Mathias Rheim - Verdammt ich Liebe Dich

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Mathias Rheim - Verdammt ich Liebe Dich

Post autor: Didi&Thomas »

Jest rok 1990. RFN właśnie zdobywa mistrzostwo Świata we Włoszech a na niemieckiej liście przebojów przez 16 tygodni króluje Mathias Rheim. 8) Potem jeszcze Nieznani Sprawcy :lol: zburzyli mur berliński (aż trudno uwierzyć że do tej pory nie mogą go odbudować ) :wink: ale dla mnie tamten czas będzie się kojarzył z tym blondynem we fryzurze a la Dieter Bohlen. Miałem wtedy taką dobrą przyjaciółkę która na wakacje przyjeżdżała do Polski (była Polką tylko po stanie wojennym wyemigrowała do RFN) i to właśnie od niej usłyszałem po raz pierwszy o Mathiasie Rheimie. Ale całkiem niedawno dowiedziałem się że w sukcesie "Verdamt..." ogromny udział miał nasz dobry znajomy Louis Rodriguez - to był chyba jego najwięszky obok MT komercyjny sukces. Pomyślałem że warto aby i Mathias miał tu swoją wzmiankę...
http://www.youtube.com/watch?v=Y_MaUNfnU0M
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
arras09

Re: Mathias Rheim - Verdammt ich Liebe Dich

Post autor: arras09 »

Kiedyś wpadło mi w ucho kilka piosenek Matthiasa Reima. Zwróciłem na niego uwagę głównie ze względu na jego podobieństwo do Bohlena ale tego, że współpracował z L. Rodriguezem to nie wiedziałem.

To jeszcze taka ciekawostka:

I nasz rodzimy cover:
Awatar użytkownika
Krzychoo

Re: Mathias Rheim - Verdammt ich Liebe Dich

Post autor: Krzychoo »

Przeczytałem biografię Matthiasa i prócz wielu ciekawych wątków takich np. jak stracił 22 miliony marek przez swojego managera-oszusta, jest również coś o Modern Talking. W latach 80tych po raz pierwszy próbowano wypromować Reima dzięki piosence "w stylu popularnej wówczas grupy Modern Talking"- tak mniej więcej napisał. A o to ta piosenka:
ODPOWIEDZ