Problem z nośnikiem (program do nagrywania płyt)

Szukasz piosenki? Chcesz zidentyfikować jakieś nagranie? Pisz tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karolek78

Problem z nośnikiem (program do nagrywania płyt)

Post autor: Karolek78 »

Wiem że są Google i na pewno sam mógłbym poradzić sobie z tym problemem ale na forum jest kilku użytkowników dla których muzyka to chleb powszedni dlatego w myśl przysłowia "kto pyta nie błądzi" zapytam mądrzejszych ode mnie.

Na Święta Bożego Narodzenia 2010 dostałem płytę MT "Let's talk about love". Kilka miesięcy później gościłem u siebie sporo mniejszego kolegę po którego wizycie na nośniku zrobił się rysa. Jak się okazało, uszczerbek był na tyle poważny, że podczas utworu numer siedem płyta się zacina i ni choroby się nie chce ruszyć. Wpadłem na pomysł nagrania drugiego egzemplarza i tu pojawiają się pytania. Utwory z płyty przerzucę na komputer za pomocą programu Audiograbber jednak co z "Love don't live here anymore"? Czy da się jakoś uratować piosenkę czy będę musiał pobrać z internetu ten utwór w jakości FLAC a potem za pomocą Audacity przekonwertować do 16-bitowego WAVa?
Przede wszystkim jednak postanowiłem o tym napisać ponieważ chcę zapytać o program do nagrywania płyt. Nie chciałbym stracić ani deczka z jakości i dlatego pytam. Do tej pory korzystałem z Windows Media Player ale to tylko przy własnych produkcjach. Wydaje mi się że ten program nie jest najlepszym rozwiązaniem.

Z góry dziękuję za odpowiedź!
Karolek78
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Problem z nośnikiem (program do nagrywania płyt)

Post autor: atlantyda ;o) »

A nie prościej kupić album na oryginalnym CD i mieć wszystko w idealnej jakości ? ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Ja na Twoim miejscu kupiłbym nowy egzemplarz. Koszt tej płyty nie jest aż tak duży, około 20- 30 zł. Jeżeli jednak chcesz przegrać na nowy krążek to mam całą dyskografię Modern Talking w jakości FLAC więc mogę Ci podesłać na maila jeśli będziesz chciał.
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Zgadzam się z tym zakupem nowej płyty, bo to bez sensu kombinować z tym przegrywaniem. Ja tak zrobiłam z albumem America, bo dawniej mi się zarysował krążek i na 3 piosenkach mi w wieży przerywało a nawet stawało i nie chciało iść dalej. Dawniej miałam taki głupi nawyk, że kładłam płytę tym błyszczącym do dołu na opakowaniu pudełka i potem się zorientowałam jaką krzywdę wyrządziłam płycie. :mrgreen: Tamtego roku zamówiłam przez internet nowy egzemplarz płyty i teraz świetnie się owej płyty słucha, bez żadnych zbędnych zakłóceń. Mnie by się nie chciało tak kombinować, wolę kupić nową płytę. One rzeczywiście niedużo kosztują. Kupić nową płytę i tak myślę będzie najlepiej, bo ja tak zrobiłam i jestem zadowolona. :) Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
mobor

Post autor: mobor »

Ja mam płyty... na półce :)

Wszystko pozgrywane na pendrive'a do FLAC i odtwarzam po sieci LAN. Najlepsze rozwiązanie !
W moim wypadku za serwer robi...router :)
Jakość zależy w tym wypadku wyłącznie od posiadanego wzmacniacza/DAC'a/amplitunera
ODPOWIEDZ