Semino Rossi
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Semino Rossi
Szybko znalazło się zastępstwo dla Andrei Berg. Jak donosi Bild, Dieter będzie producentem nowego albumu Semino Rossiego.
Jedno z jego starszych nagrań:
Nie jest to informacja, która wprawia mnie w euforię (delikatnie mówiąc). Płyty Andrei Berg kurzą się na półce a Semino Rossi też nie wydaje się być szczególnie obiecujący w kontekście muzyki, którą lubię.
http://www.bild.de/unterhaltung/musik/d ... .bild.html
Jedno z jego starszych nagrań:
Nie jest to informacja, która wprawia mnie w euforię (delikatnie mówiąc). Płyty Andrei Berg kurzą się na półce a Semino Rossi też nie wydaje się być szczególnie obiecujący w kontekście muzyki, którą lubię.
http://www.bild.de/unterhaltung/musik/d ... .bild.html
Jak piszesz tak cię widzą.
-
marcin3552
Re: Semino Rossi
Moim zdaniem to doskonały wybór!Semino Rossi jest bardzo popularny w Niemczech a ostatnio mówił że ma zamiar wyjść poza rynek niemiecki.Z Dieterem napewno mu się uda! myślę że nie ma co liczyć na przeboje bardzo energetyczne ale napewno pięknę i przyjemne w odbiorze.Rossi to propozycja dla pokolenia co najmniej 40plus.Ja osobiście mam 38 ale od kilku lat śledzę jego karierę i bardzo lubię jego nagrania(śpiewa po niemiecku i czasem po hiszpańsku).Dla mnie bomba!!! 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie mogę
! Dieter już na prawdę nie wie co ma robić.Niech lepiej odpocznie i po przerwie wystartuje z czymś co Nas na prawdę ucieszy.Na co czekamy od rozpadu MT. Jeżeli nadal będzie się zajmował szukaniem talentów na rynek niemiecki i podnoszenie notowań piosenkarzy niemieckojęzycznych to może zapomnieć o światowym rynku.
- michal.czeslaw
Typowe niemieckie didco-polo,aczkolwiek jego głos brzmi ciekawie.Zobaczymy co się z tego urodziArCrack pisze:Jedno z jego starszych nagrań:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem czy to projekt zupełnie od Bohlena niezależny, czy też jednak odchodząca Andrea i przychodzący Semino nagrali coś od niego. Tak czy inaczej: na nowej płycie Anderi Berg będzie piosenka nagrana w duecie z Semino Rossim:

- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Album Semino Rossiego produkcji Dietera będzie się nazywał "Symphonie des Lebens" i ukaże się 15 marca nakładem Koch Universal.

Lista utworów:
Bella Romantica
Du hast mir Lebewohl gesagt (Amore mio)
Du bist meine Symphonie
Tanz noch einmal mit mir
Santa Lucia
Noch in 100 Jahren
Fur immer und einen Tag
Kleine Rose
Maria Dolores
Besame Mucho
So wie ich bin
Goodbye My Love, Goodbye
Das muss Liebe sein
Abschied heisst...
Ich danke dir

Lista utworów:
Bella Romantica
Du hast mir Lebewohl gesagt (Amore mio)
Du bist meine Symphonie
Tanz noch einmal mit mir
Santa Lucia
Noch in 100 Jahren
Fur immer und einen Tag
Kleine Rose
Maria Dolores
Besame Mucho
So wie ich bin
Goodbye My Love, Goodbye
Das muss Liebe sein
Abschied heisst...
Ich danke dir
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:
Dla mnie to pozytywne info, bo wolę Bohlena w takiej stylistyce niż te wszystkie "produkcje" robione wobec gwiazdek, z różnych programów typu "Idol", które mnie w 99% przyprawiają o mdłości (bez urazy dla sympatyków tego nurtu).
Płyty popełnione przed laty dla klasyków gatunku "schlager" takich jak Peter Alexander czy Roy Black to jak dla mnie pozycje wręcz kultowe w tym temacie.
Wszystko jest kwestią gustu...

Płyty popełnione przed laty dla klasyków gatunku "schlager" takich jak Peter Alexander czy Roy Black to jak dla mnie pozycje wręcz kultowe w tym temacie.
Wszystko jest kwestią gustu...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Właśnie w stylu piosenek dla Petera Alexandra jest pierwszy singiel z tej współpracy - "Bella Romantica".
1,5-minutowy fragment piosenki pojawił się na stronie http://www.seminorossi.com/home/
1,5-minutowy fragment piosenki pojawił się na stronie http://www.seminorossi.com/home/
- skoti2003
- Członek TAFC Polska
Ciepły kawałek wpadający w ucho podoba mi się z pewnoscia będę sledził jego dalsze losy
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Na stronie http://www.seminorossi.com/ można odsłuchać wszystkich piosenek z albumu w długich, 1,5-minutowych fragmentach. Ci, którym podobał się album Petera Alexandra powinni być zadowoleni, bo klimat jest bardzo zbliżony. Kilka piosenek ma nawet typowego bohlenowskiego ducha, choć niestety zarżniętego przez szlagierową nutę 
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:
Hmmm... odsłuchałem i jakoś brak zaciekawienia z mojej strony.
Może dlatego, że barwa głosu i sposób interpretacji tego artysty jakoś do mnie nie przemawia?
W sumie tylko klasyk Besame Mucho przypadł mi do gustu.
Dziękuję za link odsłuchowy
Może dlatego, że barwa głosu i sposób interpretacji tego artysty jakoś do mnie nie przemawia?
W sumie tylko klasyk Besame Mucho przypadł mi do gustu.
Dziękuję za link odsłuchowy
- Karolek78
Całkiem dobre! Szkoda że nie lubię bardziej szlagierów (traktuje je jako dodatek, nie główną atrakcję). Rzeczywiście czuć Bohlena i to naprawdę w sporym stężeniu. Módlmy się aby album zwycięzcy DSDS zawierał podobną jego wartość.
Karolek78
-
Jacek
Na to akurat bym nie liczył
Ale te odsłuchy bardzo miło się słucha, czuć tu wyraźnie bohlenowskie melodie 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wideoklip do "Bella Romantica": http://www.universal-music.de/semino-ro ... -romantica
- AT-omka
- Kontakt:
moja teściowa go uwielbia !
napewno będzie zaskoczona jak jej powiem że DB pisze piosenki do Semino
ps- właśnie w radiu Złote Przeboje grają MT !!!!
"Brother Louie "
- *D.J.-Maciek!*
- Kontakt:

Od kilku dni album Semino Rossiego jest już dostępny w internecie "do zassania" (oczywiście "tylko" w celu odsłuchania i kupienia oryginału)
...i muszę przyznać, że w całości odsłuchany zyskuje in plus