założyłaś,to zawsze juz chyba będą osoby,które akceptują czy nie akceptują to czego słuchamy.Zdarza się,że spotykałam osoby,które pytały,a kto to jest "Thomas Anders" - "no ten czarny z MT" ... oooo Jeeeezzzuuuu.... - tak się czasami słyszy,ale to bardziej w otoczeniu obcych aniżeli w rodzinie. Nikt jednak nie był w stanie wytłumaczyć mi co jest obciachowego w słuchaniu MT czy Thomasa Andersa.W czym są lepsi inni artyści ?
- aneskawb
Rzeczywiście wątek podobny, jednak nie chodzi mi o czułą krytykę męża czy córci. Ja ze swoją pasją słuchania MT czy Thomasa solo nie kryję się również w pracy, mam tez tam dyskretne fotki - kurcze to są moje emocje i sentymenty bo nie o gust tu chodzi!! Ale nie brakuje wokół mnie ludzi, którzy swoją krytyką próbują wzbudzic poczucie, że robię coś wręcz nieprzyzwoitego słuchając tego rodzaju muzyki. Oczywiście ignoruję to bo nic nie jest w stanie przycmic mojego wyboru, zastanawiam się tylko, po co komentują?? Bardzo mnie to ...irytuje!
- dieErdbeere91
Sama się na tym zastanawiam od dłuższego czasu i nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Ta muzyka bardzo wpada w ucho jeszcze w połączeniu z głosem Thomasa – chce się słuchać i słuchać tak naprawdę! Każdy znajdzie jakąś piosenkę czy nawet kilka która trafi w jego gust.
Często spotykam się z krytyką typu: „Boże, czego ty słuchasz?” „Weź to wyłącz, tego nie da się słuchać!” Kiedy pytam czemu, to brak konkretnej odpowiedzi, po za „Bo tak, to jest głupie”. Hmmm.. a w czym niby muzyka którą puszczają dziś na kanałach muzycznych jest lepsza od MT, czy TA i DB? Nie wiem.
Już nie wspominając o tym jak powiedziałam znajomym że jadę na koncert Thomasa do Katowic..
-Kto to jest?
-Thomas Anders z Modern Talking!
-Hahaha, poważnie? To on jeszcze śpiewa? Ty to nie masz już na co kasy wydawać…
Pojechałam, a potem na złość męczyłam ich opowieściami jak to fajnie i super było, jak się bawiłam, jaka była atmosfera itp. Itd.
Słuchałam, słucham i słuchać będę.
( a przy okazji też czasem sąsiedzi.. czy tego chcą czy nie xD )
Często spotykam się z krytyką typu: „Boże, czego ty słuchasz?” „Weź to wyłącz, tego nie da się słuchać!” Kiedy pytam czemu, to brak konkretnej odpowiedzi, po za „Bo tak, to jest głupie”. Hmmm.. a w czym niby muzyka którą puszczają dziś na kanałach muzycznych jest lepsza od MT, czy TA i DB? Nie wiem.
Już nie wspominając o tym jak powiedziałam znajomym że jadę na koncert Thomasa do Katowic..
-Kto to jest?
-Thomas Anders z Modern Talking!
-Hahaha, poważnie? To on jeszcze śpiewa? Ty to nie masz już na co kasy wydawać…
Pojechałam, a potem na złość męczyłam ich opowieściami jak to fajnie i super było, jak się bawiłam, jaka była atmosfera itp. Itd.
Słuchałam, słucham i słuchać będę.
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong
Molca
Całe szczęście jak do tej pory nie spotkałam się z krytyką, że słucham takiej czy innej muzyki. Bezsensowna krytyka świadczy tylko i wyłącznie o płytkości i niedojrzałości osób wypowiadających.
Uważam, że każdy ma prawo słuchać tego czego chce.
Ciekawe czego oni słuchają???
Nie mniej jednak wcale mam zamiaru kryć się, że lubię i słucham Modern Talking
Uważam, że każdy ma prawo słuchać tego czego chce.
Nie mniej jednak wcale mam zamiaru kryć się, że lubię i słucham Modern Talking
- fredka
- Członek TAFC Polska
Z poczatku otoczenie śmiało się ze mnie, ale teraz zadroszcza mi mojej pasji, zdjęć z Thomasem i wszystkich wyjazdów na koncerty oraz spotkań z innymi fanami. Ja od nastoletnich lat uwielbiam Thomasa i nie ukrywałam tego nigdy.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Koleżanka z pracy skrytykowała a nawet śmiała się z tego ,że słucham MT,okazało się,że ona zachwyca się gościem z ZakopowerMolca pisze:
- aragorn
- Członek TAFC Polska
Hej,moja była żona na początku była podekscytowana ich muzyką /Thomasa ,ale jak mi chciała dokuczyć dotkliwie to leciały obraźliwe teksty na temat M.T,ogólnie dla niektórych zapomniana muzyka,żyją nowościami które są krutki czas na topie a zaraz znikają na zawsze,nie ma w nich tej takiej magii jaką posiada omawiany M.T i sam Thomas.
That's the only thing i really know.......
- kicia
Ja tam nigdy się nie przejmuję tym co mówią inni. Każdy słucha takiej muzyki jaką lubi i tyle
Zawsze lubiłam Modern Talking, a zwłaszcza Thomasa i tak już pozostanie
Zawsze lubiłam Modern Talking, a zwłaszcza Thomasa i tak już pozostanie
I will love you forever, Thomas.
- Naddel
- Członek TAFC Polska
W ramach testowania odbioru muzyki Thomasa po tylu latach od MT, poniosłam do pracy jego solowe płytki i tak sobie puszczałam. Efekt? Po pierwsze - część ludzi nadal go rozpoznaje
Po drugie - panie klientki stwierdzają, że np. "co to za muzyka? taka fajna, ciągle leci, a w ogóle nie męczy!" lub - i to mój hit ostatnich dni - podczas relaksującego zabiegu włączyłam Songs forever. Pani sobie słuchała, słuchała...a na koniec spytała, któż to wszystko śpiewa, bo "taka różnorodna mieszanka, tak spokojnie zaśpiewane, takie uspokajające..." Na to ja, że Thomas Anders. Pani klientka: "Naprawdę? A ja zawsze myślałam, że on to taki kiczowaty..." Ja:
<triumfujący uśmiech>
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
- aneskawb
Od momentu zapoczątkowania wątku trochę czasu minęło i mogę śmiało powiedzieć, że moją muzyką zaraziłam kilka osób
Mało tego, wielu może zobaczywszy entuzjazm, z jakim osłuchuję ukochanego Thomasa, czy radio TOP80, zaczęło odkrywać swoje prawdziwe uczucia do tej muzy
chwała im za to !
- aldona
- Członek TAFC Polska
muzyka Modern Talking i Thomasa jest ze mną całe życie i tak szczerze, to nie obchodzi mnie to, czy ktoś to lubi czy nie . Ja nigdy nie przestanę jej słuchać, i tego jestem pewna na 100%
- kate
Moje koleżanki oczywiście słuchają czegoś innego, ale jak widzą tę iskrę, która błyska mi w oczach jak mówię o Modern Talking to cieszą się razem ze mną. Bo jak już zaczynam o nich gadać z takim entuzjazmem to nie potrafią przejść obojętnie. Kiedyś nawet zaczęłam im opowiadać dlaczego Modern Talking się rozpadło, o wszystkich teoriach i potem o reaktywacji zespołu. A potem nawet same zaczęły się dopytywać o szczegóły
Niezapomniany moment na lekcji 
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- michal.czeslaw
Moi najbliżsi już zaakceptowali moją pasję.Jeszcze nie tak dawno żartowali sobie ze mnie,zwłaszcza moje dorosłe już dzieci.Moje wyjazdy na koncerty kojarzyły im się z wydawaniem kasy.Nawet mój mąż,który zawsze się określał jako kierowca fanki, po kilku koncertach załapał o co chodzi,że muzyka świetna,Thomas uroczy i ludzie z fan-clubu wspaniali.On zawsze moją pasję traktował z przymrużeniem oka,a teraz go też wciągnęło.Moja córcia za to gdy powstał zespół MT była dzieckiem,ale pamięta mamę śpiewająca i tańczącą do muzyki MT.Obecnie jezdzi ze mną na koncerty i bardzo aktywnie bierze udział w promocji poznańskiego koncertu Thomasa.Jej 13 letnia córka również aktywnie bierze w tym udział roznosząc ulotki.Po raz pierwszy pojedzie z nami na koncert,bo w końcu chce na żywo posłuchać naszego idola.Mój syn natomiast nie zmienił swoich gustów muzycznych,ale przestał sobie z nas żartować i nawet nieco pomógł w promocji.A reszta świata co dziwnie na mnie spogląda mnie nie obchodzi.Ja swoje wiem i mojej ulubionej muzyce będę wierna do końca!

- Ann
- Członek TAFC Polska
Mnie udało się ostatnio zainteresować Thomasem siostrę mojego kolegi (jest On chyba trochę zazdrosny o Thomasa
).Obejrzała nawet ze mną DVD z zapisem koncertu z Fan Party 2009 
MY DREAMS COME TRUE 
-
AGNES911
witam was kochani,,jestem tutaj od niedawn...I cieszę się ,ze tu jestem.....,że są ludzie któźy czują i rozumieją tę muzę....na początku znajomi dziwnie reagowli z usmieszkiem.....ale gdy posłuchali nowych i starych utworów zmienili zdanie.....zaraziłam pare osóbdo zobaczenia w andrzejki.CzłonekTAFC polska...Agnieszka i dominik z łodzi...POZDRAWIAMY